Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η Φοντάνα μιλάει για τους έρωτες της ζωής της

❱❱ Η Νάντια Φοντάνα ζει απομονωμένη στο σπίτι της με μια μικρή σύνταξη και δεν θέλει να θυμάται τις ημέρες της δόξαςΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Το παρελθόν μου το έχω διαγράψει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εχω κάνει delete σε όλα…». Απομονωμένη στο σπίτι της, η θρυλική χορεύτρια Νάντια Φοντάνα σπάει τη σιωπή της ύστερα από χρόνια και σε έναν απολογισμό ζωής μιλά στην «Espresso» για τους δύο σημαντικούς άντρες της ζωής της, τον Φώτη Μεταξόπουλο και τον Γιώργο Λιάνη, για την επιστήθια φίλη της Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά και για την οικονομική καταστροφή που έζησε και την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο, τις συνέπειες της οποίας βιώνει έως σήμερα…

Πρόσφατα αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα υγείας που στάθηκε η αφορμή για να επικοινωνήσουμε μαζί της, κάνοντας παρέα ένα flashback στη ζωή της.

«Εκανα μια επέμβαση στο μάτι και αυτό με κρατάει μέσα στο σπίτι. Το παλεύω, όμως, και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά» είναι τα πρώτα λόγια της, θέλοντας να αρχίσει τη μεταξύ μας κουβέντα με μια νότα αισιοδοξίας. Τη ρωτάμε γιατί «χάθηκε».

10 11 f2 dsc1761

Καθυστερεί να απαντήσει… «Εχω χαθεί απ’ όλους και απ’ όλα από το 1990. Αποφάσισα να εγκαταλείψω τα πάντα γιατί μεγάλωσα πια. Εχω το γνώθι σαυτόν. Νομίζω, πάντα το είχα. Στο μυαλό μου είχα βάλει μια σειρά στα πράγματα. Ηξερα πότε θα αποσυρθώ. Τόσο απλά» αναφέρει, υποστηρίζοντας με σθένος τα λεγόμενά της. Θα μπορούσε, όμως, να εξελίξει το επάγγελμά της και περνώντας τα χρόνια να γίνει χορογράφος, σκηνοθέτρια… Μας σταματάει. «Οχι, όχι με τίποτα. Αλλο σκηνοθεσία, άλλο χορογραφία. Εγώ αυτό που ήξερα να κάνω καλά ήταν να χορεύω» μας λέει.

Απόγνωση

Ηταν στα μέσα του 2013, όταν η Νάντια Φοντάνα αποφάσισε να κλείσει το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρούσε για 15 χρόνια, έπειτα από χρέη περίπου 150.000 ευρώ που της άφησε.

Η κακοδιαχείριση που έγινε από τους υπαλλήλους της και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ήταν μερικές από τις αιτίες για αυτή την οικονομική καταστροφή. Η απόγνωσή της υπήρξε μεγάλη. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχε επενδύσει όλους τους κόπους της ζωής της… Χιλιάδες εργατοώρες χορεύοντας σε ταινίες, θέατρα, νυχτερινά κέντρα.

Στήριγμα

Μοναδικό της στήριγμα ο πρώην σύζυγός της Φώτης Μεταξόπουλος και ορισμένοι καλοί φίλοι, που της έδιναν δύναμη να κρατηθεί. Και ενώ είχε καταθέσει τα χαρτιά της για τιμητική σύνταξη, αυτή δεν εγκρίθηκε ποτέ…«Αυτή η δουλειά για μένα ήταν το μεγάλο μου σφάλμα, το οποίο έχω μετανιώσει πικρά» λέει φανερά πικραμένη για όσα έζησε εκείνα τα χρόνια και τα χρέη που της έβαλαν θηλιά στον λαιμό. Και όλο αυτό το διάστημα δεν θέλησε ποτέ να απευθυνθεί σε φίλους της προκειμένου να τη βοηθήσουν. «Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από κανέναν. Ανέβηκα στον σταυρό του μαρτυρίου μόνη μου. Κανένας δεν ξέρει τι τράβηξα εκείνη την περίοδο. Δεν έδωσα ποτέ δικαιώματα για να μάθουν οι άλλοι, εκτός από κάποιους πολύ δικούς μου ανθρώπους. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να δέχεται τα δικά σου προβλήματα» δηλώνει στην «Espresso», ενώ συνεχίζει την αφήγησή της με το πώς είναι σήμερα η καθημερινότητά της: «Ζω με μια απλή σύνταξη. Και δυστυχώς, όπως δεν αρκεί για όλους τους πολίτες, έτσι δεν αρκεί και για μένα. Αν μου έδιναν την τιμητική σύνταξη, για την οποία έχω καταθέσει τα χαρτιά μου εδώ και χρόνια, θα ήμουν εντάξει. Τώρα απλά επιβιώνω, όπως όπως».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΩ

Η συζήτησή μας, που εξελίχθηκε σε κατάθεση ψυχής για τη σπουδαία χορεύτρια, καταλήγει με το συμπέρασμα ότι δεν νοσταλγεί τίποτε από όσα έζησε και ότι νιώθει δικαιωμένη που πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στην καριέρα της την κατάλληλη στιγμή. «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό το παρελθόν. Εχω κάνει delete σε όλα. 8 0Εχω ρίξει μαύρο πανί, που λένε, σε αυτό το παρελθόν. Ηταν δική μου επιλογή που σταμάτησα από αυτό το επάγγελμα. Και για μένα αυτή η επιλογή, η οποία πήγαζε εσωτερικά, δεν ήταν δύσκολη. Είπα: “Φοντάνα, σταματάς τον χορό” και σταμάτησα. Και το καλό ήταν ότι έφυγα μόνη μου και δεν με έδιωξαν. Και η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν βλέπω ούτε τις ταινίες που παίζω. Δεν με νοιάζει όλο αυτό που έζησα. Είμαι ρεαλίστρια και ζω το σήμερα».

Ο φλογερός έρωτας και ο γάμος με τον Φώτη Μεταξόπουλο και το ειδύλλιο με τον Γιώργο Λιάνη

Οταν γίνεται αναφορά στο όνομα της Νάντιας Φοντάνα, το μυαλό όλων πηγαίνει στον Φώτη Μεταξόπουλο, με τον οποίο υπήρξαν επί πολλά χρόνια καλλιτεχνικό ζευγάρι και σύζυγοι. Στη ζωή της, όμως, υπήρξε ακόμη μία μακροχρόνια σχέση, για την οποία ίσως να μη γνωρίζουν πολλοί. Η χορεύτρια με το υπέροχο κορμί που «μάγευε» χορεύοντας στις ταινίες της Finos Film έζησε ένα πολύ όμορφο ειδύλλιο με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη. «Φυσικά και ήμασταν μαζί με τον Γιώργο. Μείναμε μαζί τέσσερα χρόνια και πέρασα κι εγώ και εκείνος πολύ ωραία σε αυτήν τη σχέση.

Η κουβέντα

Ο Γιώργος ήταν και είναι σπουδαίος άνθρωπος. Οταν χωρίσαμε, χωρίσαμε πολιτισμένα, ανθρώπινα και πάρα πολύ όμορφα και ήρεμα» αναφέρει και η συνέχεια της κουβέντας μάς φέρνει στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της προσωπικής ζωής της, τον Φώτη Μεταξόπουλο. Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος μιλάει πάντα με σεβασμό για εκείνη και στέκεται βράχος κοντά της σε όλες τις καλές και τις κακές στιγμές που έχει περάσει

Μάλιστα, στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια, μιλά με νοσταλγία για το πώς γνωρίστηκαν. Ηταν η εποχή όπου αναζητούσε την ιδανική παρτενέρ και ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής ήταν αυτός που του έριξε την ιδέα: «Ρε συ Φώτη, δεν δοκιμάζεις τη Νάντια που έχεις στο μπαλέτο σου;».

Ετσι, πείστηκε και τη δοκίμασε σε μια πρόβα. Το ίδιο βράδυ την έβγαλε στην πίστα της «Παλιάς Αθήνας». Το χορευτικό ήταν ένα αρχαϊκό θέμα με εντυπωσιακές φιγούρες. Η Νάντια, εξωτική και με κορμί φιδίσιο, έδειχνε ιδανική μέσα στην ατμόσφαιρα της χορογραφίας. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Ο γάμος τους έγινε στον Αγιο Δημήτριο του Ψυχικού με κουμπάρο, φυσικά, τον Γιάννη Βογιατζή.

Η ίδια, μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα μας, δηλώνει ότι «ο Φώτης ήταν και είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου!», ενώ δεν αρνείται να μας απαντήσει γιατί δεν απέκτησαν παιδιά: «Γιατί ήταν κοινή επιλογή και δική μου και του Φώτη. Οταν είσαι στα πάνω σου, σε τρώει η καριέρα. Μετά ξεχνιέσαι»… Ο χωρισμός τους ήρθε έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια κοινής ζωής, στο θεατρικό έργο «Το τριαντάφυλλο του Κουασιμόδου».

Ηταν Ιανουάριος του 1980, όπως γράφει στη βιογραφία του ο χορογράφος, όταν ένιωσε ότι ο γάμος τους έριξε αυλαία. «Ηταν Κυριακή βράδυ όταν ο Κουασιμόδος πρόσφερε το τριαντάφυλλο στην Εσμεράλδα, την οποία, βεβαίως, υποδυόταν η Νάντια. Εκείνη τη φορά, όταν το έδινε στη Νάντια, πονούσε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Εκείνο το τριαντάφυλλο σήμαινε το τέλος μιας πολύ μεγάλης αγάπης» περιγράφει στην αυτοβιογραφία του.

Προηγουμένως, μετά την απογευματινή παράσταση, είχε μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι τους στο Ψυχικό. Την επομένη ξύπνησε στο νέο του σπίτι, που είχε νοικιάσει στου Παπάγου. Αλλά και στην επόμενη παράσταση δεν υπήρχε δίπλα του η Φοντάνα. Τη θέση της προσωρινά πήρε η Αλίσια, μία Αγγλίδα χορεύτρια από το μπαλέτο. Σήμερα, η Νάντια Φοντάνα εκνευρίζεται όταν τη ρωτάμε για τους λόγους του χωρισμού τους

«Είναι δυνατόν να απαντήσω; Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το θίξω αυτό το θέμα» μας λέει, ενώ είναι αρνητική και στην προοπτική να γράψει τη βιογραφία της. «Ούτε κατά διάνοια δεν θέλω να γράψω ένα τέτοιο βιβλίο. Δεν με αφορά» τονίζει.

Το αχτύπητο χορευτικό δίδυμο ευτύχησε να παίξει σε περισσότερες από 70 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, για τη Νάντια Φοντάνα ταινία-σταθμός ήταν «Η κόμησσα της Κέρκυρας». «Σε αυτήν την ταινία περάσαμε πολύ όμορφα και κάναμε τόσο ωραία χορευτικά που θα σου έλεγα ότι μόνο αυτά θυμάμαι τόσο έντονα από όλα αυτά τα χρόνια» μας λέει με ενθουσιασμό που ζωγραφίζεται στη φωνή της και συμπληρώνει: «Ηταν βεβαίως και η φίλη μου, η Ρένα Βλαχοπούλου, που είχε δημιουργήσει μια τέτοια ατμόσφαιρα που θα τη ζήλευαν και οι χολιγουντιανοί ηθοποιοί. Η Ρένα έδινε ρέστα σε αυτή την ταινία γιατί βρισκόταν στα μέρη της, στην αγαπημένη της Κέρκυρα» αναφέρει και μας ζητάει να μην παραλείψουμε να γράψουμε πως η Ρένα ήταν σπουδαίος άνθρωπος. «Αν η Ρένα είχε μια επιστήθια φίλη, αυτή ήμουν εγώ. Εζησα πολύ μαζί της» εξομολογείται.

10 11 f3 h komissa ths kerkyras

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...