Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η «σπανακόπιτα», οι καουμπόηδες και ο Αντετοκούνμπο

Το μάθημα δημοκρατίας από τον Μπαράκ Ομπάμα, οι selfi es των βουλευτών, τα «αμερικανάκια» και οι ύμνοι για τον star του Μιλγουόκι

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Το μάθημα δημοκρατίας από τον Μπαράκ Ομπάμα, οι selfi es των βουλευτών, τα «αμερικανάκια» και οι ύμνοι για τον star του Μιλγουόκι

Με «φιλότιμο», «φιλοξενία», «φουστανέλα», «σπανακόπιτα» και «ούζο», ελληνικές λέξεις που χρησιμοποίησε στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα, ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του πλανητάρχη στην Ελλάδα.

■ Ξεσήκωσε τους πάντες και τους συγκίνησε σε ένα βαθύ μάθημα δημοκρατίας, που παρέδωσε στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ηξερε τι να πει για να ξεσηκώσει το κοινό και το έκανε. Σχεδόν τους μάγεψε, λέγοντας: «Ηello Greece, thank you», «γεια σας» και «καλησπέρα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ.

■ Ο σταρ Μπαράκ μπήκε στο «opera house» μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού από τον κόσμο που τον περίμενε υπομονετικά τουλάχιστον τρεις ώρες πριν. Την απαράμιλλης αισθητικής κόκκινη αυτή αίθουσα την εγκαινίασε στην ουσία ο πλανητάρχης, αφού είναι ο πρώτος που μίλησε εκεί. Στην ομιλία-μανιφέστο έδωσε το περίγραμμα της σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας και κοινωνίας και ανέλυσε τον ρόλο των ηγετών και των πολιτών σε αυτή. Εκανε εκτενή αναφορά στην ελληνική ομογένεια, στους Ελληνες φίλους του και ιδιαίτερα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Είπε ότι κατάλαβε τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία και φιλότιμο, ενώ μάλλον θα του μείνει αξέχαστη και η σπανακόπιτα που δοκίμασε μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη. Οσοι τον άκουσαν μαγεύτηκαν!

■ Οι αριστεροί κάθισαν δεξιά και οι δεξιοί αριστερά. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Μόνη εξαίρεση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που προτίμησε να καθίσει στην πτέρυγα των συριζαίων, πλάι στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο Κυριάκος ήταν εκεί με την κόρη του Σοφία, που έβγαζε selfies με τον μπαμπά της και τον Βούτση! Σύσσωμο, λοιπόν, το υπουργικό συμβούλιο, με πρώτους και καλύτερους τον Πάνο Καμμένο και την Ελενα Κουντουρά, που έφτασαν στην εκδήλωση σχεδόν στις 11.30 το πρωί. Ηταν όλοι εκεί: Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Κοτζιάς, Εφη Αχτσιόγλου, Κώστας Γαβρόγλου και ο κατάλογος συνεχίζει μακρύς. Πίσω τους, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος και η Ντόρα Μπακογιάννη. Στην ίδια μεριά και η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Απέναντι και στα αριστερά ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού.

2637646

■ Στη μέση της αίθουσας να την και η Αννα Διαμαντοπούλου, που την πιάσαμε να βγάζει αναμνηστικές selfies λίγο πριν μπει ο Μπαράκ Ομπάμα. Δεκάδες Ελληνοαμερικανοί ήταν παντού τριγύρω και μεταξύ τους, φυσικά, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, που ήταν βουλευτής στις ΗΠΑ πριν μπει στους Κεντρώους. Μάλιστα η μία πτέρυγα του εξώστη στον πρώτο όροφο ήταν για τους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας.

■ 
Ανάμεσα στους δεκάδες αστυνομικούς που φρουρούσαν τα… πάντα διακρίναμε τον σωσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ωρες ώρες μάς τον θύμιζε απίστευτα. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν όντως ο Τζανακόπουλος-bodyguard!

hgjhgjh

■ 
Τι κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας. Ουρές… χιλιομέτρων σχηματίστηκαν από τους θαυμαστές του Αμερικανού προέδρου από τις 10 το πρωί χθες στο Ιδρυμα Νιάρχου, που περίμεναν ως το μεσημέρι για να περάσουν από τον εξονυχιστικό έλεγχο των Αμερικανών. Επώνυμοι και ανώνυμοι, εκεί. Μόνο τα παιδιά των αμερικανικών κολεγίων το διασκέδαζαν πολύ με τους υπολοίπους, καθώς εκείνα ήξεραν ότι δεν πρέπει να κουβαλούν τσάντες και περνούσαν «αέρα πατέρα» τους ελέγχους!

■ 
Και από καουμπόηδες καλά πήγαμε. Δεν ήταν δυνατόν να μιλάει Αμερικανός πρόεδρος και να λείπουν τα καουμπόικα καπέλα. Εντοπίσαμε κάποια από αυτά. Σωστά αμερικανάκια!

cowboy 2 1

■ 
Οι γυναίκες του Δικτύου «Μέλισσα» ήταν στην ομιλία του προέδρου Ομπάμα. Η εικόνα τους με τις πολύχρωμες μαντίλες τράβηξε τα βλέμματα στην κατάμεστη αίθουσα. Το Δίκτυο «Μέλισσα» έχει δημιουργηθεί από μετανάστριες που έχουν αφήσει πίσω μια πατρίδα, μια οικογένεια, μια ζωή, όπως οι ίδιες μας είπαν με ένα στόμα. Αφού χειροκρότησαν τον πρόεδρο, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στο προαύλιο του ιδρύματος. Μάλιστα, η Κλικ Νγκουέρε από την Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής, ηρωίδα του απελευθερωτικού αγώνα της Ζιμπάμπουε, που η ζωή της έχει γίνει κινηματογραφική ταινία, φωτογραφήθηκε με Ελληνες αξιωματικούς.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...