Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Η Ντενίση «ανεβάζει» τη Σμύρνη στο σανίδι

Η γνωστή πρωταγωνίστρια μαζί με τον φίλο της, τον Αμερικανό συγγραφέα Μάρτιν Σέλμαν, γράφει το σενάριο για τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου «Certain Samaritans».

Διακοπές, αλλά και πυρετωδώς γράψιμο για τη Μιμή Ντενίση στο εξοχικό της στον Θεολόγο με τον Μάρτιν Σέλμαν. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια και ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας ετοιμάζουν ένα σενάριο με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης για το θέατρο, αλλά και για την τηλεόραση, με τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ.

Η Μιμή Ντενίση αυτή την περίοδο είναι συγκεντρωμένη σε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχει για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη και στη θεατρική σκηνή του βιβλίου «Certain Samaritans» της Αμερικανίδας γιατρού και ακτιβίστριας Εστερ Λαβτζόι, στο οποίο καταγράφονται -με πολύ παραστατικό ύφος- δραματικά περιστατικά που βίωσε η ίδια στη διάρκεια καταστροφής της Σμύρνης. Πρόκειται για ένα σύνθετο καλλιτεχνικό project (το είδος λέγεται στα αμερικανικά «docudrama» γιατί συνδυάζει τα ντοκουμέντα με τη θεατρική αφήγηση) και για την άψογη υλοποίησή του από σεναριακής πλευράς η ηθοποιός συνεργάζεται με μία από τις καλύτερες πένες, τον Μάρτιν Σέρμαν (ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια φίλος της και για… χάρη της έχει αγοράσει κι εκείνος εξοχικό σπίτι στον Θεολόγο, κοντά στο δικό της).

Κέβιν Κόστνερ

Θα πρέπει να πούμε ότι στο εν λόγω φιλόδοξο έργο (στο οποίο έχει δοθεί προσωρινά ο τίτλος «Από τη Σμύρνη στη Σαλονίκη») θα υπάρχουν διάλογοι στα ελληνικά, αλλά και τα αγγλικά και τους ήρωες θα υποδυθούν Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί. Μάλιστα, για έναν από τους βασικούς ανδρικούς ρόλους υπάρχει η σκέψη να γίνει πρόταση στον Κέβιν Κόστνερ, με τον οποίο ο Σέρμαν έχει πολύ καλή σχέση. Η Μιμή Ντενίση θα υποδυθεί μια πλούσια Σμυρνιά, σύζυγο βιομηχάνου καπνού με τρία παιδιά, από τα οποία στο τέλος ζει μόνο το ένα.

Τον χειμώνα η ηθοποιός και ο συγγραφέας θα κάνουν όλες τις επαφές που απαιτούνται -για την παραγωγή της δουλειάς σε θεατρικό και τηλεοπτικό επίπεδο- στην Αμερική, στη Γαλλία και στην Αγγλία, με σκοπό το καλοκαίρι του 2014 το project τους να έχει πάρει την τελική του μορφή.

Η Μιμή Ντενίση είναι πολύ χαρούμενη που ασχολείται με αυτό το θέμα, το οποίο δεν το θεωρεί επιστροφή στο παρελθόν, αλλά επιτακτική ανάγκη – ειδικά για την εποχή που ζούμε. «Αυτή είναι μια δουλειά καθαρά για την Ελλάδα! Κοιτώντας την Ιστορία και τα ατέλειωτα λάθη που έχουμε κάνει, αλλά και τις καταστροφές που έχουμε υποστεί από τους πολιτικούς μας σε όλες τις εποχές, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα διαφορετικό μέλλον. Το θέατρο, αυτή την εποχή ειδικά, πρέπει να προσφέρει σημαντικά πράγματα στον θεατή, και όχι απλώς να τον διασκεδάζει», δηλώνει η ίδια στην «Espresso».336fg985g85

Παρούσα στο εγχείρημα και η Ολυμπία Δουκάκη

Στο docudrama για την καταστροφή της Σμύρνης θα εμφανιστεί και η Ολυμπία Δουκάκη, η οποία θα υποδυθεί τον ρόλο της Αμερικανίδας γιατρού και ακτιβίστριας. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός είχε «κλείσει» να παίξει μαζί με τη Μιμή Ντενίση στο έργο «Μαμά που πας;» για λογαριασμό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, αλλά λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος που συνέβη στην Ελληνίδα ηθοποιό η παράσταση μεταφέρθηκε για αργότερα και η συνεργασία τους δεν έγινε ποτέ. Για την ενασχόλησή της με το θέμα της Σμύρνης η Μιμή Ντενίση θεωρεί «υπεύθυνη» την Ολυμπία Δουκάκη, η οποία κατάγεται από το Αδραμύτι (ένα μέρος κοντά στο Αϊβαλί). Οπως αποκάλυψε η ίδια, την εποχή που είχε σπάσει το πόδι της και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Κύπρου η Ολυμπία Δουκάκη την επισκεπτόταν συχνά και της υπενθύμιζε ότι «είναι κρίμα που δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα, ούτε στην τηλεόραση ούτε στο θέατρο αλλά ούτε και στον κινηματογράφο, για τη Σμύρνη».

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...