Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ροντέο η επιτροπή

Αγρια επεισόδια με διαλόγους πεζοδρομίου στην εξέταση Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σκηνές και διάλογοι που όχι μόνο δεν τιμούν τον κοινοβουλευτισμό, αλλά θυμίζουν ροντέο διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Βασικοί πρωταγωνιστές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε κληθεί ως μάρτυρας και οι βουλευτές-μέλη της επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου,  Αδωνις Γεωργιάδης και Ηλίας Κασιδιάρης. Λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί κι ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση με μάρτυρα τον κ. Βενιζέλο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε ευθέως τον βουλευτή της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη ότι με την τακτική που ακολουθεί προσπαθεί να διευκολύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αδωνις παρεξηγήθηκε, άρχισαν τα… γαλλικά, απάντησε ο Ηλίας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε για ένα διάλειμμα από την αίθουσα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούστηκε τότε να λέει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης, καθώς ως μάρτυρας… μπαινοβγαίνει στην αίθουσα της Προανακριτικής.

«Υπάρχει ένταση, λόγω αυξημένης τεστοστερόνης. Η Ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η Ενδοκρινολογία προηγείται της Ψυχιατρικής ή το αντίθετο» ήταν η… ιατρική γνωμάτευση (σχόλιο δηλαδή) του Ευάγγελου Βενιζέλου για όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα, ύστερα από μια διακοπή της συνεδρίασης, λόγω της έντασης που είχε επικρατήσει. Επειτα από λίγα λεπτά όλοι βρέθηκαν και πάλι στην αίθουσα της επιτροπής για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

– Ηλίας Κασιδιάρης: «Εσύ, Βενιζέλε, έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και από το βήμα της Βουλής λες “έλα, καλέ”. Εγώ δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα».

– Ευάγγελος Βενιζέλος: «Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες ναζιστικές νοοτροπίες».

– Ηλίας Κασιδιάρης: «Σκάσε, γελοίε και χοντρέ».

Τότε ο άναυδος αλλά συνηθισμένος πλέον σε αυτά πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, όμως ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να πετάει ποτήρια και μικρόφωνα. Το  αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από τη συνεδρίαση. Λίγο αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι δέχτηκε επίθεση από ένα «πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Και το κερασάκι: Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε η στάση του σώματος του κ. Βενιζέλου, ο οποίος καθόταν σταυροπόδι και η κυρία Κωνσταντοπούλου τον εγκάλεσε λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν σέβεται τη διαδικασία». Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε με… δηκτική στωικότητα λέγοντάς της, σύμφωνα με πληροφορίες: «Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το να επαναλαμβάνεις στον μάρτυρα την ίδια ερώτηση θεωρείται βασανιστήριο. Είστε ο θηλυκός Ιαβέρης».

Οσον αφορά το έργο της προανακριτικής επιτροπής,τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, οι οποίοι εμφανίζονταν από τα e-mail που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή (από τον κ. Διώτη) να έχουν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, «κάρφωσε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατάθεσή του.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...