Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Ο Ντέμης και η μαφία

Τι είπε ο πρώην αστέρας της μπάλας στην δυόμισι ωρών κατάθεσή του για το κύκλωμα του Θερμαϊκού.

Δεν έπεσα θύμα τοκογλυφίας, υποστήριξε επίμονα στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε μια επεισοδιακή κατάθεση που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις του προέδρου. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, μιλώντας για τον έναν εκ των φερομένων ως εγκεφάλων του κυκλώματος, τόνισε μάλιστα με έμφαση προς το δικαστήριο: «Ο Αλέξανδρος Μελέτης ήταν φίλος μου». Ο Ντέμης Νικολαΐδης προσήλθε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για ένα από τα τέσσερα παρακλάδια του κυκλώματος τοκογλύφων, που δρούσε στη συμπρωτεύουσα. Μάλιστα, επρόκειτο να καταθέσει το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, επειδή απουσίαζε κατά την εκφώνηση του καταλόγου των μαρτύρων, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δανείστηκε μεγάλα ποσά από τους κατηγορούμενους αδελφούς Μελέτη, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος στην κατάθεσή του. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε επιμόνως ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές πως δεν είναι θύμα τοκογλυφίας.

«Μου έλειπαν 50.000 ευρώ για τη διοργάνωση συναυλίας των Bon Jovi και με εξυπηρέτησε» κατέθεσε ο πρώην άσος της μπάλας, προσθέτοντας ότι πήρε το ποσό από τον έναν αδελφό και πρόσθεσε: «Σε τέσσερις μήνες επέστρεψα 65.000 ευρώ ως νόμιμο κέρδος. Μάλιστα εγώ καθόρισα την απόδοση του κέρδους τους στο 10% των εσόδων. Του φάνηκε πολύ και μου είπε 5%». Στη συνέχεια, όπως είπε, «ζήτησα και πήρα άλλα 300.000 ευρώ για τη διοργάνωση μιας άλλης συναυλίας, των Red Hot Chili Peppers, τα οποία όμως επέστρεψα άτοκα αφού η συναυλία δεν έγινε».

«Αλλα είπατε»

Σε επίμονες ερωτήσεις του προέδρου σχετικά με το παραπεμπτικό βούλευμα που ανέφερε ότι ο Νικολαΐδης δανείστηκε ποσό ύψους 350.000 ευρώ και ότι επέστρεψε στα μέλη του κυκλώματος 620.000 ευρώ, ο Ντέμης απάντησε: «Δεν έγινε κάτι μεμπτό στη συνεργασία μας. Θα ήμουν βλάκας αν έκανα τέτοια συμφωνία». Η κατάθεσή του πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος τον προέτρεψε να πει την αλήθεια, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

– Πρόεδρος: «Υπάρχουν αντιφάσεις στην κατάθεσή σας».
– Ντέμης: «Λέτε ότι λέω ψέματα;»
– Πρόεδρος: «Αμφισβητώ αυτά που λέτε. Αλλα είπατε σε μας και άλλα καταθέσατε στον ανακριτή».
– Ντέμης: «Με πιέζετε σαν να είμαι κατηγορούμενος. Οχι, δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας 100%. Θέλετε να πω αυτά που λέει η αστυνομία; Εγώ κέρδισα από αυτό».
 

569g32Και ο Mr Ράδιο Αρβύλα θα καταθέσει

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν είναι το μόνο διάσημο πρόσωπο που έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση, αφού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του Αντώνη Κανάκη. Το όνομα του Mr Ράδιο Αρβύλα ή Αντώνη Δούμα, όπως λέγεται στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε καν στη λίστα των μαρτύρων στη δίκη. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να τον καλέσει, καθώς υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με τους βασικούς κατηγορουμένους, ενώ κατονομάστηκε και ως θύμα από τον αστυνομικό που κατέθεσε ως μάρτυρας. Κατόπιν τούτου, ο γνωστός παρουσιαστής, που είναι ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων στα οποία πουλούσαν «προστασία» οι κατηγορούμενοι, αναμένεται να προσέλθει τις επόμενες μέρες στη δίκη. Στη διάρκεια της εξέτασής του θα κληθεί να θυμηθεί λεπτομέρειες για την υπόθεση, για τον τρόπο με τον οποίο άλλαζαν χέρια τα χρήματα με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες ασφάλειας που φέρονται ότι του παρείχαν οι κατηγορούμενοι, καθώς και για τις απειλές που ενδεχομένως δεχόταν για να μην καταγγείλει τον εκβιασμό στην αστυνομία.

Η σπείρα των μπράβων με κέρδη πάνω από 1.000.000 ευρώ

Η δίκη που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου είκοσι τρία άτομα, μεταξύ αυτών και τα τρία αδέλφια που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος και είναι οι μόνοι που κρατούνται προσωρινά. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα κυκλώματα της λεγόμενης «μαφίας της Θεσσαλονίκης» που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο σε γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών και φέρεται να… έπινε το αίμα του κοσμάκη, εξαπολύοντας απειλές κατά της ζωής των θυμάτων ή προχωρώντας σε βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμούς. Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα κατηγορείται κι ένας αστυνομικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα αμέσως μετά τη σύλληψή του, αλλά και η μητέρα των φερόμενων ως αρχηγών της σπείρας, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που εξέδωσε παρέπεμψε σε δίκη κι έναν εφοριακό της ΔΟΥ Καλαμαριάς, ο οποίος όμως έχει πεθάνει.

Στο «πελατολόγιο» των εκβιαστών και στη λίστα με τα θύματα περιλαμβάνονταν πάνω από τριάντα επιχειρηματίες νυχτερινών μαγαζιών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, από τους οποίους η σπείρα των μπράβων είχε αποκομίσει τοκογλυφικά κέρδη που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2001 μέχρι το 2012. Την πρώτη μέρα της δίκης κατέθεσε ένας αστυνομικός που υποστήριξε ότι μετά την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου βρέθηκαν σε λογαριασμούς δύο εκ των κατηγορούμενων αδελφών «αδικαιολόγητα» ποσά, αντιστοίχως, ύψους 386.000 και 651.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η δίκη για το μεγάλο κύκλωμα της «μαφίας της Θεσσαλονίκης», του οποίου εγκέφαλος φέρεται γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας, προσδιορίστηκε για τις 13 Μαΐου, ενώ οι δίκες για τα υπόλοιπα δύο κυκλώματα δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...