Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Χρυσή Μπάλα: Ποιος θα την κερδίσει φέτος;

Φέτος, ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας συμπληρώνει ακριβώς 10 χρόνια από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο για πρώτη φορά το 2008 και έκτοτε εκείνος και ο Λιονέλ Μέσι κυριάρχησαν στον διαγωνισμό τόσο ως νικητές όσο και ως υποψήφιοι.Παρότι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο μοιράζονται από πέντε Χρυσές Μπάλες, η χαμηλή τους απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για λογαριασμό των εθνικών ομάδων τους, ίσως σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην οποία ένας νέος παίκτης θα κερδίσει το σημαντικότερο ατομικό ποδοσφαιρικό βραβείο. Ποιος λοιπόν είναι εκείνος που θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα του 2018 και θα σπάσει τη δεκαετή κυριαρχία των δύο μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου;

Οι υποψήφιοι για την απονομή του φετινού βραβείου στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι έχουν ήδη ανακοινωθεί και εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στα φαβορί και τα αουτσάιντερ του φετινού διαγωνισμού.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 – στο οποίο μια σειρά ομάδων φαβορί για τον τίτλο είδαν την έξοδο πρόωρα, ενώ πολλά ταλέντα αναδείχθηκαν – έχει ανοίξει ο δρόμος για τον παίκτη που θα σπάσει το μονοπώλιο Ρονάλντο-Μέσι, αφού οι εμφανίσεις και των δύο στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν κάτω των προσδοκιών.

Το infographic της bwin σχετικά με τη δομή των ομάδων του Μουντιάλ 2018, απεικονίζει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο εθνικές ομάδες, σύλλογοι και ποδοσφαιριστές συνεισφέρουν στο παγκόσμιο κύπελλο, ενώ δίνει μια ιδέα για το πώς γίνεται η επιλογή των υποψηφίων και των νικητών της Χρυσής Μπάλας.

Λούκα Μόντριτς

1

@lucamodric10

Ο αρχηγός της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς, είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερο φαβορί για να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα του 2018, δεδομένου ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μόσχας.

Έχοντας οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό, καθιερώθηκε πλέον ως ένας από τους καλύτερους – αν όχι ο καλύτερος – μέσους στον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο, στην απονομή των ετήσιων βραβείων της FIFA, ο Μόντριτς αναδείχθηκε ως ο Κορυφαίος Ποδοσφαιριστής της περασμένης σεζόν.

Κριστιάνο Ρονάλντο

2

@cristiano

Ο Ρονάλντο είναι επίσης φαβορί για να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα του 2018, παρά την πρόωρη έξοδο της Πορτογαλίας από το φετινό Μουντιάλ. Ωστόσο, η μεταγραφή του στη Γιουβέντους απέδειξε την πρόθεσή του να αναδειχθεί ως «Ο Καλύτερος όλων των Εποχών» προσβλέποντας στην κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου.

Λιονέλ Μέσι

3 1

@leomessi

Μπορεί ο Μέσι να έχασε την τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο με την Αργεντινή, όμως, παραμένει υποψήφιος για την διεκδίκηση της Χρυσής Μπάλας του 2018, με μειωμένες φυσικά πιθανότητες νίκης όπως και ο Ρονάλντο.

Κιλιάν Εμπαπέ

4 0

@k.mbappe

Μετά από τις απίστευτες εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι επίσης ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας του 2018.

Ο 19χρονος σούπερ σταρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ διανύει μια εξαιρετική σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Εμπαπέ – ο οποίος δεν είχε γεννηθεί καν όταν οι Μπλε κατέκτησαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 – κέρδισε το βραβείο του Πολυτιμότερου Νέου Παίκτη του Μουντιάλ της Ρωσίας, για τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στη διοργάνωση. Με το γκολ του έναντι της Κροατίας, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία – μετά τον Πελέ το 1958 – που σκόραρε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντουάν Γκριεζμάν

5

@antogriezmann

Ο Γκριεζμάν ανήκει κι αυτός στα φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας της φετινής χρονιάς. Ήταν ένας από τους παίκτες που οδήγησαν τη Γαλλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και αναδείχθηκε μάλιστα ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης στον τελικό της διοργάνωσης. Στο Euro του 2016 είχε επίσης κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι.

Μοχάμεντ Σαλάχ

6 0

@mosalah

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι το αουτσάιντερ στη διεκδίκηση της Χρυσής Μπάλας του 2018. Ωστόσο, θα έχει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει το βραβείο αν είχε καταφέρει να κατακτήσει το Champions League με τη Λίβερπουλ ή εάν ο τραυματισμός του στο Μουντιάλ δεν τον είχε κρατήσει εκτός γηπέδων για το μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά.

Ο 25χρονος κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι της Πρέμιερ Λιγκ παίζοντας για τη Λίβερπουλ και ήρθε δεύτερος με 32 γκολ στην απονομή για το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης μετά τον Μέσι που σημείωσε 34 γκολ.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

7

@kevindebruyne

Το αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι, Ντε Μπρόινε, είχε μια συγκλονιστική σεζόν υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα και κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Βέλγος είναι ένα ακόμα αουτσάιντερ για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας του 2018. Ο Ντε Μπρόινε ήταν ένας από τους συντελεστές που έφεραν το Βέλγιο στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Χρυσή Μπάλα απονέμεται στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Οι υποψήφιοι κρίνονται με βάση τη συνολική τους απόδοση εντός και εκτός γηπέδων και ο νικητής αναδεικνύεται έπειτα από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί εθνικών ομάδων, προπονητές και δημοσιογράφοι. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα αναδειχθεί τελικά νικητής.

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...