Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Χάστε κιλά με το online γυμναστήριο

Χορογραφίες, zumba και pilates στο σαλόνι του σπιτιού (και με δικό σας εξοπλισμό) μέσα από το πρώτο σάιτ στην Ελλάδα που παρέχει personal trainer από το ίντερνετ

Τον δικό τους personal trainer στο σπίτι, όπως οι περισσότεροι εγχώριοι και ξένοι celebrities, απέκτησαν οι απανταχού φανατικοί της άσκησης με το πρώτο online γυμναστήριο στην Ελλάδα! Το MyLiveGym.gr, το πρώτο διαδικτυακό – διαδραστικό γυμναστήριο στη χώρα, το οποίο δημιουργήθηκε από δύο νέα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με περιορισμένο χρόνο να γυμναστούν στο σπίτι τους, άνετα και οικονομικά.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα γυμναστήρια έχουν γεμίσει με άντρες και γυναίκες που θέλουν να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά του χειμώνα και να βγουν με ανανεωμένη εμφάνιση στην παραλία. Στην κατηγορία όσων βιάζονται να κερδίσουν τη μάχη με τη ζυγαριά ανήκουν όλοι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να περάσουν ατέλειωτες ώρες στα γυμναστήρια. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που κουράζονται στη σκέψη και μόνο ότι θα περιμένουν στην ουρά, μπροστά από τον διάδρομο, καθώς και όσοι δεν έχουν πολύ χρόνο για σπατάλη, όπως οι σκληρά εργαζόμενοι ή οι νέες μητέρες που δεν μπορούν να αφήσουν εύκολα το μωρό τους και την άνεση του σπιτιού. Σε αυτούς απευθύνεται το πρώτο live γυμναστήριο στο διαδίκτυο, το οποίο υπόσχεται απώλεια των κιλών από τον χώρο τους και με ελάχιστο κόστος για τον προσωπικό τους χρόνο.

«Αυτό που ουσιαστικά κάνει το online γυμναστήριο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να έχουν τον προσωπικό τους trainer, ο οποίος με τη βοήθεια του Live-Streaming και μιας κάμερας που είναι τοποθετημένη στον χώρο του γυμναστηρίου δείχνει τις ασκήσεις» λέει στην «Espresso» ο 29χρονος Γιάννης Τριανταφυλλίδης που μαζί με την 22χρονη Στέλλα Αντωνίου είχε την ιδέα της δημιουργίας του διαδικτυακού γυμναστηρίου. Οι δύο καλοί φίλοι από τη Θεσσαλονίκη με σπουδές ο πρώτος στο διαδικτυακό μάρκετινγκ και η δεύτερη στην ψυχολογία κατάφεραν να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Εξι μήνες μετά ζουν το προσωπικό τους «success story», με 5.000 μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δοκιμαστικές εγγραφές!

«Κάναμε μια έρευνα στο διαδίκτυο για να ανακαλύψουμε αν υπήρχε κάτι παρόμοιο στο εξωτερικό και όταν διαπιστώσαμε ότι θα ήμασταν πρωτοπόροι στην Ελλάδα, το τολμήσαμε. Στη συνέχεια προσεγγίσαμε κάποιους ανθρώπους από το web development για να δούμε πώς μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο σχετικά οικονομικά, πήραμε μέρος και σε διαγωνισμούς για επιπλέον επιχορήγηση και σήμερα προσπαθούμε συνεχώς να εξελίξουμε την υπηρεσία» αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης, ενώ κάνει και έναν απολογισμό των «ατού» του online γυμναστηρίου: «Δεν υπάρχει περιορισμός στα προγράμματα. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μαθήματα χορού, zumba, pilates κ.ά., ενώ έχουμε εισαγάγει και το house for pilates που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να γυμναστούν με τη βοήθεια του εξοπλισμού που έχουν στο σπίτι τους. Δηλαδή με… ρολά κουζίνας, κοντάρια σκούπας, μπουκαλάκια νερό, ακόμη και με μαξιλάρια ή κουβέρτες! Επίσης, αν κάποιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο το μάθημα, μπορεί ύστερα από λίγα λεπτά να δει σε μαγνητοσκόπηση το πρόγραμμα που έχει χάσει».

Live μαθήματα για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους

Στην ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανόν να σημειωθούν τραυματισμοί στη διάρκεια ενός live μαθήματος, δεδομένου ότι ο γυμναστής δεν είναι παρών και μεταφέρει από απόσταση τις ασκήσεις, ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης απαντά: «Οι τέσσερις trainers που έχουμε είναι καλά εκπαιδευμένες και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προθέρμανση, στην αποθεραπεία, αλλά και στη διάρκεια των ασκήσεων δείχνουν διάφορες παραλλαγές για αρχάριους και πιο προχωρημένους. Επίσης τα προγράμματα χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τη δυσκολία». Εξάλλου καταλήγοντας μας ενημερώνει ότι τα μέλη είναι υποχρεωμένα με την εγγραφή να αποδεχθούν τους όρους του γυμναστηρίου, οι οποίοι αναφέρουν ότι συμβουλευτικά θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους ή τον γυναικολόγο τους όσες γυναίκες διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης.

Τα live μαθήματα του διαδικτυακού γυμναστηρίου γίνονται τέσσερις φορές την ημέρα, διαρκούν 30-40 λεπτά και το μηνιαίο κόστος είναι 12 ευρώ, ενώ προσφέρονται εκπτώσεις για τρίμηνα και εξάμηνα προγράμματα. Μετά το μάθημα οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τις γυμνάστριες για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους ή να ζητήσουν συμβουλές.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...