Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Λατρεία για… Μέρκελ και φασολάδα!

Ανάρπαστες έγιναν οι μερίδες φαγητού που μοίρασαν οι δήμοι, ενώ οι καρναβαλιστές έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στη Γερμανίδα καγκελάριο.

Με πρωταγωνίστρια του καρναβαλιού την Ανγκελα Μέρκελ, ουρές για φασολάδα και χαλβά, αθρόα προσέλευση στη Βαρβάκειο για φθηνά θαλασσινά και άφθονο αλκοόλ, που σε κάποιες περιπτώσεις έστειλε μαζικά στο νοσοκομείο όσους το παράκαναν, «στιγματίστηκε» το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε μια Ελλάδα που έδειξε και τις δύο όψεις της: εκείνη του παραδοσιακού εορτασμού κι εκείνη της φτώχειας από την κρίση. Μέσα σε μισή ώρα πάνω από χίλιες μερίδες φασολάδα έγιναν ανάρπαστες στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς το Σέιχ Σου, όπου κυρίως ηλικιωμένοι σπρώχνονταν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο. Στην πρωτεύουσα η Βαρβάκειος αγορά γνώρισε… δόξες χθες από νωρίς το πρωί, καθώς γινόταν το αδιαχώρητο από Αθηναίους που έσπευσαν να εξασφαλίσουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές τα θαλασσινά του παραδοσιακού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, ενώ τη «σκυτάλη» στην κοσμοσυρροή πήρε ο λόφος του Φιλοπάππου, όπου σχηματίστηκαν νέες ουρές για τις 2.000 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα και λαγάνες, που μοίρασε ο δήμος Αθηναίων, τα οποία εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα. Μία μέρα νωρίτερα, από Βορρά σε Νότο παρέλασαν άρματα και καρναβαλιστές, με «επίκεντρο» και φέτος τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η αναβίωση της κλασικής σκηνής «Στάσου, μύγδαλα» από τη θρυλική ταινία «Κορίτσια στον ήλιο», με καρναβαλιστή ντυμένο ως Βόγλη βοσκό να φωνάζει την ατάκα στην καγκελάριο της Γερμανίας, το άρμα «Η Μέρκελ και τα ορφανά», αλλά και η παραλλαγή του «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» στο Ναύπλιο και βέβαια το εκπληκτικό άρμα της Πάτρας με τη Μέρκελ-τέρας είναι μερικές μόνο από τις σχετικές αναφορές. Αλλοι πρωταγωνιστές των καρναβαλικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου, οι Anonymous, καθώς και θέματα της επικαιρότητας, όπως το αλογίσιο κρέας ή το περιβόητο στικάκι.

«Βροχή» έπεφταν οι μεθυσμένοι στο Ρέθυμνο

Η διακομιδή εκατόν είκοσι ατόμων στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα μέθης, αλλά και τρεις σοβαροί τραυματισμοί ήταν ο… πολεμικός απολογισμός του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο! Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 50χρονος που έχοντας πιει… λίγο παραπάνω κατά τη διάρκεια του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού -και μη έχοντας συναίσθηση της κατάστασής του- έπεσε από την ταράτσα στο κενό. Ο 50χρονος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και από εκεί στο Βενιζέλιο, όπου έχει ευτυχώς διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ δύο ακόμη τραυματισμοί επισκεπτών αναφέρθηκαν μετά την καρναβαλική παρέλαση. Πρόκειται για ένα μικρό αγόρι και μια γυναίκα σαράντα ετών, με πιο σοβαρό τραυματισμό εκείνον του αγοριού, το οποίο φέρει πολλαπλά κατάγματα και δεν αποκλείεται να χρειαστεί μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η 40χρονη, από την άλλη, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οπως έγινε γνωστό από το ΕΚΑΒ, εκτός από τους περίπου εκατόν είκοσι καρναβαλιστές κι επισκέπτες της παρέλασης, που διακομίστηκαν λόγω μέθης στο νοσοκομείο του νομού, άλλα είκοσι άτομα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τις ομάδες των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας. Φέτος κεντρικό πρόσωπο στις εκδηλώσεις ήταν ο γνωστός κομμωτής Τρύφων Σαμαράς, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 100.000 άτομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...