Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Με ράσα γνωστός ηθοποιός

Ο Ευγένιος Λαμπρινάκος χειροτονήθηκε διάκονος έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια καριέρας στην ελληνική τηλεόραση

Μερικές φορές η ζωή αντιγράφει την τηλεόραση! Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση του 41χρονου ηθοποιού Ευγένιου Λαμπρινάκου. Ο ρόλος του ως πατέρα Ευτύχιου στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» αποδείχθηκε προφητικός, αφού φόρεσε τα ράσα και στην πραγματική ζωή. Ο Πειραιώτης ηθοποιός, με καταγωγή από τη Μάνη, έπειτα από 17 χρόνια καριέρας σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως «Δυο ξένοι», «Καλημέρα ζωή», «Επτά θανάσιμες πεθερές» («Απρόβλεπτη πεθερά» με πρωταγωνίστρια τη Μάρθα Βούρτση) και «Αίθουσα του θρόνου» αποφάσισε να εγκαταλείψει τα λαμπερά φώτα της showbiz και να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού.

Την περασμένη Κυριακή, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιλκίς, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία των γονιών του, συγγενών και πλήθος κόσμου, ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ τέλεσε τη χειροτονία του Ευγένιου Λαμπρινάκου σε διάκονο με το όνομα Ιερώνυμος. Στις φωτογραφίες από τη χειροτονία του, τις οποίες δημοσίευσε το romfea.gr, ο γκριζομάλλης πλέον πρώην ηθοποιός, που έχει συγγενικές σχέσεις με τον πρωτοσύγκελο μητροπολίτη της Πελοποννήσου, στεκόταν ταπεινός μπροστά στην ιερά πύλη του ναού, συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά γαλήνιος.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, μετά τη χειροτονία εξήρε στον λόγο του τον χαρακτήρα και το ήθος του νεαρού π. Ιερώνυμου. «Από σήμερα καλείσαι να διακονείς τον Τρισάγιο Θεό, να πράττεις δηλαδή θεάρεστον έργον από ελεύθερη βούληση και επιλογή. Να μη φοβάσαι και να παίρνεις σωστές, υπεύθυνες και δυναμικές αποφάσεις που θα σε ενισχύουν και θα σε ενδυναμώνουν. Να τηρείς το θέλημα του Θεού, τον Οποίο να έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου».

«Τον λόγον στρέφω σε εσάς, σεβασμιότατε πάτερ και δέσποτα, που πρόθυμα δεχθήκατε να με εισαγάγετε εις τα ενδότερα του καταπετάσματος» είπε συγκινημένος ο νεοχειροτονούμενος ιερέας. «Η αρχιερατική αγάπη σας, η ειλικρίνειά σας, η αμεσότητα της επικοινωνίας σας και οι πατρικές συμβουλές σας θα μείνουν για πάντα μέσα μου ανεξίτηλα. Με αγκαλιάσατε με περισσή πατρική αγάπη, με νουθετήσατε και με ενδυναμώσατε στις αποφάσεις μου. Εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και την απέραντη αφοσίωσή μου σε εσάς διά της μεγάλης δωρεάς της διακονίας που σήμερα μου εμπιστεύεστε. Συνειδητοποιώ ότι καλούμαι να αγωνίζομαι ως καλός στρατιώτης Χριστού, να υπομένω αγόγγυστα κάθε θλίψη και στενοχώρια, κάθε δοκιμασία και ταλαιπωρία προς χάριν της αγάπης του Θεού, αλλά και της θυσιαστικής αγάπης που οφείλω να έχω προς πάντας τους αδελφούς» είπε ο Ιερώνυμος.

Γεννημένος στις 22 Ιουνίου του 1973, ο Ευγένιος Λαμπρινάκος μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας του γράφτηκε στην ανώτερη δραματική σχολή Παλκοσένικο του Χρήστου Τσάγκα προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να υπηρετήσει την τέχνη και το θέατρο. Συνέχισε τις σπουδές του στο θεατρικό σπουδαστήριο του Κώστα Καζάκου, αλλά και στην ανώτερη δραματική σχολή Ιασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εκτός από τις συμμετοχές του σε σίριαλ και διαφημίσεις, δίδασκε θεατρική αγωγή και παιχνίδι σε δημοτικά σχολεία.

Εθελοντής σε συσσίτια απόρων

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες της «Εspresso», ο Ευγένιος Λαμπρινάκος επισκεπτόταν τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στη Δάφνη ως λαϊκός βοηθώντας εθελοντικά σε μια σειρά από δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ο πατέρας Μάξιμος του Αγίου Βασιλείου δεν έκρυψε τη χαρά του που ο Ιερώνυμος δέχτηκε να βοηθήσει την εκκλησία σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Μιλώντας στην «Εspresso», είπε: «Πρόκειται για ένα πολύ σεμνό, ευγενικό παιδί, ο οποίος ήταν ενεργός στο Κοινωνικό Κέντρο Νεότητας του ναού, που μετράει 78 εθελοντές, που είναι και αιμοδότες, συμμετείχε σε συσσίτια και ασχολήθηκε με τη σχολή αγιογραφίας».

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...