Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Η μάχη με τον Πλέσσα

Ο Γιάννης Πουλόπουλος σπάει τη σιωπή του και απαντά στις αιχμές για τη συναυλία που δεν πήγε.

«Δεν με κάλεσε ποτέ κανείς σε συναυλία του Μίμη Πλέσσα! Αλλωστε, αν αυτό γινόταν, δεν θα πήγαινα για δύο λόγους: πρώτον, γιατί ποτέ δεν έκανα “αρπαχτές ” στην καριέρα μου και, δεύτερον, λόγω του προβλήματος που έχω στα μάτια μου τα τελευταία χρόνια». Ο Γιάννης Πουλόπουλος δίνει τη δική του απάντηση στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι ο τραγουδιστής τον πρόδωσε γιατί δεν πήγε στη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων.

Πριν από λίγες μέρες, ο εκλεκτός συνθέτης Μίμης Πλέσσας έριξε… μπηχτή για τον θρύλο του ελληνικού τραγουδιού Γιάννη Πουλόπουλο, με τον οποίο, ως γνωστόν, συνδέεται στενά, αφού ο τραγουδιστής έχει ερμηνεύσει με τον μοναδικό του τρόπο πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του, που πρωτακούστηκαν κυρίως σε ταινίες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού σινεμά. Ο Μίμης Πλέσσας σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης (στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τόλη Βοσκόπουλο) δήλωσε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν βρέθηκε κοντά του σε συναυλία που δόθηκε προς τιμήν του συνθέτη στο Θέατρο Βράχων και άφησε… αιχμές αχαριστίας.

«Θα πήγαινα σε συναυλία του Πουλόπουλου, αν με καλούσε. Είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τις μικρότητες των ανθρώπων που βοήθησα δίνοντάς τους ογδόντα από τις ενενήντα επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους; Μάλλον δεν μετράς το σωστό μου μπόι. Αν θέλεις ξεχώρισέ τα: ένας από τους αληθινούς μιλάει με την ίδια αγάπη γι’ αυτούς που τον τιμούν και γι’ αυτούς που τον πρόδωσαν» είπε ο σπουδαίος συνθέτη και άναψε φωτιές.23gh95h78

Η δήλωση αυτή -η οποία στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο από πάρα πολλά blοgs- έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο της showbiz. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να μιλάνε για «άγνωστη κόντρα» μεταξύ του συνθέτη και του τραγουδιστή. Θέλοντας να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει επικοινωνήσαμε με τον μεγάλο μας τραγουδιστή και του ζητήσαμε την άποψή του για το θέμα. Ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια απέχει από την καλλιτεχνική δράση, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας με τα μάτια του, μας εξέφρασε την έκπληξή του για τα λεγόμενα του συνθέτη, αφού, όπως τόνισε, δεν δέχτηκε ποτέ πρόταση για να παραστεί στη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων.

«Δεν με κάλεσε ποτέ κανείς σε αυτή τη συναυλία που λέει στο Θέατρο Βράχων. Ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος φίλος του ή δικός του άνθρωπος. Ψέματα εγώ δεν λέω. Αν λένε άλλοι, λυπάμαι πάρα πολύ. Αλλά εμένα δεν με κάλεσε κανείς. Και ούτε ξέρω πού βρίσκεται το Θέατρο Βράχων, στον λόγο μου! Επομένως πώς λέει ότι τον πρόδωσα; Μήπως νόμιζε ότι μου έκανε τηλέφωνο; Γιατί τώρα ηλικιακά είμαστε όλοι γύρω στα… εκατό και ξεχνάμε» ήταν η αυθόρμητη αλλά και με χιούμορ απάντηση του καλλιτέχνη, που χρόνια τώρα όσοι τον έχουν γνωρίσει ξέρουν καλά πως δεν μασάει τα λόγια του και ο λόγος του ήταν πάντα ίσιος και σταράτος.

Οι… αρπαχτές

Ο Γιάννης Πουλόπουλος -που έχει γράψει ιστορία όχι μόνο για το τεράστιο καλλιτεχνικό ταλέντο του αλλά και για το ήθος του στον χώρο του τραγουδιού αλλά και στη ζωή του- μας εξομολογήθηκε πως έτσι κι αλλιώς δεν κάνει συναυλίες, διότι έχει ένα πρόβλημα υγείας. Ωστόσο τόνισε πως «και να μην είχα αυτό το πρόβλημα ποτέ δεν θα έκανα… αρπαχτές!», δήλωση με αρκετούς παραλήπτες. «Δεν έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου περιοδείες στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, από τη μία πόλη στην άλλη με τη βαλίτσα στο χέρι να μπαινοβγαίνω σε ξενοδοχεία. Αυτό ήταν ό,τι βαριόμουν στη ζωή μου. Αντίθετα δούλευα χειμώνα-καλοκαίρι στα κέντρα όπου εμφανιζόμουν» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής με τη γνώριμη ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει.

Οι μοναδικές φορές που ο Γιάννης Πουλόπουλος έκανε εξαίρεση και τραγούδησε σε συναυλίες ήταν δύο και ο σκοπός τους ήταν φιλανθρωπικός. «Θυμάμαι τη συναυλία που έγινε στο γήπεδο του Πανιωνίου για έναν ντράμερ μου, ο οποίος είχε μείνει παράλυτος και την άλλη στο γήπεδο Σπόρτιγκ, όπου τραγούδησα με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα τότε για τη συχωρεμένη την Καίτη Χωματά, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Δεν έχω κάνει άλλη συναυλία».

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, σχολιάζοντας την… μπηχτή του Μίμη Πλέσσα σχετικά με το ότι βοήθησε τραγουδιστές δίνοντάς τους τις ογδόντα από τις ενενήντα επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους, αναφέρθηκε σε μια παλαιά συναυλία που είχε δώσει ο συνθέτης στο Ηρώδειο και τότε τον είχε καλέσει να τραγουδήσει. «Ο Πλέσσας με κάλεσε στο Ηρώδειο και γύρισε και μου είπε να τραγουδήσω μόνο δύο τραγούδια. Μα, άμα έχω πει τόσα πολλά τραγούδια δικά του, πώς να βγω και να τραγουδήσω μόνο δύο; Στη συναυλία είχε καλέσει αξιόλογους συναδέλφους, όπως η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής, ο Δημήτρης Μητροπάνος, οι οποίοι επίσης έχουν τραγουδήσει κάποια δικά του κομμάτια και όχι τόσα πολλά όσα εγώ, όπως λέει. Θα μπορούσε λοιπόν να τους βάλει όλους μαζί στο πρώτο μέρος κι εγώ να εμφανιστώ στο δεύτερο και να πω κομμάτια από τον περίφημο “Δρόμο”. Δεν μπορώ να καταλάβω τι με ήθελε εμένα».

Το πρόβλημα με τα μάτια

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια δίνει μάχη με το γλαύκωμα, τη γνωστή πάθηση των ματιών που του έχει δημιουργήσει προβλήματα στην όρασή του. Για τη θεραπεία της έχει ήδη κάνει δύο επεμβάσεις με λέιζερ, την πρώτη πριν από δέκα χρόνια και τη δεύτερη τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτός είναι ο λόγος που ο τραγουδιστής βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και περνά τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι του, μαζί με την Μπέττυ, την αγαπημένη του σύζυγο και στήριγμά του εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, και την κόρη τους Αντα.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...