Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

7 ώρες η Βίκυ στο χειρουργείο

Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση στον Αγιο Σάββα.

Σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών υποβλήθηκε χθες το πρωί η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Αγιος Σάββας». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», η Βίκυ Σταμάτη εισήχθη στο χειρουργείο νωρίς το πρωί και χρειάστηκαν τουλάχιστον επτά ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η λεπτή χειρουργική επέμβαση. Λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης και κατόπιν σε θάλαμο νοσηλείας, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα.2269859j859

Η απόφαση

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και είχε εισαχθεί από τις 24 Ιουνίου στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Αγιος Σάββας». Αφού υποβλήθηκε σε σωρεία εξετάσεων, τελικά οι γιατροί αποφάσισαν χθες το πρωί να πραγματοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση και στους δύο μαστούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό. Αλλωστε το σκυθρωπό πρόσωπό της και η ωχρή και καταβεβλημένη εικόνα της μαρτυρούσαν ότι κάτι σοβαρό της συνέβαινε.

Τα ευρήματα

Οπως είχε αποκαλύψει η σύζυγος του πρώην υπουργού, μέσω της προ ολίγων ημερών αίτησης αποφυλάκισής της στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας: «Ηδη πριν από την προφυλάκισή μου είχαν διαγνωσθεί μέσω μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχου σοβαρά ευρήματα στους δύο μαστούς μου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης διά της υποβολής μου σε χειρουργική επέμβαση. Διαρκούντος του εγκλεισμού μου στη φυλακή εκδήλωσα και εξακολουθώ να εκδηλώνω συμπτώματα πόνου και στους δύο μαστούς, και δυσκαμψίας σε κινήσεις. Με ένα απαλό έστω άγγιγμα είναι αισθητά κάποια από τα πολλαπλά ογκίδια που φέρω σε αμφότερους τους μαστούς».

Μαστογραφία

Η Βίκυ Σταμάτη στις 10 Μαΐου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υποβλήθηκε σε MR1 μαστογραφία, η οποία συνοπτικά αποκάλυψε τα εξής ευρήματα: «Και οι δύο μαστοί παρατηρήθηκαν πυκνοί με παρουσία στοιχείων ίνωσης και ουλωδών αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς, με παρουσία πολλαπλών οζόμορφων αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς, που κυμαίνονται από μερικά χιλιοστά έως 1 εκατοστό». Σύμφωνα με όσα εξιστορούσε στην αίτηση αποφυλάκισής της, «η πλειονότητα των αλλοιώσεων περισσότερο θα μπορούσε να συσχετισθεί με παρουσία ιναδενωμάτων, πλην όμως είναι ανέφικτο να αποκλεισθεί από την παρούσα εξέταση η πιθανότητα συνύπαρξης αλλοιώσεων άλλου ιστολογικού τύπου».

Μάλιστα η ιατρική γνωμάτευση του πλαστικού χειρουργού Αντρέα Γραββάνη, ο οποίος την παρακολούθησε κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», συνιστούσε «την παραπομπή της ασθενούς σε ογκολογικό νοσοκομείο και τη διαγνωστική προσπέλαση από ειδικό χειρουργό ογκολόγο».

«Τότε θα διαφανεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος»

Στις 21 Μαΐου η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε και πάλι από τις φυλακές Κορυδαλλού στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου εξετάστηκε από τον διευθυντή χειρουργό του νοσοκομείου. «Ο διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου βεβαιώνει στη γνωμάτευσή του ότι εξετάστηκα, παραπονούμενη για ευαισθησία και άλγος αμφοτέρων των μαστών, παρουσία ψηλαφητών ογκιδίων, και ότι μετά την κλινική εξέταση και τη μελέτη των παρακλινικών εξετάσεων συστήθηκε η κυτταρολογική εξέταση των μεγαλύτερων εξ αυτών» υποστηρίζει η κυρία Σταμάτη και προσθέτει: «Επίσης ο ιατρός Γεώργιος Κινόγλου του νοσοκομείου βεβαίωσε στην από 21/5/2013 ιατρική του γνωμάτευση ότι αφενός βρέθηκαν φλεγμονώδεις αλλοιώσεις στον υποδόριο κυτταρολιπώδη ιστό και οζώδεις αλλοιώσεις, για τις οποίες συνιστάται, μεταξύ άλλων, διαδερμική λήψη βιοψιών».

Καταλήγοντας, η Βίκυ Σταμάτη επισήμανε: «Στην περίπτωση που διαγνωσθεί ότι φέρω μόνο καλοήθεις όγκους στο στήθος, απαιτείται λεπτή χειρουργική επέμβαση για την προσεκτική αφαίρεσή τους, ανάλογα και με τη φυσιολογία του κάθε ογκιδίου, διότι μόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα διαφανεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και σε τι βαθμό θα πρέπει να επεκταθεί η μαστεκτομή». Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Σταμάτη και στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση κύστεων από τους μαστούς.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...