Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Ο,τι δεν κοβόταν (!) το έσπαγα

Φρικιαστικές αποκαλύψεις από τον 28χρονο για τον τεμαχισμό της γιαγιάς του.

Η ανατριχιαστική ομολογία του 28χρονου «Χάνιμπαλ» – Πώς σκότωσε τη γιαγιά του και στη συνέχεια την τεμάχισε για να εξαφανίσει το πτώμα – Το γεγονός που τον πρόδωσε 

Ο,τι δεν κοβόταν, το εξάρθρωνα και μετά το έκοβα… Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονία της γιαγιάς Ασημίνας Λαγούδη από τον ίδιο τον εγγονό της. Οπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, ο «Ελληνας Χάνιμπαλ Λέκτερ», όταν δεν μπορούσε να αποκόψει ένα κομμάτι από το άψυχο κορμί της άτυχης ηλικιωμένης, το εξάρθρωνε με γυμνά χέρια και στη συνέχεια το τεμάχιζε, χρησιμοποιώντας πριόνι! Οταν ολοκλήρωσε τις αποτρόπαιες ενέργειές του, ο Φώτης Λυρόπουλος έβαλε σε μαύρες σακούλες απορριμάτων τα κομμένα χέρια και πόδια της γιαγιάς του, ενώ τοποθέτησε τον κορμό της 83χρονης σε ένα μεγάλο σακβουαγιάζ. Ολα αυτά τα «στρίμωξε» στο αυτοκίνητό του και πήγε… γραμμή στο σπίτι του στην Αρτέμιδα, όπου περίμενε να νυχτώσει.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μπήκε στο αμάξι του, πήγε δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του και πέταξε τις σακούλες και τον σάκο με τα μέλη της γιαγιάς του σε έναν κάδο απορριμάτων, πιστεύοντας πως το πρωί θα περάσει το απορριμματοφόρο και τα πειστήρια του στυγερού εγκλήματος που είχε διαπράξει θα εξαφανιστούν.

Ομως υπολόγισε λάθος, καθώς εκείνη την ημέρα το απορριμματοφόρο δεν πέρασε από τον συγκεκριμένο δρόμο -για άγνωστο λόγο-, με αποτέλεσμα το βράδυ της επομένης δύο… περίεργοι πιτσιρικάδες, δώδεκα ετών αμφότεροι, να ανακαλύψουν αρχικά το πόδι της άτυχης γυναίκας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποκαλυφθεί όλο το μακάβριο θέαμα. Από εκεί κι ύστερα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της, μέχρις ότου οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος και να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Μόνος στο κελί

Αρχικά, ο 28χρονος ήταν να μεταφερθεί στα κρατητήρια του πολυώροφου κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην όμως υπήρχε ο φόβος αντίδρασης ή ακόμη και βίαιων ενεργειών εναντίον του από τους υπόλοιπους κρατουμένους και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να «φιλοξενηθεί» στα στενά κελιά του 11ου ορόφου, όπου είναι και τα γραφεία της Ασφάλειας. Εξω από το κελί στο οποίο κρατείται βρίσκεται μόνιμα ένας αστυνομικός, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα, ο εκάστοτε φρουρός του δολοφόνου έχει εντολές ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μπαίνει στο κρατητήριο και να του κρατά παρέα, ώστε να… ξεφεύγει το μυαλό του και να παραμένει ήρεμος.

Εκεί, ο Λυρόπουλος δείχνει ήρεμος, δεν έχει εξάρσεις ή ανησυχίες, όμως καπνίζει συνεχώς, ενώ ανά διαστήματα ζητεί να πιει καφέ. Πάντως, αυτή η ηρεμία του Φώτη δείχνει στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πως ίσως ο νεαρός δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το φρικτό έγκλημα που έχει διαπράξει. Γι’ αυτό εκφράζουν τον φόβο ότι μόλις βρεθεί στη φυλακή -καθώς η προφυλάκισή του θεωρείται βέβαιη- και καταλάβει την τεράστια αλλαγή που επέφερε η πράξη του στην ίδια τη ζωή του, ίσως «μεταμορφωθεί» προς το χειρότερο και προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό του. Ομως, προς το παρόν, δεν έχει δείξει σημάδια που να συνηγορούν σε έντονα ψυχολογικά προβλήματα, οι Αρχές όμως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει στην ψυχολογία του νεαρού ένα μη εκδηλωμένο πρόβλημα.

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα διερευνηθεί από ειδικούς, καθώς εκτιμάται πως αυτή θα είναι και η επίσημη υπερασπιστική τακτική των συνηγόρων του 28χρονου. Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία και τον διαμελισμό της γιαγιάς του. 66j8954rf787h98

Δεν τον επισκέφτηκε η μητέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» πάντως, και η ίδια η μητέρα του νεαρού δολοφόνου δεν φαίνεται να είχε συνειδητοποιήσει τι έκανε το παιδί της. Μόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. πως ο γιος της θα συλληφθεί και θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα των γεγονότων και κατέρρευσε στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Από τη σύλληψή του και μετά όμως δεν τον επισκέφθηκε! 

Τον ανέκριναν τριάντα ώρες μέχρι να πει τη φρικτή αλήθεια

Ο Φώτης αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» και παίδεψε τριάντα ολόκληρες ώρες τις Αρχές κατά την προανακριτική απολογία του. Από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου οι αστυνομικοί είχαν προσάγει τον 28χρονο, καθώς είχαν βρει τα αποτυπώματά του στις σακούλες με τα μέλη της γιαγιάς του, την οποία είχε διαμελίσει στην μπανιέρα του σπιτιού της. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άνοιξαν από την πρώτη στιγμή τα «χαρτιά» τους, αφού κατάλαβαν πως με τον 28χρονο θα έπαιζαν «χοντρό» παιχνίδι. Στην αρχή, ο «Ελληνας Χάνιμπαλ Λέκτερ» το έπαιζε ανήξερος. Ολο το βράδυ του Σαββάτου έως και το απόγευμα της Κυριακής, ο Φώτης Λυρόπουλος αρνούνταν πεισματικά ότι σκότωσε τη γιαγιά του, η οποία ναι μεν τον λάτρευε, αλλά… κάστανα δεν του χάριζε και του έκανε σφοδρή κριτική για τη ζωή του: «Δεν ξέρω τίποτα, ψάξτε να βρείτε τον δολοφόνο της γιαγιάς μου» έλεγε με έντονο ύφος στους αστυνομικούς, οι οποίοι κρατούσαν ακόμη τους «άσους» στο μανίκι τους. Οταν τελικά «έσπασε», το βράδυ της Κυριακής, ο 28χρονος προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του με τρόπο που δεν έπεισε φυσικά τους αστυνομικούς. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η γιαγιά του έπεσε κατά λάθος πάνω στο μαχαίρι την ώρα που καθάριζε ένα φρούτο!

Ηταν η στιγμή που οι αστυνομικοί φανέρωσαν το πιο ισχυρό τους «χαρτί», τα αποτυπώματα του Φώτη, τα οποία βρέθηκαν στις σακούλες στις οποίες είχε τοποθετήσει τα κομμάτια της γιαγιάς του και τα είχε πετάξει σε έναν κάδο απορριμάτων στη Ραφήνα, όπως και το DNA του από τον τόπο του εγκλήματος. Πλέον, κάθε αντίσταση από την πλευρά του δράστη ήταν μάταιη και παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο δολοφόνος. «Εντάξει, εγώ το έκανα», ψέλλισε, «ήμουν εκτός εαυτού». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο Φώτης υποστήριξε στην ομολογία του πως λίγο προτού σκοτώσει τη γιαγιά του, εκείνη του ασκούσε τη συνηθισμένη κριτική για τη ζωή του, τις επιλογές του, ακόμη και για τις διαφορές που είχε η ίδια με τη μητέρα του 28χρονου και κόρη της.

«Το μυαλό μου θόλωσε, δεν κατάλαβα πώς βρέθηκε το μαχαίρι καρφωμένο στον λαιμό της. Τσακωθήκαμε άσχημα και προσπάθησα να τη χτυπήσω. Οταν είδα το αίμα να τρέχει ποτάμι από τον λαιμό της, τα έχασα».77j859gh85g74

Κάπνισε ένα πακέτο δίπλα στο πτώμα!

Η γιαγιά Ασημίνα ήταν πλέον νεκρή και ο Φώτης βρισκόταν στο διαμέρισμά της σε κατάσταση πανικού. Είχε σκοτώσει τη γιαγιά του, τον άνθρωπο που τον αγαπούσε και την αγαπούσε. Το μυαλό του άρχισε να παίρνει περίεργες στροφές. Η κουζίνα του σπιτιού ήταν γεμάτη αίματα, αφού το τραύμα στον λαιμό από το μαχαίρι που της είχε καρφώσει ο ίδιος ο εγγονός της ήταν βαθύ. Πήρε το άψυχο κορμί της άτυχης γυναίκας και το τοποθέτησε στην μπανιέρα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση, κάθισε στο σπίτι της γιαγιάς του τουλάχιστον δύο ώρες και κάπνισε ένα ολόκληρο πακέτο τσιγάρα, προσπαθώντας να ηρεμήσει και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την ΕΛ.ΑΣ., αφού όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, βρήκαν πλήθος αποτσίγαρων, τα οποία ταυτοποιήθηκε από την εξέταση DNA πως ανήκουν στον δολοφόνο. Την επόμενη ημέρα, ο Φώτης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ολοκληρώσει το ανοσιούργημά του, να εξαφανίσει το πτώμα της γιαγιάς του. Ο «Ελληνας Χάνιμπαλ Λέκτερ», στο διαμέρισμα της νεκρής πλέον γυναίκας ολοκλήρωσε τη φρίκη. Με ένα μαχαίρι κι ένα πριόνι για ξύλα άρχισε να την κόβει κομμάτια… Πράγμα το οποίο έκανε με πλήρη συνείδηση κι επίγνωση των πράξεών του, όπως λένε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....