Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Δρόμος… εκτόνωσης

Πρόσκληση Σαμαρά σε Βενιζέλο να παραστούν μαζί στην επανεκκίνηση των έργων της εθνικής Αθηνών – Πατρών.

Η επανεκκίνηση των έργων της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών ίσως σταθεί η αφορμή να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ Μαξίμου και Ιπποκράτους. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραστούν μαζί στην επανεκκίνηση του έργου της εθνικής οδού στο Ζευγολατιό Κορινθίας και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση να παραστεί, η εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης θα έχει επιτευχθεί. Πρόκειται για μια κίνηση με σημασία, ύστερα από τις ασκήσεις ισορροπίας στις οποίες έχουν επιδοθεί Μαξίμου και Ιπποκράτους μετά τον νέο γύρο έντασης που ξέσπασε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, παραμονές της κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να στείλει σαφές μήνυμα ότι το κόμμα του και ο ίδιος δεν είναι «κομπάρσοι», αλλά αποτελούν ισότιμο κυβερνητικό εταίρο. Ετσι εξηγείται η ανάσυρση προτάσεων, οι οποίες πρέπει κατά τον κ. Βενιζέλο να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. Στην Ιπποκράτους έχουν τρομάξει με τα ιστορικά χαμηλά που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και επιλέγουν τη σκληρή γραμμή για να ανακάμψουν. Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις: μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, πρόνοια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, αλλά και βελτιώσεις στους όρους αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου ξάφνιασε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον χρόνο που έγινε. Το Μαξίμου προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και απλώς διαμηνύει ότι το πλαίσιο συμφωνίας με την τρόικα είναι συγκεκριμένο και αποτυπώνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα και θα ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα από το Μαξίμου τονίζουν με νόημα ότι δεν κατανοούν τη στάση του κ. Βενιζέλου και λένε ότι πριν από περίπου δέκα μέρες έγινε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επικυρώθηκε η συμφωνία με την τρόικα και άρα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ήταν πλήρως ενήμεροι για το περιεχόμενο των συζητήσεων και του πλαισίου, το οποίο και ενέκριναν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να ανακρούσει πρύμνα και να επανέλθει με τις ίδιες προτάσεις για μετά το Πάσχα, έτσι ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά ζήτησε την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο συγκεκριμένων νομοθετικών διατάξεων που αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος για την ανάσχεση της ανεργίας, τις οποίες έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην κυβέρνηση.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...