Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Σκληρό μπρα ντε φερ

Βαθαίνει το χάσμα τρόικας – κυβέρνησης για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα, με το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να βαθαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ να βρίσκεται στον αέρα. Ποιο είναι το θέμα που προκαλεί την εμπλοκή; Η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν έχει πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι μέχρι το 2015 θα έχει επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 150.000 αποχωρήσεων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς εκτιμά ότι το πρόγραμμα κινητικότητας μπορεί να επιτύχει τους στόχους. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών παραμένουν αμετακίνητοι στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, εκτιμώντας πως η εφαρμογή του θα «πετάξει έξω» το πρόγραμμα. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται υποστηρίζουν ότι το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη και πως στον επερχόμενο ανασχηματισμό θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο προκειμένου να μη δημιουργηθεί θέμα με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία πρότεινε και στηρίζει τον υπουργό.

Πάντως με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τονίζει ότι το υπουργείο του, σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν πλέον τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. Παράλληλα σημειώνουν με έμφαση ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα, είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, μπορεί η τρόικα να μη συνάντησε ακόμη τον πρωθυπουργό, αλλά συνάντησε τον έτερο κυβερνητικό εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είπε στα μέλη της: «Οχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, διότι δεν αντέχουν η οικονομία και η κοινωνία». Τα στελέχη της τρόικας φέρονται να είπαν στον κ. Βενιζέλο και τους κ.κ. Σαχινίδη και Μανιάτη, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δώσει στοιχεία μόνο για τα νέα οργανογράμματα στην κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή στα υπουργεία.

Μήνυμα στους επενδυτές έστειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΚ στο Καβούρι Βουλιαγμένης

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι ένα κόκκινο χαλί για τους επενδυτές και όχι μια κόκκινη «μονωτική ταινία», ενώ είπε παράλληλα ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ. Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ επισήμανε πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική. Σχετικά με την ΑΟΖ, τάχθηκε υπέρ μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης στο εν λόγω θέμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...