Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Sex, ψέματα και ροζ βίντεο

Η αλήθεια για τη σχέση του νταή εραστή με τις δύο αδελφές.

«Να πάω στον Κορυδαλλό να δώσω στήριγμα στον γιο μου, τον Βαγγέλη, που κατηγορείται για τον χαμό της Φαίης ή να πάω στους γονείς της και να τους πω να πάρουν ένα πολυβόλο, να με βάλουν στο απόσπασμα και να πατήσουν τη σκανδάλη για να πάρω πάνω μου την ντροπή των παλιών μαυροπουκαμισάδων της Κρήτης που κυκλοφορούσαν στιγματισμένοι;».33d65gf98

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο 50χρονος Μανώλης Στεφανάκης, πατέρας του 25χρονου Βαγγέλη που κατηγορείται για τον φόνο της Φαίης από τη Νέα Μάκρη, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον γιο του, τις πανέμορφες αδελφές Μπλάχα, αλλά και για τον προσωπικό Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνει από το μοιραίο εκείνο βράδυ της 6ης Απριλίου που έμελλε να σημαδέψει μια για πάντα την ζωή της οικογένειάς του.   «Ακόμα και κάποιοι συγγενείς που μου τηλεφωνούν καθημερινά διψούν για φρέσκα νέα για την υπόθεση. Να με συγχωρέσει ο Θεός, αλλά όταν κλείνουν το τηλέφωνο μάλλον τους έχω δώσει τροφή για περισσότερο κουτσομπολιό», θα πει στη συνέντευξή του στον Στέφανο Χίο. «Βλέπω και τον κόσμο που πάντα μου έλεγε γενναιόδωρα την “καλημέρα”. Σε λίγο καιρό θα χαμηλώνουν τα μάτια και θα ψιθυρίζουν μέσα τους: “Αυτός είναι ο πατέρας του φονιά”. Αυτές τις μέρες έχω ακούσει κι άλλα πολλά: ότι ο γιος μου έπαιρνε ακόμα και ναρκωτικά. Στο γυμναστήριο πήγαινε. Ηθελε να έχει γερό κορμί. Να τον αγαπάνε οι γυναίκες. Στο ίδιο γυμναστήριο είχε γνωρίσει και ήταν φίλος με τον παιδί που χτύπησε στο τροχαίο, τον ηθοποιό Τομ Πρωτόπαπα. Είχε στενοχωρηθεί πολύ με την εξέλιξη της υγείας του».

Επίτροπος

Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από το χωριό Τύλισσος, κοντά στα Ανώγεια της Κρήτης, που ήρθε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, είναι άνθρωπος θεοσεβούμενος, επίτροπος σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής. Καταβάλλει, δε, αγωνιώδεις προσπάθειες για να συνειδητοποιήσει το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί ο γιος του στη φυλακή με την κατηγορία του φονιά και η 23χρονη Φαίη στο χώμα. Ο ίδιος μιλά και για τη γνωριμία του γιου του με τις δύο πανέμορφες αδερφές: «Πρώτα στο σπίτι μας ο Βαγγέλης είχε φέρει τη Μαριαλένα, δύο χρόνια πριν. Πολύ όμορφη γυναίκα. Μεγαλύτερή του. Ερχονταν με ένα πράσινο Opel της κοπέλας. Δεν υπήρχε διαχυτικότητα ανάμεσά τους. Τουλάχιστον μπροστά μας. Εδειχναν να είναι πολύ φίλοι. Τίποτε άλλο. Ομως, όταν ήρθε στο σπίτι η Φαίη ο Βαγγέλης ήταν αλλιώς. Αγκαλιάζονταν, φιλιόντουσαν, έδειχναν ερωτευμένοι. Ο γιος μου πάλευε για το μεροκάματο. Εγώ δεν άκουσα ποτέ για μπραβιλίκια και νταηλίκια. Πότε εργάτης σε κατασκευές για κάγκελα, πότε κούριερ σε οδοντοτεχνίτες, περιστασιακά σε σούπερ μάρκετ, τα καλοκαίρια σερβιτόρος σε νυχτερινά μαγαζιά στη Νέα Μάκρη. Εργατικός, κι όχι τεμπέλης. Μια φορά που άκουσα ότι πούλησε νταηλίκια και έδειρε κάποιον της νύχτας, πήγα και τους βρήκα. Δεν μου επιβεβαίωσαν το γεγονός. Του έλεγα: “Βαγγέλη, να βρεις μια δουλειά σταθερή. Και να πάμε στους γονείς της να το ζητήσουμε, εάν το αγαπάς το κορίτσι». Μου έλεγε: “Ναι, να πάμε”. Πίστευα ότι θα παντρεύονταν…»

25d566f96f7Το τηλεφώνημα

Στη συνέντευξή του ο 50χρονος θυμάται με κάθε λεπτομέρεια και όλα όσα του είπε ο γιος του στο τηλεφώνημα που του έκανε λίγες ώρες μετά το αιματηρό συμβάν, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της Φαίης στη Νέα Μάκρη. «“Τσακωθήκαμε, πατέρα. Μου επιτέθηκε γιατί έμαθε ότι η αδελφή της θα χώριζε τον άντρα της για να με παντρευτεί. Πήγε να μου βγάλει τα μάτια” μου είπε. “Την έσπρωξα με δύναμη και χτύπησε στο φτερό” (σ.σ.: μιας παλιάς BMW 1600 που είχε αγοράσει). “Την πήγαμε στο νοσοκομείο… Δεν βρίσκουμε κρεβάτι. Θα ψάξουμε να την πάμε αλλού. Θα μείνω δίπλα της”. Εμαθα ότι έμεινε δύο βράδια κοντά στο κορίτσι. Ηταν εκεί και η αδελφή της. Οταν η κατάσταση της Φαίης επιδεινώθηκε, τον έχασα. Τη Μεγάλη Δευτέρα που πέθανε το παιδί με πήρε τηλέφωνο στη 1.30 το ξημέρωμα κλαίγοντας. Η αστυνομία τον έψαξε στο σπίτι. Τους είπα ότι δεν ήταν μαζί μου. Μετά τη σύλληψή του έμαθα ότι είχε πάει στον ξάδελφό μου, ταγματάρχη, στρατιωτικό γιατρό, σε κάποιο μοναστήρι και τον είχε εξομολογήσει» αναφέρει ο τραγικός πατέρας, ο οποίος δίνει τη δική του εξήγηση για τις πολιτικές πεποιθήσεις του γιου του.

Τι λέει για τη σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή

«Τον είπαν Χρυσαυγίτη. Εγώ θα σας πω όσα ξέρω, όσα είδα και όσα πιστεύω ο ίδιος. Ημουν από τους Κρητικούς που υποδέχτηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πολιτικό με το ζιβάγκο, στην Κρήτη δίνοντάς του καρύδια και γλυκά όταν ήρθε στο νησί. Στη συνέχεια μοίραζα τον “Ριζοσπάστη” στην Ομόνοια, όταν πιστεύαμε ότι κάτι θα αλλάζαμε στην κοινωνία. Ο πατέρας μου ήταν αγωνιστής της αντίστασης κατά των Γερμανών την περίοδο 1941-44. Ο παππούς μου χωροφύλακας. Εγώ πάντα δημοκράτης. Δεν έχω δουλειά με τέτοια πράγματα. Ο Βαγγέλης πράγματι φόραγε μαζί με τον μικρότερο γιο μου τα εφαρμοστά φανελάκια της Χρυσής Αυγής, αλλά -πιστεύω- για επίδειξη. Ο μικρός πήγαινε και βοηθούσε στα συσσίτια των Χρυσαυγιτών που μοιράζουν τα τρόφιμα και πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες. Αλλά μέχρι εκεί. Του έχω πει να μην ανακατεύεται σε φασαρίες. Αυτή είναι η αλήθεια από έναν πατέρα που τον βλέπετε να κουβαλάει τον δικό του σταυρό».


Sex, ψέματα και ροζ βίντεο2d25fg9gh87

Το ερωτικό τρίγωνο, το στημένο περιστατικό και το δήθεν ατύχημα

Δένουν σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη μετά την παραδοχή από τη μεγαλύτερη αδελφή της για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη. Μάλιστα η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της Μαριαλένας, ενώπιον του 15ου τακτικού ανακριτή, που υποστηρίζει ότι ο 25χρονος την εκβίαζε με ένα ροζ βίντεο από τη συνεύρεσή τους, το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει εν αγνοία της.

«Είχαμε κάνει έρωτα μια φορά σε ένα ξενοδοχείο. Ο Στεφανάκης μου είπε ότι το είχε βιντεοσκοπήσει και με απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου, και θα το έβγαζε στο Ιντερνετ. Μου είπε ότι ακόμη και φυλακή να πάει, όταν βγει θα μας κάνει μεγάλο κακό. Στην προανακριτική μου κατάθεση δεν είπα την αλήθεια των γεγονότων που γνώριζα, διότι φοβόμουν για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου, της αδελφής μου και της οικογένειάς μου».

Εξαιτίας αυτών των απειλών, πρόσθεσε η 32χρονη, στην αρχική κατάθεση αναγκάστηκε να πει ψέματα. Η Μαριαλένα Μπλάχα υποστήριξε επίσης ότι ο Στεφανάκης της αποκάλυψε πως ο ίδιος χτύπησε την αδελφή της, επειδή του έλεγε ψέματα και δεν του αποκάλυπτε κάτι που της ζητούσε. Για την ακρίβεια, αναφέρει στην κατάθεσή της: «Απ’ ό,τι μου είπε, το περιστατικό έγινε στη Νέα Μάκρη, στην οδό 102, λίγο πιο ψηλά από το σπίτι μας. Τη χτύπησε άσχημα…» Παράλληλα επισήμανε ότι στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος αρχικά της ζήτησε να καλμάρει τον πατέρα της και στη συνέχεια την απείλησε ότι αν αποκαλύψει ότι αυτός είναι ο δράστης, θα την καταστρέψει.

Τον εκβιασμό από τον 25χρονο επιβεβαιώνει και ο σύζυγος της Μαριαλένας, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε: «Με την κατηγορούμενη μένουμε στον ίδιο χώρο και προσπαθούμε να διασώσουμε τον γάμο μας. Απ’ ό,τι μου είπε η σύζυγός μου, είπε ψέματα στην αστυνομία, διότι φοβόταν τον Στεφανάκη. Της έλεγε ότι αν το μαρτυρήσει, θα κάνει κακό στην ίδια, την αδελφή της και την οικογένειά της εν γένει. Επίσης η σύζυγός μου μου αποκάλυψε ότι είχε κάνει έρωτα σε ξενοδοχείο με τον Στεφανάκη και αυτός της είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει τη συνεύρεση κι αν αποκάλυπτε στην αστυνομία ότι αυτός χτύπησε την αδελφή της, θα δημοσίευε το βίντεο στο Ιντερνετ και θα το έστελνε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη δικογραφία, η Μαριαλένα Μπλάχα είχε αναφέρει ψευδώς ότι το ξημέρωμα της 6ης Απριλίου, στις 5.10, της τηλεφώνησε ο Στεφανάκης και της είπε ότι τον είχε πάρει στο τηλέφωνο φίλος του, λέγοντας ότι κάποιος βρήκε τη Φαίη χτυπημένη στη λεωφόρο Μαραθώνος. Η αλήθεια, σύμφωνα με τη δικογραφία, αποκαλύφθηκε από άλλον φίλο του δράστη και συγκατηγορούμενο για ψευδορκία, που ομολογεί ότι η 32χρονη «έστησε» το ψέμα: «Θα πας στην αστυνομία και θα πεις ότι βρήκες τη Φαίη στην οδό 102 και Λ. Μαραθώνος, δίπλα από ένα φοίνικα (…). Γνώρισες πως είναι η Φαίη και σου ψιθύρισε στο αφτί “Βαγγέλης”. Μετά πήρες τον φίλο του Βαγγέλη και σου είπε ότι ο Βαγγέλης είναι σπίτι του και να πας από εκεί, πήγες και όλοι μαζί πήγατε στο νοσοκομείο».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...