Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δώρο του Πέτρου στους εθνικιστές της Αλβανίας

Το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «1821» του Τατσόπουλου θα προβάλλεται από αύριο στην τηλεόραση της γειτονικής χώρας.

Υπηρεσίες υψηλού ανθελληνικού επιπέδου προσφέρει αποδεδειγμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, αφού το μόρφωμά του, το ντοκιμαντέρ «1821» θα προβάλλεται από αύριο στην αλβανική τηλεόραση, με τους εθνικιστές να πανηγυρίζουν και να διαφημίζουν με τηλεοπτικό τρέιλερ την αντεθνική σαπουνόπερα. «Τα μυστικά της γέννησης της νέας Ελλάδας πάνω στον ανακυκλωμένο μύθο της αρχαίας Ελλάδας» είναι ο προκλητικός υπότιτλος με τον οποίο οι Αλβανοί διαφημίζουν την επικείμενη πρεμιέρα του «1821» στο συνδρομητικό κανάλι DigitAlb, το βράδυ της Πέμπτης, είκοσι πέντε μέρες πριν από την εθνική μας εορτή.

«Ενα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις. Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της Ιστορίας του ελληνικού κράτους» αναφέρει ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός παρουσιάζοντας το «1821» που αναμένεται να ρίξει νερό στον «μύλο» της αλβανικής προπαγάνδας που θεωρεί Αλβανούς τους ήρωες του 1821. Οπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα aftonomi.gr, η αλβανική ιστοριογραφία θέλει Αλβανούς τους Αρβανίτες της Ελλάδας, που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, ήρωες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Κίτσος Τζαβέλας κ.ά. παρουσιάζονται ως Αλβανοί, που απλώς πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων. Η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του Πέτρου Τατσόπουλου και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί, θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών που φαίνεται να υιοθετούν κι έως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γειτονική χώρα.

«Ενα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις… Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της Ιστορίας του ελληνικού κράτους. Μια ανασκόπηση της ιστορίας της σύστασης του ελληνικού κράτους. Μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα για μια ελληνική ταυτότητα που χρονολογείται από την εποχή της αρχαιότητας; Η περίοδος της Τουρκοκρατίας και τα ίχνη που έχει αφήσει πίσω της… Η Επανάσταση του 1821. Γιατί συνέβη και ποια ήταν τα αποτελέσματά της; Ο ρόλος και ο αντίκτυπος των Αρβανιτών στην επανάσταση και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Η στάση της Εκκλησίας και η άνοδος στον θρόνο του βασιλιά Οθωνα της Βαυαρίας» αναφέρει το αλβανικό διαφημιστικό σποτ του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, που θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22.00 ώρα Αλβανίας στο συνδρομητικό κανάλι EXPHISTORI του DigitAlb.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...