Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πάλι στο FBI για στοιχεία

❱❱ Εντυπωσιακές εξελίξεις και νέα επεισόδια στο σκάνδαλο της NovartisΝέες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η «δημοκρατία» για το ταξίδι των εισαγγελέων στη Βιένη και την άρνηση να παραλάβει μέλος της αποστολής υλικό που είχε στα χέρια του το FBI και αφορούσε πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία από ανώτερες δικαστικές και εισαγγελικές πηγές, έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς που ταξίδεψαν στην αυστριακή πρωτεύουσα ήταν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, ενώ ο εποπτεύων ήταν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής. Εν τω μεταξύ, είδε το φως μέσω διαδικτύου η πληροφορία πως ο εισαγγελέας που αρνήθηκε να πάρει τα στοιχεία ήταν ο Ιωάννης Αγγελής.

Οι πηγές στις οποίες αναφέρθηκαν τα δημοσιεύματα στην αρχή διέψευσαν και μάλιστα κατηγορηματικά «πως οι Ελληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τα στοιχεία (δηλαδή ένα στικάκι για το οποίο κανείς δεν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα) που αφορούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκόμενου υπουργού. Παρ’ όλα αυτά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσανατολίζεται να διατάξει έρευνα με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά για να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους». Η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη αποτελεί την επιβεβαίωση της είδησης.

Επιβεβαίωση αποτελεί και το γεγονός πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν μόλις χθες (!), ο κ. Αγγελής ζήτησε από το αμερικανικό κλιμάκιο (εισαγγελείς και FBI) όσα στοιχεία ανταλλάσσονται εφεξής μεταξύ των δύο χωρών να ανταλλάσσονται μόνο μέσω της Eurojust (σ.σ.: οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συστήθηκε για να βοηθά στον συντονισμό των ερευνών), ώστε θεσμικά και με επίσημο τρόπο να χρησιμοποιούνται από τους Ελληνες εισαγγελείς. Αυτό που καταλαβαίνουμε, δηλαδή, είναι πως υπήρχαν στοιχεία, τα οποία αρνηθήκαμε προ εβδομάδων με τη… χθεσινή αιτιολογία ότι θέλουμε να τα ανταλλάσσουμε με πιο… θεσμικό τρόπο.

Ακόμη μεγαλύτερη επιβεβαίωση είναι η είδηση πως χθες πάλι (!) αναμενόταν να διαβιβαστεί έγγραφο της ελληνικής πλευράς για ακόμα μία συνάντηση με το FBI υπό την αιγίδα της Eurojust, στη Χάγη. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως οι εισαγγελείς ζητούν μία νέα συνάντηση για να πάρουν τα στοιχεία, που ένας εξ αυτών αρνήθηκε να πάρει στη Βιένη.

Στο μικροσκόπιο

Τέλος, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και ενεργητική δωροδοκία βρίσκεται πλέον ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis Νίκος Μανιαδάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε πριν από μία εβδομάδα ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς διερευνούν διεξοδικά λογαριασμούς του ίδιου και συγγενικών του προσώπων και άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστώσουν τον βαθμό εμπλοκής του στα παράνομα αλισβερίσια που φέρεται ότι είχε ο φαρμακευτικός κολοσσός.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών περνά στην αντεπίθεση, καταθέτοντας στην ανακρίτρια Διαφθοράς, μέσω του συνηγόρου του, ένσταση ακυρότητας σε βάρος της δίωξης που του έχει ασκηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ένσταση υποστηρίζει ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και πως δεν αρκεί μόνο η μαρτυρία του έτερου προστατευόμενου μάρτυρα σε βάρος του. 

Παράλληλα ο κ. Μανιαδάκης προσέφυγε με το ίδιο σκεπτικό και σε βάρος της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, απόφαση για την οποία τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...