Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Εφιάλτης για μοντέλο της Βίκυς Καγιά

❱❱ Ολα όσα είδε η «Espresso»! Οι απειλές, η λεκτική βία και η κατάρρευση τησ καλλονήςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Το χρονικό της βίας και των απειλών που κατέληξαν στη στυγερή δολοφονία του 27χρονου φίλου της Στανισλάβ (Στάθη) Πίζικοβ από τον 34χρονο σύντροφο της αδελφής της Γιάννη Ζεϊτανίδη, τον Απρίλιο του 2014, περιέγραψε εν μέσω δακρύων η πρώην παίκτρια του «Greece’s Next Top Model» Αγάπη Τουραντζίδου στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου άρχισε χθες η εκδίκαση του στυγερού εγκλήματος σε δεύτερο βαθμό.

Σε μια κατάθεση-ποταμό, το μοντέλο της Βίκυς Καγιά, που είδε τα όνειρά της για μια ευτυχισμένη ζωή στο πλευρό του αδικοχαμένου Στάθη να καταρρέουν από τις 15 μαχαιριές που δέχτηκε ο άτυχος νεαρός, βρέθηκε τετ α τετ με τον δολοφόνο του συντρόφου της. Με τη μαρτυρία της ξετύλιξε το κουβάρι της αρρωστημένης σχέσης που διατηρούσε μαζί του η αδελφή της Αλεξάνδρα, εξηγώντας πως ο δράστης θεωρούσε την ίδια υπαίτια για τον χωρισμό τους.

«Ο κατηγορούμενος με την αδελφή μου είχαν σχέση οκτώ χρόνια και είχαν ένα παιδί, το οποίο δεν είχε αναγνωρίσει. Ηταν βίαιος ως άνθρωπος, δεν ήξερε να κάνει διάλογο, ήθελε να επιβάλλει τη γνώμη του. Την κακοποιούσε, την κακομεταχειριζόταν» ανέφερε το μοντέλο. Οπως περιέγραψε, όταν η αδελφή της βρήκε το κουράγιο να εγκαταλείψει τον 34χρονο, εκείνος έστρεψε στην ίδια το μένος του θεωρώντας ότι ευθύνεται για την απόφαση της Αλεξάνδρας.

«Οταν χώρισαν, μας ενοχλούσε όλους. Είχε πάει μέχρι και στο αστυνομικό τμήμα η αδελφή μου. Είχε στο μυαλό του ότι φταίμε εμείς που χώρισαν. Είχε έρθει στο σπίτι και είχε κάνει φασαρία. Στο παιδί του φερόταν καλά, αλλά όταν ένας άνθρωπος χτυπάει τη μαμά του μπροστά του…» είπε το μοντέλο, ξεσπώντας σε κλάματα, και συνέχισε: «Εμένα με έβριζε συνεχώς στα ρωσικά. Μου έλεγε “θα σε σκίσω, θα σε κάνω κομμάτια!” Ελεγε κι άλλα…»

Περιγράφοντας καταρρακωμένη όσα εκτυλίχθηκαν τη μοιραία νύχτα της 26ης Απριλίου του 2014, η Αγάπη Τουραντζίδου εξήγησε πως ο σύντροφός της ήθελε να σταματήσει να τους ενοχλεί ο κατηγορούμενος. Η ίδια, ο Στάθης, η αδελφή της κι ένας φίλος τους είχαν βγει για ποτό, όμως το τηλέφωνό της χτυπούσε ασταμάτητα, καθώς ο 34χρονος της τηλεφωνούσε και την έβριζε.

Τηλεφώνημα στη 1 το βράδυ

«Πήρε στη 1 το βράδυ και μου ζήτησε την αδελφή μου. Του είπα να μην την ενοχλήσει. Χτυπούσε συνέχεια το τηλέφωνο και για να μην καταλάβει ο Στάθης, πήγα παράμερα. Του ζήτησα να μην την ενοχλεί. Νομίζω, του είχα πει κιόλας ότι δεν είμαστε μαζί εκείνη την ημέρα. Αρχισε να με λέει πουτάνα και να απειλεί ότι θα χυθεί αίμα» περιέγραψε η κοπέλα. Οι διαρκείς ενοχλήσεις ανάγκασαν την παρέα να επιστρέψει στο σπίτι, όμως ο Στάθης ήταν αποφασισμένος να μιλήσει στον κατηγορούμενο και να του ζητήσει να σταματήσει να τους ενοχλεί.

«Μας άφησε στο σπίτι με την αδελφή μου. Δεν βρίσκαμε πάρκινγκ και πήγαν τα αγόρια να βρουν. Επειδή άργησαν, τους παίρναμε τηλέφωνο και στην πρώτη κλήση το έκλεισαν, ενώ στη δεύτερη ήταν απενεργοποιημένο» είπε η μάρτυρας, την ώρα που η μητέρα του θύματος, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα, ξεσπούσε σε λυγμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αγάπη, ο κατηγορούμενος συνέχισε να την ενοχλεί και μέσα από τη φυλακή, με τον συνήγορό του να επισημαίνει πως «πρέπει να δούμε αν η μάρτυρας είχε υποδαυλίσει τα πάθη».

6 7 f2 to thyma sirganidis

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο φίλος του αδικοχαμένου Στάθη και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας περιέγραψε πώς οι δυο τους πήγαν στο σπίτι του δράστη, στο Μενίδι. 

«Στην αρχή η συζήτηση στην αυλή ήταν ήρεμη. Ελεγαν για την Αγάπη. Ο Στάθης τού ζητούσε να μην την ενοχλεί. Εκείνος επέμεινε ότι δεν την έπαιρνε τηλέφωνο. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε λογομαχία με βρισιές. Δεν ανακατεύτηκα εγώ σε όλο αυτό. Ημουν μεθυσμένος. Μετά τη συμπλοκή ο κατηγορούμενος έφυγε. Δεν είδα το μαχαίρι, δεν είχε φώτα εκεί, είδα μόνο αίματα στην κοιλιά. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Είχα πιει» είπε.

—-

Το γράμμα στη φυλακή που προκάλεσε αίσθηση

Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του δικαστηρίου η ανάγνωση του γράμματος που έστειλε η αδελφή της Αγάπης στον κατηγορούμενο (πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη), λέγοντάς του ότι τον αγαπάει ακόμα!

«Ηλπιζα να είναι όλα διαφορετικά. Είσαι η ζωή μου. Υπάρχεις παντού μέσα μου. Σε θέλω δίπλα μου. Χωρίς εσένα η ζωή μου είναι στο σκοτάδι. Χωρίς εσένα σιγά σιγά πεθαίνω. Ηθελα να απαλλαγώ από αυτή την αγάπη, αλλά κατάφερα να ριζώσει πιο πολύ μέσα μου. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από εσένα. Στο μέλλον θα είμαστε πάλι οικογένεια και θα διορθωθούν όλα. Σε λατρεύω» φέρεται ότι έγραψε η Αλεξάνδρα.

Το δικαιολόγησε

Στην κατάθεσή της, ωστόσο, η αδελφή της Αγάπης επιχείρησε να δικαιολογήσει το περιεχόμενο του γράμματος λέγοντας πως «ήθελε να μάθει τι έγινε».

«Σκότωσε το αγόρι της αδελφής μου. Αν πήγαινα και του φώναζα δεν θα έλεγε τίποτα!», είπε στην κατάθεσή της και περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν βίαιο άνθρωπο που βρισκόταν συχνά υπό την επήρεια ουσιών.

«Εφυγα πολιτισμένα, ήρθε ο πατέρας μου και με πήρε. Εκείνος έκανε φασαρίες και φώναζε στη μάνα μου ότι αυτή φταίει που τον άφησα. Η αδελφή μου το μόνο που έκανε ήταν να με υποστηρίζει. Με βοηθούσε με τον φίλο της και με χρήματα» είπε, προσθέτοντας πως ο Στάθης ήταν ένα καλό παιδί το οποίο όλοι σέβονταν.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...