Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Θρίλερ με Coca cola και Nestea

Πώς μόλυναν με υδροχλωρικό οξύ φιάλες που θα βρεθούν (;) σε σημεία πώλησης.

Ο εφιάλτης της βιο-τρομοκρατίας στοιχειώνει πρώτη φορά και τη χώρα μας κλονίζοντας την αίσθηση ασφάλειας που είχε καλλιεργηθεί μέχρι σήμερα στους πολίτες. Η νέα μορφή τρομοκρατίας, η νέα αόρατη απειλή που αφορά την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης με θανατηφόρους μικροοργανισμούς, προκαλεί σοκ και ανατριχίλα.

Στις διωκτικές Αρχές της χώρας μας έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για το φονικό σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις», το οποίο έβαλε σε εφαρμογή η τρομοκρατική οργάνωση FAI/IRF – Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfredo. Ενα σατανικό σχέδιο, το οποίο μπήκε ήδη σε εφαρμογή, μιας και το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έφτασε στα γραφεία της «Espresso» ένας ύποπτος λευκός φάκελος. Οταν ο παραλήπτης άνοιξε το πακέτο, έκπληκτος διαπίστωσε ότι περιείχε ένα μπουκάλι Coca-Cola των 500 ml, καθώς και ένα USB stick.

Η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν ανοίγοντας το στικάκι στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίστηκαν ένα βίντεο και μια προκήρυξη έξι σελίδων, η οποία φέρει την υπογραφή της τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τη χώρα μας με αποστολές τρομο-πακέτων. Αμέσως ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, άντρες της οποίας έφτασαν στα γραφεία της «Espresso» και παρέλαβαν τον φάκελο και το περιεχόμενο. Οπως διαπίστωσαν, ο ίδιος φάκελος με το ίδιο περιεχόμενο είχε αποσταλεί και στην ηλεκτρονική σελίδα zougla.

Ο συντάκτης της προκήρυξης προειδοποιεί ότι μέλη της οργάνωσης έχουν προμηθευτεί μπουκάλια αναψυκτικών των εταιρειών Coca-Cola και Nestle, στα οποία έχουν εκχύσει 100 ml υδροχλωρικό οξύ, και σκοπεύουν να τα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων ύστερα από τέσσερις ημέρες.

«Εμείς τέσσερις ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε σύνολο 63 πλαστικά μπουκάλια Coca-Cola light των 500 ml και 42 πλαστικά μπουκάλια Nestea των 500 ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

»Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ολα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100 ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα από πειραματισμούς, ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της Coca-Cola και του Nestea, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά, όπως η χλωρίνη κ.λπ.» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που στάλθηκε στην εφημερίδα μας.

Το αναψυκτικό που παρέλαβαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την «Espresso» στάλθηκε για εργαστηριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου προκαλούν τρόμο και πανικό. Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, προέκυψε ότι η φιάλη περιείχε αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρία προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, κάτι που έγινε άμεσα. Με ανακοίνωσή της η Coca-Cola γνωστοποίησε ότι προχωρά σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων). Παράλληλα ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ για περαιτέρω ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Η οργάνωση-φάντασμα FAI που απειλεί τις πολυεθνικές και η δράση της στην Ελλάδα με τους φακέλους-βόμβες

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές ασφαλείας μετά την αποστολή στα γραφεία της «Espresso» του τρομο-πακέτου από την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία FAI, μια οργάνωση η οποία έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με την άκρως «εκρηκτική» δράση της και τη συνεργασία της με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο το ιταλικό αντάρτικο φαίνεται πως πέρασε σε άλλη εποχή… Παραμέρισε τα πακέτα με την εκρηκτική ύλη και το «σχέδιο Φοίνικας», και έβαλε σε εφαρμογή το «Σχέδιο Πράσινη Νέμεσις», τη βιο-τρομοκρατία!

Η περιοχή Ρέτζιο Εμίλια θεωρείται ορμητήριο της FAI, της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων στις πρεσβείες της Ελβετίας, της Χιλής και της Ελλάδας στη Ρώμη, αλλά και πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν στη χώρα μας στο πλαίσιο του «σχεδίου Φοίνικας», το οποίο έγινε γνωστό μόλις τον περασμένο Ιούλιο, ύστερα από τις συλλήψεις δύο νεαρών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της αποστολής του παγιδευμένου πακέτου στις 3 Ιουλίου με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο. Μάλιστα στην προκήρυξη που περιείχε το στικάκι που στάλθηκε στην εφημερίδα τα μέλη της FAI επισημαίνουν ότι η νέα μορφή τρομοκρατίας, η βιο-τρομοκρατία, αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο Ελληνες συλληφθέντες, ο ένας εκ των οποίων αναφέρεται ως μέλος της οργάνωσης.

Οπως διαπιστώθηκε τότε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι δύο 30χρονοι βρίσκονταν πίσω από τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις του «σχεδίου Φοίνικας». Πρόκειται για τις εξής επιθέσεις: Στις 7 Ιουνίου έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στις 12 Ιουνίου έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε με προκήρυξη η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης.
Στις 26 Ιουνίου εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Την ενέργεια ανέλαβε η FAI-IRF ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Ελληνα απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στις 3 Ιουλίου παγιδευμένος φάκελος στάλθηκε στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.

Ωστόσο, λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013 στόχος βομβιστικής επίθεσης με δέμα παγιδευμένο με πυρίτιδα, που φέρει τη «σφραγίδα» της ένοπλης οργάνωσης «FAI – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έγινε και ο εδικός εφέτης ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Δημήτριος Μόκας. Το τρομοδέμα είναι πανομοιότυπο με εκείνο που είχε σταλεί στα μέσα Ιουλίου στα
γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Η αναθέρμανση των σχέσεων Ιταλών και Ελλήνων χρονολογείται από το 2001, μετά τα γεγονότα της Γένοβας. Κομβικό σημείο θεωρείται και η δημιουργία ελληνικού βραχίονα της FAI, στο όνομα του Λάμπρου Φούντα που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Τον Δεκέμβριο του 2011 με ένα φάκελο που περιείχε μια σφαίρα και μια επιστολή με την υπογραφή «Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας» η οργάνωση FAI ανέλαβε την ευθύνη για το τρομο-πακέτο που είχε σταλεί στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης λίγες ημέρες πριν.

Οι σχέσεις αυτές έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των Αρχών, με τους επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας να συναντώνται κάθε τρεις μήνες και να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Λεπτομέρειες που σοκάρουν μέσα στο βίντεο της οργάνωσης

Τα μέλη της οργάνωσης FAI στο οπτικό υλικό που απέστειλαν μαζί με την προκήρυξη αναλύουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς κατάφεραν να μολύνουν τα αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ διατηρώντας την ασφάλειά τους ανέπαφη.

Αφού φόρεσαν γάντια και πήραν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να μην αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, με ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο αφαίρεσαν τα καπάκια από τα μπουκάλια της Coca-Cola. Επειτα πήραν με μια σύριγγα 100 ml αναψυκτικό και στη θέση του εισήγαγαν 100 ml υδροχλωρικού οξέος. Τέλος, επανατοποθέτησαν τα καπάκια με προσοχή, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια. Το ίδιο έπραξαν και στα μπουκάλια της Nestea. Μόνο που επειδή τα εν λόγω μπουκάλια φέρουν κάτω από το καπάκι ταινία ασφαλείας, έβαλαν τη σύρριγα με προσοχή και έριξαν μέσα το υδροχλωρικό οξύ.

«Το βίντεο δείχνει επακριβώς τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να σαμποτάρουμε τα προϊόντα. Το μπουκάλι με το αναψυκτικό στέλνεται για την πιστότητα των λόγων μας. Είναι πανομοιότυπο με αυτά που θα τοποθετήσουμε στα ράφια των καταστημάτων και περιέχει ακριβώς την ίδια ποσότητα υδροχλωρικού οξέος που θα εισάγουμε και στα υπόλοιπα» αναφέρεται στην προκήρυξη.

Σε άλλο σημείο επίσης σημειώνεται: «Στο video που σας στέλνουμε έχουμε ψηφιακά σβήσει τους κωδικούς σειράς που βρίσκονται πάνω στα καπάκια των Nestea, όπως επίσης και τα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις εταιρίες να καταλάβουν ποιες παρτίδες τους μολύναμε. Ετσι δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν τη ζημιά αποσύροντας μόνο συγκεκριμένες παρτίδες, αλλά αντίθετα θα πρέπει να αποσυρθούν όλες για την περίοδο που θα διαρκέσει η δράση μας».


«Προκαλεί εγκαύματα σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα»

Από τους επιστήμονες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων θα παραλειφθεί σήμερα το μπουκάλι της Coca-Cola που απέστειλαν οι βιοτρομοκράτες στην «Espresso» προκειμένου να γίνει και δεύτερος έλεγχος, μετά τη διαπίστωση από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ότι περιέχει υδροχλωρικό οξύ.

«Eχουμε ειδοποιηθεί από την Aστυνομία και σήμερα θα το παραλάβουμε για να το εξετάσουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι ο πρώτος έλεγχος έδειξε υδροχλωρικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό».

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή Χημείας Τριαντάφυλλο Αλμπάνη,  το εύρος των βλαβών εξαρτάται από την ποσότητα κατάποσης υδροχλωρικού οξέως.

«Η κατάποση υδροχλωρικού οξέως μπορεί να προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα, σε οισοφάγο, στομάχι και έντερο» σημείωσε.

Πάντως, όπως επισήμανε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τσιάλτας, είναι δύσκολο να καταπιεί ένας καταναλωτής μεγάλες ποσότητες. «Το υδροχλωρικό οξύ καίει τόσο πολύ ώστε δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να πίνει μεγάλες ποσότητες» σημείωσαν.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, έπειτα από κατάποση υδροχλωρικού οξέως θα πρέπει να γίνεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο, ώστε να διενεργηθεί το συντομότερο πλύση στομάχου και αραίωση με υγρά αλκαλικού περιεχομένου. Βεβαίως, απαιτείται χειρουργική επέμβαση στα σημεία που έχουν υποστεί βλάβες.  

Πάντως, ο κ. Αλμπάνης συμβουλεύει τους καταναλωτές, προτού καταναλώσουν ένα μπουκάλι, να δοκιμάζουν πρώτα τη γεύση πίνοντας μια μικρή γουλιά.


Η προκήρυξη: Να χτυπηθούν με μπογιές, με φωτιά, με βόμβες, τα εργοστάσια…
 
Στην εξασέλιδη προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση, αφού πρώτα απειλεί δύο μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες με οικονομικό σαμποτάζ, ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει στόχο τη δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».

Ο συντάκτης επισημαίνει ότι με αυτήν την ενέργεια η οργάνωση σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου project συντονισμού άτυπων ομάδων συγγένειας και πυρήνων της FAI, με το όνομα «Πράσινη Νέμεσις».

«Καλούμε συντρόφους και πυρήνες άμεσης δράσης σε όλο τον κόσμο να συνωμοτήσουν και να συντονιστούν με σκοπό την εκδίκηση και τη δολιοφθορά ενάντια σε εταιρείες και πρόσωπα που με τις ενέργειές τους λεηλατούν το περιβάλλον, την άγρια ζωή και τη φύση. Κάθε μέσο είναι καλοδεχούμενο. Για εμάς η καλύτερη τακτική είναι να χτυπηθούν με μπογιές, με φωτιά, με βόμβες τα εργοστάσια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα επιστημονικά εργαστήρια γενετικής. Να σαμποτάρουμε την ομαλή κυκλοφορία εμπορευμάτων που χτίζουν τη δικτατορία των πολυεθνικών εταιριών- δολοφόνων και να ξοδέψουμε σφαίρες σε αυτούς που τις διοικούν.

Με το σχέδιο “Πράσινη Νέμεσις” εγκαινιάζουμε την αφετηρία ενός διαλόγου της πράξης, πάνω στην προοπτική της Νέας Αναρχίας και της αντιπολιτισμικής τάσης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, και προσθέτει πως «στόχος μας είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από τις εταιρίες για το διάστημα που κρατάει η ενέργειά μας. Καλούμε κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μην προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ, και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».

Στην προκήρυξη σημειώνουν πως «αρχικά, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μια ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Ομως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά ποτέ στον ελλαδικό χώρο».

Τέλος, σημειώνουν ότι η ενέργειά τους αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους πυρήνες της FAI και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς διεθνώς. Εξάλλου, αποτελεί κι ένδειξη αλληλεγγύης σε δύο μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται φυλακισμένα στην Ισπανία, καθώς και σε δύο Ελληνες, τον Ανδρέα Τσαβδαρίδη και τον Σπύρο Μάνδυλα, οι οποίοι βρίσκονται σε φυλακές της χώρας μας για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΓΙΟΥΛΗΣ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...