Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Στο έλεος του «Τηλέμαχου»

❱❱ Η επέλαση της κακοκαιρίας προκάλεσε έμφραγμα σε Αθήνα και περιφέρεια! Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα η «Υπατία»Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αθήνας, διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο -ακόμα και στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας- και βλάβες στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών προκάλεσε χθες ο «Τηλέμαχος».

Ειδικότερα, χθες το πρωί τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνταν μόνο στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ ο προαστιακός τερμάτιζε στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση. Μετ’ εμποδίων κινήθηκαν τα λεωφορεία -ειδικά στα βόρεια προάστια, καθώς υπήρξαν αρκετές μεταβολές και τροποποιήσεις δρομολογίων, ενώ με μικρές καθυστερήσεις εξυπηρετήθηκαν οι επιβάτες του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, το χιόνι που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα της Δευτέρας στη Μαλακάσα και στις Αφίδνες είχε αποτέλεσμα η Αστυνομία να κλείσει χθες τα ξημερώματα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Στην Αττική η κυκλοφορία είχε διακοπεί επίσης για ώρες σε αρκετά σημεία. Ανάλογες διακοπές έγιναν και στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Ελλάδας, ενώ σε μεγάλο μέρος η κυκλοφορία γινόταν αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία βύθισε στο «σκοτάδι» αρκετές περιοχές. Χθες το πρωί διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Αγιο Στέφανο, Δροσιά, Εκάλη, Ανοιξη, Καπανδρίτι, Κάλαμο και Ωρωπό, ενώ το δίκτυο της ΔΕΗ «έπεσε» στη Σκόπελο και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, κοντά στο Ηράκλειο.

Στην Εύβοια χωρίς ρεύμα έμεινε ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, ενώ ο «Τηλέμαχος» άφησε πίσω του δεκάδες αποκλεισμένα χωριά, με το χιόνι να ξεπερνά σε κάποια από αυτά το ένα μέτρο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης τον Δήμο Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το παγωμένο χιόνι.

Στο μεταξύ, τo… ένα μετά το άλλο φαίνεται ότι επισκέπτονται τη χώρα μας τα κύματα κακοκαιρίας. 

Το τέταρτο στη σειρά, μετά τον «Ραφαήλ», τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», είναι η «Υπατία», η οποία έχει αρχίσει από το πρωί να επηρεάζει τη χώρα μας με χιόνια στα βόρεια, βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες και θα συνεχίσει έως την Παρασκευή.

Ακλόνητοι στη θέση τους οι Εύζωνες

4675035

Ακόμη και το πιο δριμύ ψύχος δεν είναι ικανό να εμποδίσει τους Εύζωνες να εκτελέσουν την υψηλή αποστολή τους. Το ίδιο συνέβη και με τον «Τηλέμαχο», που δεν κατάφερε να κλονίσει τους ακοίμητους φρουρούς του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη.

Χρειάστηκε μόνο να επιστρατευτεί ένα τζιπ για να μεταφέρει τους Εύζωνες για την αλλαγή φρουράς, ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα, καθώς το ολισθηρό έδαφος έκανε αδύνατο το τελετουργικό βάδισμα με τα τσαρούχια. Εκτός αυτού, οι Εύζωνες φόρεσαν επιπλέον την μπλε κάπα από χοντρή τσόχα για να προστατευτούν από τον χιονιά, τον οποίο αντιμετώπισαν ακίνητοι.

Μουλάρι περιπλανιόταν νηστικό στα χιόνια

foto 2 2

Τεράστια κινητοποίηση χρειάστηκε για να βρει ασφαλές καταφύγιο ένα θηλυκό μουλάρι, το οποίο περιπλανιόταν νηστικό εν μέσω χιονιά για μέρες στην ορεινή περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου στη Λάρισα. Η γέρικη μουλαρίτσα είχε αφεθεί στην τύχη της και το τέλος της ήταν προδιαγεγραμμένο, εάν δεν την εντόπιζαν ευαισθητοποιημένοι και φιλόζωοι που πέρασαν από το σημείο.

Με αλλεπάλληλες κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο και την ουσιαστική πρωτοβουλία του συλλόγου «Γαϊδουροχώρα – Donkey’s Land» που κινητοποίησε τις τοπικές Aρχές, το ιπποειδές έπειτα από τρία 24ωρα προσπαθειών παρελήφθη παρουσία των αστυνομικών του Τμήματος Συκουρίου και μεταφέρθηκε σε ζεστό χώρο. Το μουλάρι ανήκει σε κτηνοτρόφο που το αφήνει να κινείται ελεύθερα, ωστόσο παρά τις πολικές θερμοκρασίες δεν ενδιαφέρθηκε να το φροντίσει.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...