Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Δεν αυτοκτόνησε! Τη σκότωσαν…

❱❱ Επιβεβαίωση της «Espresso», που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τις διώξεις για ανθρωποκτονία
❱❱ Ποιοι περνάνε από ώρα σε ώρα το κατώφλι του ανακριτήΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Ως η απόλυτη ανατροπή χαρακτηρίζεται η απόφαση του εισαγγελέα Αγρινίου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε νεκρή στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας, δίνοντας νέα διάσταση στο θρίλερ για γερά νεύρα που κρατάει από τον περασμένο Ιανουάριο!

Η εξέλιξη-βόμβα, η οποία επιβεβαιώνει πανηγυρικά τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Espresso» που προανήγγελλαν την άσκηση διώξεων, ανατρέπει πλήρως τα έως τώρα δεδομένα στην υπόθεση, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης εδώ και εννέα μήνες. Κι αυτό γιατί προωθεί την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, σε απόλυτη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών του Αγρινίου, που επέμεναν εξαρχής ότι ο θάνατος της άτυχης μητέρας ήταν αυτοκτονία.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο εκ των νομικών εκπροσώπων της οικογένειας της 44χρονης Βασίλης Ταουξής, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση εργαζόταν πυρετωδώς όλο το καλοκαίρι, παίρνοντας αλλεπάλληλες καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται.

Οπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, στο διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της δικογραφίας ο εισαγγελικός λειτουργός διέκρινε ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, με αποτέλεσμα να ασκήσει δίωξη σε βάρος άγνωστων δραστών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα εμπρησμού, σύσταση συμμορίας και ηθική αυτουργία σε αυτά.

Κατέληξε, δηλαδή, στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δολοφονία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και διαβίβασε τη δικογραφία στον ανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον το κύριο στάδιο των ανακρίσεων και καλείται να προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε τουλάχιστον δύο πρόσωπα.

Σύντροφος

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση άτομα από το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον της όμορφης χήρας, ανάμεσά τους και ο τελευταίος σύντροφός της, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, ο οποίος θεωρείται μάρτυρας-κλειδί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η αποστολή της δικογραφίας στην οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων, να τα αξιολογήσει και να κινηθεί ανάλογα.

Η οικογένεια της Ειρήνης, που ήταν μητέρα τριών παιδιών, δεν έχει σταματήσει από την πρώτη στιγμή να φωνάζει ότι έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας και ότι δεν έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της. Ακόμα και όταν η Αστυνομία επέμενε ότι πρόκειται για αυτοχειρία, οι συγγενείς αντέτειναν με σθένος ότι η 44χρονη παρασύρθηκε σε ένα ραντεβού θανάτου στη λίμνη.

Επειτα από την τελευταία εξέλιξη, οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας έκαναν λόγο για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και δικαίωση, καθώς φαίνεται να παγιώνεται η θέση που είχαν από την αρχή, ότι δηλαδή η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε από παραπάνω από έναν δράστες: «Ο αγώνας μας εδώ και εννέα μήνες και η προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων, δικηγόρων και τεχνικών συμβούλων, έπιασε τόπο και δικαιώθηκαν οι έρευνές μας και οι προσπάθειές μας. Οσοι είχαν αρχικά την άποψη ότι πρόκειται για αυτοκτονία θα πρέπει να αισθάνονται άσχημα. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν οι δικές μας απόψεις, που ακούραστα επαναλαμβάνουμε, ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, ήταν δηλαδή παραπάνω από ένα άτομα, πράγμα που συνιστά συμμορία. Δεν σταματάμε και δεν θα ξεκουραστούμε ώσπου οι δράστες να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο και να λογοδοτήσουν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι τρεις δικηγόροι της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, Γιάννης Καλογριδάκης και Βαγγέλης Παραστατίδης.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...