Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο ξυπόλυτος «Λεωνίδας», ο παπάς και τα κουδούνια

❱❱ Περισσότεροι από 50.000 δρομείς έτρεξαν φέτος στη θρυλική διαδρομήΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη φέτος ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας με τη συμμετοχή περισσότερων από 50.000 δρομέων από 105 χώρες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο «θρύλος» των αγώνων εξακολουθεί να εμπνέει ακόμη και 122 χρόνια μετά την πρώτη αυθεντική διαδρομή.

marathwnios perierga 1111 9

Μεταξύ των δρομέων που έκλεψαν τις εντυπώσεις, γονείς με μωρά στα καρότσια, ένας ιερέας που έτρεξε φορώντας ράσα και αθλητικά παπούτσια, μια ηλικιωμένη με αντοχή μικρού παιδιού και φυσικά ο… Λεωνίδας που εμφανίστηκε στον αγώνα με πανοπλία και ασπίδα.

Και με κατοικίδια

Ξεχωριστή και γεμάτη μηνύματα υπέρ των ζώων, και η συμμετοχή φιλόζωων δρομέων, οι οποίοι με λουριά στα χέρια έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο μαζί με τα τετράποδα κατοικίδιά τους.

adras koudounes

Ομως, εκείνος που τράβηξε περισσότερο από καθέναν τα βλέμματα πάνω του, με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν κάθε κίνησή του, ήταν ο «Λεωνίδας», ο οποίος εμφανίστηκε στη διοργάνωση χωρίς παπούτσια, αλλά με πλήρη πολεμική εξάρτυση, φορώντας από πανοπλία και ασπίδα μέχρι περικεφαλαία και ξίφος!

marathwnios perierga 1111 12

Το δικό του μήνυμα κατάφερε να μεταφέρει με τα κουδούνια που είχε κρεμάσει πάνω του και ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος κρατώντας στα χέρια κρητική κατσούνα και ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς βρέθηκε μέσα στους χιλιάδες δρομείς σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Μεγάλος νικητής ο Κενυάτης Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι

4616715

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι ήταν ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή σε χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Τέσφα Τορουνέχ ήταν δεύτερος με 2.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερέμε τρίτος με 2.13.20.

Ωστόσο, η νέα γενιά δρομέων έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Ο Γιώργος Τάσης στους άνδρες και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο στις γυναίκες πρώτευσαν στα 10 χλμ. του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Τάσης τερμάτισε σε 30.29, που είναι και νέο ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο με 30.50 κατείχε ο περσινός νικητής Χρήστος Καλλίας, ο οποίος φέτος τερμάτισε δεύτερος με 30.40, ενώ τρίτος κατετάγη ο Νίκος Σάκης με 30.59.

Η Πριβιλέτζιο τερμάτισε σε 35.23, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 35.51 την Αναστασία Καρακατσάνη, την κάτοχο του ρεκόρ αγώνα με 34.59 και πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, αφού έχει πάρει τη νίκη πέντε φορές, ενώ άλλες δύο έχει τερματίσει δεύτερη. Τρίτη τερμάτισε η Βρετανίδα Χάνα Μπρουκς με 36.43, ενώ πέμπτη ήταν η ταλαντούχα 13χρονη δρομέας Γλυκερία Σκάρκου με 37.41.

Το μήνυμα διαμαρτυρίας από τους κατοίκους στο πυρόπληκτο Μάτι

4615624

Ο φετινός Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, γι’ αυτό και λίγο πριν από την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 99 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι στην ανατολική Αττική. «Φέτος, ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς, ύστερα από την τραγωδία με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαραθώνα, απευθυνόμενος στους αθλητές, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα. «Θα σας παρακαλούσα, επειδή το αφιερώνουμε στη μνήμη των 99 νεκρών, να κάνουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους» συνέχισε ο Ηλίας Ψινάκης, μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, από την οποία δεν έλειψαν και τα γιουχαΐσματα στο πρόσωπό του.

Πάντως, εκατοντάδες πυρόπληκτοι έδωσαν το δικό τους ραντεβού σε κομβικό σημείο της διαδρομής και δίπλα στα καμένα, στέλνοντας έτσι το δικό τους συγκινητικό μήνυμα.
Με πανό που έγραφε «Δίνουμε τον δικό μας Μαραθώνιο και θα νικήσουμε», κάτοικοι ντυμένοι στα μαύρα, άλλοι με μπλούζες στις οποίες ήταν τυπωμένο το «99… why» και άλλοι με στολές με μια κόκκινη μεγάλη καρδιά στο μπροστινό μέρος έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση.

Η 13χρονη που έσπασε τα κοντέρ

marathonios glykeria2

Η μικρή Γλυκερία κατάφερε ακόμη μία φορά να κλέψει τις εντυπώσεις στον Μαραθώνιο της Αθήνας, σπάζοντας και πάλι τα κοντέρ. Τον Μάρτιο είχε τερματίσει 3η στα 5 χιλιόμετρα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Σήμερα επέλεξε να τρέξει στα 10 χιλιόμετρα, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου. «Είχα το όριο ηλικίας και το εκμεταλλεύτηκα. Ηταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας και θα έτρεχα ξανά 10 χιλιόμετρα» είπε στον τερματισμό η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από όλους.
Η μικρή Γλυκερία τερμάτισε σε 37.41, χρόνος που της χάρισε την πέμπτη θέση στις γυναίκες (!) και την 34η συνολικά! «Ηταν πιο εύκολο από ό,τι περίμενα. Υπήρχε κόσμος στη διαδρομή που μας εμψύχωνε και ήταν ένας ωραίος αγώνας» είπε στις δηλώσεις της.

Οι celebrities έβαλαν τα αθλητικά τους

5474 tonia sotiropoyloy meri sianatsaki maria iliaki 11112018

Aνετα τερμάτισαν η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας! Το ζευγάρι συμμετείχε στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, σημειώνοντας μάλιστα και καλό χρόνο στην κούρσα. Το πρωί της Κυριακής, η πρώην εστεμμένη και ο εφοπλιστής άφησαν τα τρία παιδιά τους στο σπίτι και στις 07.45 βρίσκονταν ήδη στο σημείο εκκίνησης, στη λεωφόρο Αμαλίας.

4041 gioylika skafida 11112018

Η Μαριέττα, φορώντας μαύρο κολάν και λευκό φανελάκι, έτρεξε στο πλευρό του συζύγου της, που προτίμησε ανοιχτόχρωμη γκρι φόρμα, και μαζί έφτασαν μέχρι τον τερματισμό, όπου τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στήριξαν φυσικά και δεκάδες άλλοι διάσημοι. Ανάμεσά τους, ο σταρ από την Κέρκυρα Σάκης Ρουβάς, ο οποίος δεν έτρεξε στον αγώνα, αλλά «έτρεξε» το πρόγραμμα της Ομάδας Προσφοράς, ενημερώνοντας σχετικά το πλήθος των δρομέων.

1 9

Και η Δούκισσα Νομικού, όμως, έδωσε τον παλμό του event μέσα από τα social media, ρωτώντας τους followers της: «Είμαστε έτοιμοι για τον μαραθώνιο;» Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε επίσης την ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά, τον νικητή του φετινού «Survivor» Ηλία Γκότση, τους τρεις ζεν πρεμιέ Ρένο Ρώτα, Γιάννη Χατζηγεωργίου και Στέφανο Μιχαήλ, αλλά και τη Μαρίνα Βερνίκου.

mpotsi sergoylopoylos

Στον Μαραθώνιο έτρεξε και η Τζένη Μπότση, η οποία συναντήθηκε αμέσως μετά για καφεδάκι με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Τέλος, πόζες και χαμόγελα χάρισαν στους φωτογράφους και η κοκκινομάλλα (πλέον) Μαίρη Συνατσάκη, η Τόνια Σωτηροπούλου, αλλά και η Μαρία Ηλιάκη με trendy κίτρινα γυαλιά ηλίου.

5469 sakis royvas 1112018

offer

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...