Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Εγώ πήρα τους μπράβους

Ολοι οι απολαυστικοί διάλογοι που είχε ο «Mr Αρβύλα» με την πρόεδρο του δικαστηρίου.

9a542d73«Ναι, ζήτησα άτομα για την προστασία των μαγαζιών μου»! Σαν βόμβα έσκασε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δήλωση του «Mr Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη. Ο γνωστός παρουσιαστής, που επί μία ώρα κατέθετε στη δίκη για τη «μαφία της Θεσσαλονίκης», ισχυρίστηκε ότι δεν έπεσε θύμα εκβιασμού, παραδέχθηκε ότι ήξερε για τους μπράβους, δήλωσε ότι γνωρίζει από την παιδική του ηλικία τον εκ των κατηγορημένων Κώστα Μελέτη και πρόσθεσε ότι δεν ήταν εκείνος που είχε κάνει τις προσλήψεις, αλλά ο συνεταίρος του.

Από απολαυστικούς διαλόγους, όμοιους με εκείνους που παρακολουθούμε στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», αλλά και αλήθειες που σοκάρουν αλλά αποτυπώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα, την οποία βιώνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σημαδεύτηκε η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη των μπράβων της Θεσσαλονίκης. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Αντώνης Κανάκης, που αν και το όνομά του δεν υπήρχε καν στη λίστα των μαρτύρων, κλήθηκε από το δικαστήριο για να καταθέσει όσα γνωρίζει για το κύκλωμα αλλά και για τις δύο απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και τον ενέπλεξαν στην υπόθεση.

Στο ξεκίνημα της κατάθεσής του ο Αντώνης Κανάκης, που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Κιούση, παραδέχθηκε ότι ζήτησε άτομα για προστασία στα μαγαζιά του το καλοκαίρι, όταν είχε πολύ κόσμο. Ωστόσο ανέφερε πως όλα τα κανόνιζε ο συνεταίρος του: «Εγώ παίζω μουσική. Τα θέματα των μαγαζιών τα χειρίζεται ο συνεταίρος μου» τόνισε κάνοντας λόγο για «εθιμικό δίκαιο» που η «αποκάλυψή του δεν πρέπει να σοκάρει το δικαστήριο».

– Κανάκης: Σε όλο τον πλανήτη Γη τα νυχτερινά μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία και την ασφάλειά τους για περιπτώσεις μικροεπεισοδίων.

– Πρόεδρος: Γιατί δεν επιλέξατε να προσλάβετε σεκιούριτι»;

– Κανάκης: Δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη δουλειά σεκιούριτι, έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα φακό στο χέρι!

– Εισαγγελέας: Τα πληρώνατε αυτά τα άτομα (σ.σ.: τους μπράβους). Υποστηρίζετε πως δεν υπάρχει κράτος;

– Κανάκης: Σας σοκάρει που η αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα μαγαζιά; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει περιπολίες… Δεν υπάρχει στον πλανήτη Γη κατάστημα που να περιμένει την αστυνομία για να επέμβει σε καβγά μέσα σε μπαρ. Είναι εθιμικό δίκαιο να υπάρχει φύλαξη.

96sd85f3 0Ο Αντώνης Κανάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμών. «Δεν μπορεί να με εκβιάσει κανένας. Κανένας! Σε υπόνοια εκβιασμού στο παρελθόν πήγα μόνος μου στην Ασφάλεια και το κατήγγειλα» τόνισε και πρόσθεσε: «Τον Κώστα Μελέτη τον γνωρίζω είκοσι χρόνια. Ηταν πορτιέρης στα μαγαζιά όπου έπαιζα μουσική».

Οσον αφορά τη συνομιλία του με έναν από τους κατηγορουμένους που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος τοκογλυφίας, η οποία αφορούσε ένα επεισόδιο στο μαγαζί του, ο Αντώνης Κανάκης υποστήριξε ότι με τον τρόπο του τους ζήτησε να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι, ακόμα κι όταν ο πελάτης είναι προκλητικός. Οταν η δικαστής ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη μία συνομιλία με έναν εκ των κατηγορουμένων και έναν κρατούμενο που ζητάει δουλειά μόλις αποφυλακιστεί, στην οποία ο πρώτος τού προτείνει ανάμεσα στα άλλα και μαγαζί του Κανάκη, ο ίδιος αναφώνησε: «Πού έφτασε η χάρη μας!»

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο συνήγορος του Αντώνη Κανάκη διέκοψε ερώτηση της προέδρου. Τότε ο παρουσιαστής τού είπε: «Αφήστε τη να με ρωτήσει, πιο γρήγορα θα τελειώσουμε». «Εχετε καθαρό λόγο και στην τηλεόραση και εδώ» είπε λίγο αργότερα η πρόεδρος για να λάβει την απάντηση του 44χρονου παρουσιαστή: «Αφού σκέφτομαι να έρχομαι συνέχεια!»

Μάρτυρας-κλειδί εξαφανίστηκε στη Βουλγαρία

Σοβαρό εμπόδιο για την εξέλιξη της δίκης που καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου συνολικά είκοσι τρία άτομα αποτελούν οι ανασκευές των προανακριτικών καταθέσεων των φερόμενων ως θυμάτων του κυκλώματος εκβιαστών. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η στροφή 180 μοιρών δύο μαρτύρων που κατέθεσαν την περασμένη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου. Η δικαστική λειτουργός τούς διέταξε να μην απομακρυνθούν από την αίθουσα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οπότε θα εξέταζε το ενδεχόμενο να κινήσει εναντίον τους ποινική διαδικασία για ψευδορκία.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένας βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέφυγε στη Βουλγαρία για να μην καταθέσει! Μάλιστα το δικαστήριο είχε ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, χωρίς όμως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του. «Η δικαιολογία της αστυνομίας είναι προσχηματική. Ποιον ψάχνουν; Τον Παλαιοκώστα; Είναι δυνατόν η αστυνομία να μην κάνει το έργο της;» αναρωτήθηκε ένας από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ο Χαράλαμπος Αποστολίδης.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...