Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Δεκτές οι προσφυγές

Το ΣτΕ με πλειοψηφία 16-9 αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης που θα κρίνει τη συνταγματικότητα για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ΣτΕ με πλειοψηφία 16-9 αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης που θα κρίνει τη συνταγματικότητα για τις τηλεοπτικές άδειες

O πρώτος σκόπελος για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ξεπεράστηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την ολομέλεια να τάσσεται, με πλειοψηφία 16 και 9, υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Πλέον, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, στην επόμενη διάσκεψή του (αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία), θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κρίση της ολομέλειας να περάσουν ως νόμω βάσιμες οι προσφυγές έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος μάλιστα πριν από την ψηφοφορία φέρεται ότι επανήλθε για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Για τρίτη φορά οι σύμβουλοι Επικρατείας, υπό την προεδρία του Νικόλαου Σακελλαρίου, πραγματοποίησαν χθες πολύωρη, κεκλεισμένων των θυρών, διάσκεψη, εξετάζοντας το βασικό νομικό ζήτημα του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των αιτήσεων ακύρωσης των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην εντατική

Βέβαια, η τρίτη διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τη «σκιά» απρόοπτων και «εξωδικαστικών» ζητημάτων. Και αυτό διότι αφενός μεν ο σύμβουλος Επικρατείας και μέλος της διάσκεψης Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος εισήχθη εσπευσμένα στην εντατική έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, ενώ, επιπλέον, το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το κλίμα εντός του Συμβουλίου της Επικρατείας πυροδότησε και το γεγονός ότι διατάχθηκε έρευνα σε βάρος αντιπροέδρου, μέλους της σύνθεσης της διάσκεψης από τον υπουργό Δικαιοσύνης λόγω δημοσιευμάτων που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής με «ροζ» περιεχόμενο. Στο μεταξύ, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της κυπριακής εταιρίας Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη, και το σκεπτικό των αποφάσεων θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...