Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η ερμηνεία μιας σεζόν με έπαθλα!

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος μιλά για τη νίκη του μαζί με τη Μυριέλλα Κουρεντή στο «2 the two of us» και αποκαλύπτει ποια θεωρεί την ωραιότερη γυναίκα της TV

Φέτος ήταν η χρονιά του. Επαιξε και κέρδισε στο «Just the two of us», κάθισε στο πάνελ της κριτικής επιτροπής του κυπριακού σόου «Your Song», έβαλε την υπογραφή του στις συνθέσεις μεγάλων επιτυχιών και αυτή την εποχή βιώνει την καλύτερη on stage συνεργασία της καριέρας του σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι μια ήρεμη δύναμη στην εγχώρια showbiz, καλλιτέχνης με ευαισθησίες, σεμνός, ταλαντούχος, εκρηκτικός πάνω στη σκηνή, με άποψη και γνώσεις στο αντικείμενο του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά…

Η συμμετοχή στο «J2US» ως coach της Μυριέλλας Κουρεντή ήταν για εκείνον μια συναρπαστική εμπειρία. «Θεωρώ ότι έκανα καλά που είπα το “ναι” στην τηλεόραση. Κρατώ όλες τις καλές στιγμές αυτού του σόου, την όμορφη πορεία που διανύσαμε με τη Μυριέλλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο live, οπότε βγήκαμε νικητές» λέει ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ερμηνευτής στην «Espresso της Κυριακής».

Οσο για τις κακές στιγμές αυτής της διαδρομής; «Δεν τις πετώ ούτε κι αυτές. Ηταν εμπειρίες που μου έμαθαν πράγματα. Γενικά, αν μου ζητούσαν να το ξανακάνω, θα το ξανάκανα» συμπληρώνει. Αλλωστε δεν ήταν η νίκη το ζητούμενο για τον Γιώργο. «Στην αρχή λέγαμε με τη Μυριέλλα να βγάλουμε τρία live κι ο Θεός βοηθός. Τελικά πήραμε την… κούπα! Εκείνο που μας ενδιέφερε όμως πάνω απ’ όλα ήταν να δίνουμε κάθε φορά κάτι διαφορετικό στον κόσμο, να δείχνουμε το ταλέντο της Μυριέλλας που διαγωνιζόταν και να ερμηνεύουμε με ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια που μας ανέθεταν από την παραγωγή».

Και είναι αλήθεια πως τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Απόδειξη; Τα διθυραμβικά σχόλια που αποσπούσαν ως επί το πλείστον από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. «Συμφωνούσα περισσότερο με τις απόψεις του Γιώργου Θεοφάνους και της Ρούλας Κορομηλά. Οχι μόνο για τις δικές μας εμφανίσεις, αλλά και γενικότερα. Θεωρώ πως τα σχόλιά τους ήταν εύστοχα και με χιούμορ. Είχαν πάρει χαλαρά τον ρόλο του κριτή, διότι ήξεραν ότι επρόκειτο για φιλανθρωπικό σόου κι ότι κανένας από τους διαγωνιζομένους δεν θα έκανε καριέρα στο τραγούδι».

Κολακευτικά σχόλια για Κορομηλά

Ειδικότερα για τη Ρούλα ο Γιώργος Παπαδόπουλος σημειώνει πως ήταν τιμή του που συνεργάστηκε μαζί της και τον έκρινε. «Θεωρώ ότι ήταν τεράστια τιμή για όλους μας που είχαμε εκεί τη Ρούλα. Η Ρούλα είναι η ελληνική τηλεόραση αυτοπροσώπως, έχει αφήσει ιστορία σ’ αυτόν τον χώρο και παραδίδει μαθήματα σε κάθε της εμφάνιση, σε οποιαδήποτε τηλεοπτική ζώνη. Πιστεύω ότι η Ρούλα λείπει από τη μικρή οθόνη και θα ήθελα να τη βλέπω πιο συχνά να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις της».

Παράλληλα με το «J2US» ο Γιώργος Παπαδόπουλος καθόταν μία φορά την εβδομάδα στο πάνελ της κριτικής επιτροπής του κυπριακού σόου «Your Song» με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο. «Ηταν ένα σόου με επαγγελματίες τραγουδιστές κι αυτό που έκανα εγώ ήταν να μπαίνω στη θέση τους και να τους λέω πράγματα που είπαν κάποτε σε εμένα κάποιοι άλλοι και με βοήθησαν. Απλώς τούς τα έλεγα με ωραίο τρόπο… Ξέρεις, σ’ αυτά τα σόου καμιά φορά λέγονται πράγματα πολύ ωμά, με κακία και πληγώνουν. Ενα τέτοιου είδους σχόλιο μπορεί να το κουβαλάς μια ζωή και να λειτουργήσει αρνητικά στην καριέρα σου» σχολιάζει.

Με τούτα και μ’ εκείνα ο Γιώργος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη μικρή οθόνη. Μοιραία λοιπόν ακολούθησαν νέες τηλεοπτικές προτάσεις. «Μου έχουν προτείνει διάφορα πράγματα για τη νέα σεζόν, αλλά δεν σκέφτομαι σοβαρά ν’ ασχοληθώ με την τηλεόραση. Οχι για την ώρα τουλάχιστον. Αλλωστε υπάρχουν πολλοί ικανοί και καταξιωμένοι άνθρωποι σ’ αυτόν τον χώρο. Η δική μου δουλειά είναι άλλη» υπογραμμίζει. Σε ερώτηση της «Espresso της Κυριακής» ποια είναι κατά τη γνώμη του η ωραιότερη γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης απαντάει αμέσως και χωρίς δισταγμό: «Η Ελένη Μενεγάκη. Είναι η ωραιότερη και μάλιστα με διαφορά».

Η έμπνευση και το νέο CD

«Επιλέγω να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους έχω χημεία. Δεν θα έδινα ποτέ τραγούδι σε κάποιον που δεν ταιριάζω μαζί του απλώς και μόνο για να πω ότι συνεργάστηκα με την τάδε φίρμα». Πάντως, όπως λέει, μπορεί να γίνει πολύ παραγωγικός όταν έχει έμπνευση. «Σχεδόν όλο το άλμπουμ “Μαζί μου σε θέλω” το έγραψα σε μία μέρα. Είχα βάλει άλλα τραγούδια μέσα, αλλά ξυπνώντας ένα πρωί διαπίστωσα ότι δεν μου άρεσαν και έγραψα καινούργια. Μόνο ένα άφησα ίδιο».

Το νέο CD του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «Για σένα» κυκλοφόρησε από τη Heaven Music πριν από δέκα μέρες και περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια. Ο ίδιος υπογράφει τη μουσική στα δέκα, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους έχει βάλει τη σφραγίδα του στο «Να της πείτε», που αποτελεί διασκευή μιας παλιάς επιτυχίας της Ευρυδίκης. Στο track list άλμπουμ φιγουράρουν επίσης τα ονόματα των Νικόλα Νικολάου, Νίκου Γρίτση, Νίκης Παπαθεοχάρη, Ζήνωνα Ζηντίλη, Ακη Πέτρου, Εύης Δρούτσα, Θάνου Παπανικολάου, Βίκυς Γεροθόδωρου, Χριστόδουλου Σιγανού, Κωνσταντίνου Παντζή και Valentino.

Κεφάλαιο «προσωπική ζωή»

Ο Γιώργος φροντίζει εδώ και χρόνια να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φλας. Πώς τα καταφέρνει; «Πιστεύω ότι μπορείς να το πετύχεις, αν το θέλεις πραγματικά. Σ’ το λέω εκ πείρας αυτό. Είχα σχέσεις στο παρελθόν που δεν τις έμαθε κανείς ή ακόμη κι αν διέρρευσε κάτι, δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά. Είναι διαφορετικό βέβαια αν έχεις αποφασίσει να επισημοποιήσεις ένα δεσμό. Τότε βγαίνεις και το λες. Γενικότερα όμως ο κόσμος σε γνωρίζει μέσα από τη δουλειά σου και καλό θα ήταν καλό ν’ ασχολείται μόνο μ’ αυτήν. Αν ασχολείται με την προσωπική σου ζωή και όχι με τη δουλειά σου, μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Βέβαια σε κάποιους αρέσει να προβάλλονται και μέσα από τις ιδιωτικές στιγμές τους. Ορισμένοι μάλιστα το κυνηγούν κιόλας. Εγώ δεν είμαι έτσι».

Τι γοητεύει τον ταλαντούχο κύριο Παπαδόπουλο σε μια γυναίκα; «Το ψάχνω χρόνια αυτό που με ρωτάς, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Σίγουρα πρέπει να έχει καθαρή καρδιά. Θέλω επίσης να είναι σίγουρη για τον εαυτό της, να μην έχει ανασφάλειες και να πατάει γερά στα πόδια της».

Η συνεργασία με τον Καραφώτη

Πριν από περίπου ένα μήνα άρχισαν στο Lido, στη Θεσσαλονίκη, οι live εμφανίσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου με τον Κώστα Καραφώτη. «Οταν μου πρότεινε ο επιχειρηματίας του κέντρου να τραγουδήσω εκεί, κάναμε μια συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να συμπράξει μαζί μου επί σκηνής. Ο Κώστας Καραφώτης ήταν ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό. Τον θαύμαζα πάντοτε για τις επιλογές, τα τραγούδια και τις αξίες του. Κατάφερε να έχει διάρκεια κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό στη δουλειά μας. Δέχτηκε αμέσως να συνεργαστούμε κι από κει που τον ήξερα λίγο πλέον έχουμε γίνει αχώριστοι. Πάμε εξαιρετικά στο μαγαζί. Ξεκινήσαμε για 30 μέρες και πήραμε παράταση για ακόμη ένα μήνα. Μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι πρόκειται για την καλύτερη συνεργασία που έχω κάνει μέχρι σήμερα».

Η φιλία με τη Μελίνα Ασλανίδου

Η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του Γιώργου Παπαδόπουλου. «Δεν έχω βέβαια πολλούς φίλους, αλλά λίγους και καλούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδικοί. Σε ό,τι αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο, θεωρώ φίλη μου τη Μελίνα Ασλανίδου, με την οποία συνεργαστήκαμε κιόλας στο τελευταίο CD της, και την Ευρυδίκη. Πλέον είναι και ο Κώστας πολύ κοντά μου, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν θ’ αντέξει η φιλία μας. Το ίδιο ισχύει και για τη Μυριέλλα Κουρεντή, με την οποία γίναμε φίλοι λόγω της συνεργασίας μας στο “J2US”». Οπως λέει, ωστόσο, δεν έχει προγραμματίσει μαζί της την ηχογράφηση κάποιου ντουέτο.

«Αν μου το ζητούσε η Μυριέλλα, θα το έκανα με χαρά, διότι πιστεύω ότι έχει ταλέντο. Δεν νομίζω όμως ότι σκοπεύει ν’ ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Το να κάνουμε λοιπόν ένα ντουέτο απλώς επειδή κερδίσαμε στο σόου μού ακούγεται μάλλον κλισέ και δεν είμαστε έτσι ούτε εγώ ούτε εκείνη». Ο ίδιος έχει συνθέσει μεγάλες επιτυχίες για πολλούς, γνωστούς καλλιτέχνες.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...