Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ωρες αγωνίας για τον Ρίζο

Ο γιος του Απόστολος σε πλήρη καταστολή στην εντατική.

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια Ρίζου. Ο γιος του Δημήτρη Ρίζου, Απόστολος, δίνει τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από τροχαίο που είχε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ενα χρόνο πριν ο πρώην εκδότης είχε εμπλακεί σε δυστύχημα με θύμα έναν 85χρονο, ενώ πριν από μια δεκαετία η ανιψιά του είχε χάσει τη ζωή της, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Ο 33χρονος γιος του δημοσιογράφου (από τον δεύτερο γάμο του με τη Γωγώ Δεμέναγα) φεύγοντας από το γήπεδο των νοτίων προαστίων κατευθύνθηκε με τη μικρού κυβισμού μηχανή του προς bar-restaurant της περιοχής, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τον πατέρα του, είχε μαζί του το κράνος, αλλά δεν το φορούσε. Για κακή του τύχη, συγκρούστηκε με μικρή ταχύτητα με διερχόμενο αυτοκίνητο, όμως το γεγονός ότι είχε απροστάτευτο το κεφάλι του είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εκτοτε παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του καρδιοχτυπώντας και αναμένοντας μια θετική εξέλιξη. Οπως χαρακτηριστικά είπε στην «Εspresso» ο κ. Ρίζος: «Το μόνο που κάνουμε είναι να προσευχόμαστε στον Θεό να βγει από το κώμα. Οι γιατροί μάς έχουν πει ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά εμείς ελπίζουμε».

Η πρώτη καλή είδηση για την οικογένεια ήταν πως η λεπτή χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης νευροχειρουργό (και διευθυντή της αντίστοιχης κλινικής του θεραπευτηρίου), δρα Δαμιανό Σακκά ήταν επιτυχής. Στόχος του «μάγου» του «Ευαγγελισμού» ήταν να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του αιματώματος στον εγκέφαλο, που προκλήθηκε από το τροχαίο, κάτι που επιτεύχθηκε.

«Η επέμβαση πήγε καλά και οι θεράποντες ιατροί είναι ικανοποιημένοι. Ωστόσο τώρα αναμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του ασθενούς. Γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις βαριές περιπτώσεις κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση» δήλωσε στην «Εspresso» ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση του 33χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες έως ότου μπορέσουν να πουν με βεβαιότητα ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Το χαμογελαστό παιδί που είναι περιζήτητος εργένης της Αθήνας

Ο Απόστολος είναι η μεγάλη αδυναμία του Δημήτρη Ρίζου, παιδί από τον δεύτερο γάμο του με τη Γωγώ Δεμέναγα. Ο πρώην εκδότης έχει ακόμη έναν -μεγαλύτερο- γιο, με την πρώτη του γυναίκα Βίλμα, τον Χρήστο, που εργάζεται ως εικονολήπτης. Από τον τρίτο του γάμο με την Πέγκυ έχει αποκτήσει μια κόρη, τη Δήμητρα, που είναι μαθήτρια λυκείου. Μάλιστα η νεαρή κοπέλα, που ασχολείται και με τη μουσική, μεγάλωσε στα… πόδια του Απόστολου, ο οποίος τη λατρεύει.

Ο Απόστολος Ρίζος, ένα γλυκό, απλό, ευγενικό και χαμογελαστό παιδί, γεννήθηκε στην Αμερική, σπούδασε στο Athens College, στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του πάνω στα οικονομικά στο Λονδίνο και επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για να αναλάβει το διαφημιστικό τμήμα του «Αδέσμευτου Τύπου». Υπό την επίβλεψή του ήταν και το λογιστήριο της εφημερίδας. Ο Απόστολος, δραστήριος όπως είναι, είχε δημιουργήσει και μια δική του εταιρεία με αποστολές εταιρικών δώρων, η οποία έκλεισε μετά το λουκέτο του «Αδέσμευτου».

Αν και δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, ζούσε τους ρυθμούς του πατέρα του από μικρός, ενώ τον επισκεπτόταν καθημερινά και για πολλές ώρες όσο λειτουργούσε η εφημερίδα. Μάλιστα μόνιμος συνοδός του ήταν ο σκύλος του (είναι εξαιρετικά φιλόζωος), τον οποίο συνήθιζε να αφήνει δίπλα στη γραμματέα του πατέρα του, τη Ρούλα, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από μία εβδομάδα. Εκτός από τον πατέρα του, ο 33χρονος στήριζε πάντα και τη μητέρα του Γωγώ, η οποία εργαζόταν για χρόνια στην Ολυμπιακή ως υπεύθυνη στο Τμήμα Εδάφους και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο γοητευτικός Απόστολος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Αθήνας, συχνάζει στα μαγαζιά των φίλων του Απόλλωνα και Διογένη Παπαθεοχάρη, ενώ το καλοκαίρι επισκέπτεται το εξοχικό του πατέρα του στη Μύκονο παρέα με την αδερφή του Δήμητρα. Εκτός από τη μικρή του αδερφή, ο νεαρός λατρεύει και την ξαδέρφη του Στεφανία Ρίζου, κόρη του θείου του και δημοσιογράφου Νίκου Ρίζου, η οποία κάνει καριέρα στο τραγούδι. Μάλιστα την έχουμε δει δίπλα στον Σάκη Ρουβά, ενώ διέπρεψε και στο γαλλικό «The Voice», στο οποίο είχε πάρει μέρος.

Τα παιχνίδια της μοίρας που τους σημάδεψαν

Δυστυχώς η μοίρα έχει παίξει άσχημα παιχνίδια στην οικογένεια Ρίζου. Ο Απόστολος ήταν πολύ δεμένος και με τη δημοσιογράφο ξαδέρφη του Σοφία, κόρη του αδερφού του Δημήτρη Ρίζου, του Γιώργου, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο πριν από δέκα χρόνια, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Η απώλειά της ήταν μεγάλο σοκ για εκείνον.

Τον Ιανουάριο του 2013 και ο πατέρας του Απόστολου, ο Δημήτρης Ρίζος, είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Ο πρώην εκδότης ενεπλάκη σε τροχαίο με θύμα έναν 85χρονο στη λεωφόρο Ποσειδώνος, με κατεύθυνση προς Πειραιά, ο οποίος μάλιστα πέθανε ακαριαία. Ο δημοσιογράφος στην κατάθεσή του είχε πει πως κάποιο από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα είχε χτυπήσει και σκοτώσει τον άτυχο ηλικιωμένο πριν το σώμα του εκτοξευτεί στο δικό του όχημα. Μάλιστα, όπως είχε καταθέσει, δεν είχε δει καν τον άνδρα, ενώ το αλκοτέστ στο οποίο είχε υποβληθεί είχε βγει αρνητικό.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...