Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πάλι από την αρχή!

Νέος γύρος επαφών για την επόμενη δόση – Αισιοδοξία Σαμαρά για το μέλλον

Μπορεί η συμφωνία με την τρόικα να έκλεισε χθες και να «ξεκλείδωσε» η δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, σήμερα όμως ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη δόση των 6 δισ. ευρώ. «Η συμφωνία με την τρόικα έκλεισε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», αποκαλύπτοντας όμως πως ο επόμενος έλεγχος του Ιουνίου θα ξεκινήσει από τώρα «για να αποφευχθούν νέες μακρές διαπραγματεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητα». «Κλειδί» της συμφωνίας ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο και γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η μονιμότητα «σπάει». Μέχρι το 2014 θα φύγουν αρκετές χιλιάδες από το Δημόσιο, ενώ συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων. Οσοι θα φύγουν από το Δημόσιο θα αντικατασταθούν από άλλους, νέους και με όρεξη να εργαστούν.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για τις πρώτες 2.000 απολύσεις υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, ενώ μέσα σε διάστημα επτάμισι μηνών ο αριθμός αυτός θα έχει διπλασιαστεί. Τον συνολικό αριθμό θα συμπληρώσουν άλλοι 10.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν εντός του 2014. Κι ενώ το συνέδριο του «Economist» ήταν σε εξέλιξη και λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα, εμφανίστηκε από το γραφείο του στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έδωσε σύνθημα της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης. Με μήνυμά του στον ελληνικό λαό (διάγγελμα κάνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα) τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πλέον από μνημόνια και θα είναι μια χώρα αναπτυξιακή, ανταγωνιστική, εξωστρεφής και ισχυρή.

«Δεν σας λέω -κάθε άλλο- ότι τα δύσκολα πια πέρασαν. Σας λέω όμως ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους» τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να σημειώσει ότι υπάρχει ουσιαστικά φως στο τούνελ. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (νέος φόρος) που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά (2014) θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...