Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Αρρυθμία ελέω τρόικας

Ο Σαμαράς ζητεί να κλείσουν γρήγορα τα μέτωπα για να ασχοληθεί η κυβέρνηση με την καθημερινότητα.

Οι καθημερινές πολύωρες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας και το αδιέξοδο στο οποίο συνήθως καταλήγουν -όπως και χθες- προκαλούν αγκύλωση στον κυβερνητικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα καυτά θέματα της καθημερινότητας, που βασανίζουν τους Ελληνες πολίτες, να παραμένουν άλυτα και στο περιθώριο. Την ίδια στιγμή, η τρικομματική κυβέρνηση βλέπει να οδηγείται σταδιακά στη φθορά. Δικαιολογημένα λοιπόν ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους εμπλεκόμενους υπουργούς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας να τελειώσουν γρήγορα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε η κυβέρνηση να βρει τους χαμένους της ρυθμούς, να γίνει δημιουργική και να ασχοληθεί και με άλλα θέματα που ήδη έχουν αρχίσει να χτυπάνε… καμπανάκια.

Ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα λήξει τελικά θετικά για την ελληνική κυβέρνηση και δίνει έμφαση στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα για τους πολίτες. Μάλιστα για τις επόμενες μέρες το Μαξίμου σχεδιάζει να ξεκινήσει επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο να προβληθούν τα όποια θετικά σημεία προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση και με κεντρικό σύνθημα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα. Τα θετικά σημεία είναι οι 48 δόσεις για την εξόφληση οφειλών προς εφορίες και Ταμεία, η πιθανή συμφωνία για ρυθμίσεις σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και το μειωμένο τέλος στα ακίνητα.

Η χθεσινή σύσκεψη της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, που διήρκεσε περίπου έξι ώρες, δεν κατέληξε κάπου. Στο θέμα των τραπεζών οι δύο πλευρές έχουν πλησιάσει πολύ, στο θέμα όμως του δημόσιου τομέα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Ετσι το πιθανότερο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν και μετά το Eurogroup της Παρασκευής, με στόχο να κλείσουν μέσα στον Απρίλιο, ενώ η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών. Ολα αυτά σε αριθμούς σημαίνουν ότι θα καθυστερήσει η καταβολή της δόσης των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, την άμεση ανάγκη χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση -και ειδικά στην Ελλάδα- επισήμανε σε ομιλία του χθες στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ο πρωθυπουργός της χώρας και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον τους έντονους ρυθμούς προσαρμογής» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση. Τέλος, διορία μέχρι και τις 31 Απριλίου προκειμένου να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης έδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...