Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Πολλά χρόνια χωρίς άντρα

Η λαϊκή τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, που μετρά περίπου μισό αιώνα στις πίστες, ανοίγει πρώτη φορά την καρδιά της για τα «ευαίσθητα δεδομένα» της

Κοντεύει πενήντα χρόνια στο τραγούδι κι ακόμη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του λαϊκού πενταγράμμου, ενεργή πάντα και με τη σπουδαία φωνή της αναλλοίωτη στον χρόνο! Η Πίτσα Παπαδοπούλου με τα μεγάλα ερωτικά σουξέ της, τα οποία έχουν συνοδεύσει όλους σχεδόν τους ερωτευμένους της χώρας μας, από το 1980 που έβγαλε τον πρώτο θρυλικό δίσκο της με τίτλο «Τι αγάπη, Θεέ μου» έως σήμερα, ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso weekend» σε μια σπάνια συνέντευξη και δηλώνει πως στην προσωπική ζωή της εδώ και είκοσι χρόνια δεν υπάρχει κανένας άντρας!

Τη συναντήσαμε στην πανέμορφη και άνετη μεζονέτα της στη Βούλα. Μια αρχόντισσα με τα όλα της, που έχει την απλότητα της παλιάς, γνήσιας οικοδέσποινας, η οποία φτιάχνει (με τα χεράκια της) ελληνικό καφέ στους καλεσμένους της και τον σερβίρει μαζί με γευστικότατα κουλουράκια και σπανακοπιτάκια, καθώς, όπως συνηθίζει να λέει, «ήρθαν στο σπίτι μου και δεν γίνεται να μην τους κεράσω κάτι».

«Τώρα μένω μόνη μου σε αυτό το σπίτι που κάποτε έσφυζε από ζωή. Πριν από χρόνια ζούσαν εδώ μαζί μου η μητέρα μου, η οποία δυστυχώς έχει πεθάνει, αλλά και η αδελφή μου, που μετακόμισε, και ο γιος μου ο Μάριος, ο οποίος με το που μεγάλωσε, έφυγε, καθώς άνοιξε δικές τους δουλειές στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα» μας δικαιολογείται προτού προλάβουμε να τη ρωτήσουμε με ποιους συγκατοικεί σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι. Ωστόσο, η Πίτσα Παπαδοπούλου δεν φαίνεται να νιώθει μοναξιά, αφού, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δείχνει να είναι εκείνη ο… άντρας της ζωής της.

Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

«Δεν θέλω να μιλάω για τα προσωπικά μου. Από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου επέλεξα να μην αναφέρομαι σε τέτοια θέματα και το τηρώ με ευλάβεια» ξεκαθαρίζει από την αρχή της κουβέντας μας και το σεβόμαστε. Ομως δεν μπορούμε να μην τη ρωτήσουμε τι ρόλο έχουν παίξει οι άντρες στη ζωή μιας τραγουδίστριας που όταν ερμηνεύει ερωτικά τραγούδια, σου δίνει την εντύπωση ότι «λιώνει» από ερωτικό πόνο. «Θα πω μόνο ότι για δύο δεκαετίες -για να μην πω σε όλη μου τη ζωή- είμαι μόνη μου. Αγάπησα, ήθελα να είμαι με έναν σύζυγο στο σπίτι, να κάνω οικογένεια, αλλά τελικά το θέμα του άντρα δεν μου βγήκε όπως το ήθελα. Είχα μια σχέση που άλλοτε ήμασταν μαζί και άλλοτε χώρια και τελικά αυτός ο άντρας δεν ήταν… (σ.σ. διστάζει)».

Ο πόνος

«Τέλος πάντων, δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό το θέμα και τόσα που είπα για τα προσωπικά μου είναι πάρα πολλά. Πάντως, αυτός ο πόνος που λες ότι βγάζω όταν τραγουδάω, σίγουρα δεν είναι ερωτικός. Είναι πόνος, άλλα όχι για έναν άντρα».

Η ερμηνεύτρια μας αποκαλύπτει ότι πάντα είχε συστολή στο να μιλάει για δικά της θέματα σε σχέση με τους άντρες: «Για να καταλάβεις τι εννοώ, ακόμη και όταν βρίσκομαι στην πίστα και τραγουδάω, δεν κοιτάζω ποτέ τους άντρες από κάτω, επειδή φοβάμαι μην το πάρουν διαφορετικά. Βλέπω μόνο τις γυναίκες πελάτισσες που συνοδεύονται από τους άντρες τους και σε αυτές τραγουδάω, για να μην παρεξηγηθώ. Μπορώ να πω ότι με αγαπάνε πολύ οι γυναίκες, διότι δεν βγάζω ανταγωνιστικότητα. Αλλά και οι άντρες με βλέπουν σαν φίλη τους, έρχονται στο καμαρίνι και μου ζητάνε αυτόγραφο για τις γυναίκες τους».

Αυτή η στάση της είχε ως αποτέλεσμα να έχει κατά καιρούς διάφορους πελάτες κέντρων, οι οποίοι ήταν σφόδρα ερωτευμένοι μαζί της, αλλά εκείνη δεν έπαιρνε χαμπάρι! «Καμιά φορά συναντάω κάποιους που μου λένε ότι ο τάδε μπασκετμπολίστας και ο δείνα επιχειρηματίας ήταν ερωτευμένος μαζί σου κι εγώ ξαφνιάζομαι, διότι δεν το είχα καταλάβει» αναφέρει η Πίτσα, που είναι αλήθεια πως δεν στήριξε ποτέ την καριέρα της σε εφήμερες σχέσεις και σκάνδαλα.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς που ήρθαν από τη Σμύρνη. Το τραγούδι το αγάπησε από τη μητέρα της που είχε πολύ ωραία φωνή και από τον αδελφό της που κατά καιρούς επίσης τραγουδούσε επαγγελματικά. «Σε ηλικία 14-15 χρόνων ο αδελφός μου με πήγε στον Ζαμπέτα να με ακούσει και αμέσως έπιασα δουλειά στα Ξημερώματα. Δούλεψα σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά με μεγάλες φίρμες όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, η Τζένη Βάνου, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ήμουν όνομα χωρίς να έχω κάνει δίσκο.

Σκληρή δουλειά

Από το 1966 που ξεκίνησα έως το 1980 που έβγαλα τον πρώτο δίσκο μου μεσολάβησαν δεκατέσσερα χρόνια. Μιλάμε για χρόνια σκληρής δουλειάς – εγώ το λέω σκάψιμο αυτό που έκανα» θυμάται και προσθέτει ότι για πολλά χρόνια έκανε δεύτερη φωνή στον Τόλη Βοσκόπουλο.

«Οταν ήμουν στο Can Can με τον Βοσκόπουλο και τον Διονυσίου έκανα φωνητικά στον Τόλη και η Χαρούλα Αλεξίου στον Στράτο. Τα φωνητικά είναι πολύ δύσκολα, διότι πρέπει να ακολουθήσεις τις αναπνοές του άλλου για να γίνουν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις τη δική σου αναπνοή και κινδυνεύεις να χαλάσεις τη φωνή σου. Θα πρέπει να πω ότι βγήκα στο τραγούδι χωρίς σπουδές, αλλά αργότερα παρακολούθησα μαθήματα φωνητικής σε μια σπουδαία δασκάλα, τη Ρίτα Χριστοπούλου, με την οποία έκαναν μαθήματα και η Χαρούλα και η Δήμητρα Γαλάνη και πάρα πολλοί άλλοι σπουδαίοι τραγουδιστές».

Ο «μοιραίος» άνθρωπος στη ζωή της είναι αναμφισβήτητα ο Κώστας Καρουσάκης, στο μαγαζί του οποίου γνωρίστηκε με τον Μουσαφίρη, τον συνθέτη που της έδωσε τα πρώτα σουξέ της. «Το 1974 είχα κάποιο πρόβλημα και είπα στον Βοσκόπουλο ότι δεν θα πάω να τραγουδήσω μαζί του».

Συνεργάτες

«Ωστόσο ο Κώστας Καρουσάκης με πίεζε πολύ να εμφανιστώ στο υπόγειο μαγαζί του στην οδό Κεφαλληνίας και στη μέση της σεζόν είπα το “ναι”. Εκεί έμεινα έξι χρόνια, τραγουδούσα μαζί με τη Ρίτα Σακελλαρίου, την Τζένη Βάνου και άλλους αξιόλογους συναδέλφους και γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους του χώρου και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών και τον Τάκη Μουσαφίρη, ο οποίος υπέγραψε τον πρώτο δίσκο μου με δώδεκα υπέροχα κομμάτια, που όλα έγιναν επιτυχίες και με εκτίναξαν στα ύψη. Δεν θα ξεχάσω τον κόσμο που ερχόταν στο μαγαζί και μου έλεγε ότι αγόραζε δέκα δέκα τους δίσκους μου, τόσο πολύ τους άρεσαν τα κομμάτια μου». Μεταξύ των «διαμαντιών» που έχουν γράψει μουσική ιστορία είναι το θρυλικό «Θα κάνω ό,τι μου αρέσει», το «Σου έδωσα όλη τη ζωή μου» και το «Δεν μας ένιωσε καρδιά μου».

«Φοβάμαι το botox και τις πλαστικές»

Η ΠΙΤΣΑ Παπαδοπούλου δηλώνει ότι δεν βασίστηκε ποτέ στην εξωτερική εμφάνισή της, ωστόσο την ενδιαφέρει να μην… κακογεράσει. «Δεν ταυτίστηκα ποτέ με την ομορφιά, αλλά δεν θέλω να κακογερνάω, να λένε “κοίτα την κακομοίρα πώς έγινε”. Δεν έχω κάνει μπότοξ και πλαστικές, διότι τα φοβάμαι αυτά τα πράγματα. Οταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω τις ρυτίδες μου, λέω “δεν βαριέσαι, εδώ τα κοριτσάκια έχουν ρυτίδες…” Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να έχω την υγεία μου, σωματικά και ψυχικά, και να δουλεύω, επειδή μου αρέσει η δημιουργία, ειδικά το στούντιο και η πρόβα. Επίσης θέλω ο γιος μου να μου κάνει ένα εγγονάκι». Η αγαπημένη τραγουδίστρια την περίοδο της Πρωτοχρονιάς θα βρίσκεται στην Αυστραλία για συναυλίες στους ομογενείς μας.
4r3tw3ert 1 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Οσα περιέγραψε πρώην κουνελάκι για τους γερομπισμπίκηδες στην έπαυλη του Χέφνερ

Ως «κεντρικό σταθμό Viagra» για γεροκούσαλα διασήμους περιγράφει την...

Πολλά χρόνια χωρίς άντρα

Η λαϊκή τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, που μετρά περίπου μισό...