Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Ενα τανγκό για το Βατικανό

Εκπληξη ο νέος Πάπας που είναι 76 ετών και από την Αργεντινή.

Εκπληξη πρώτου μεγέθους επιφύλασσε το κονκλάβιο των «πριγκίπων» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνο στους πιστούς, αλλά και στο ίδιο το σώμα της Εκκλησίας, με την επιλογή του πρώτου Ιησουίτη καρδιναλίου για τη θέση του Πάπα.

Ο ιταλικής καταγωγής Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, που στο εξής θα αποκαλείται Φραγκίσκος ο 1ος, είναι ο 266ος Ποντίφικας της Καθολικής Εκκλησίας και πρώτος προερχόμενος από τη Λατινική Αμερική επίσκοπος που γίνεται ένοικος της Αγίας Εδρας. Ο νέος πάπας εξελέγη στην πέμπτη ψηφοφορία του κονκλαβίου χθες το απόγευμα. Ο λευκός καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα έξι λεπτά μετά τις 8.00 το βράδυ, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς που είχαν κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Χρειάστηκε ωστόσο να περιμένουν περισσότερο από μία ώρα μέχρι να μάθουν το όνομα του νέου προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας. Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, όλοι αντιλήφθηκαν πως το Βατικανό μπαίνει σε μια καινούργια εποχή, καθώς ο νέος Πάπας εμφανίστηκε σεμνός, ζητώντας πρώτα από τους πιστούς να προσευχηθούν γι’ αυτόν, ενώ στη συνέχεια τους έδωσε την ευλογία του.

Ο Μπεργκόλιο, γιος Ιταλών μεταναστών, γεννήθηκε στις 17  Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Αϊρες. Το 1969 χειροτονήθηκε ιερέας και εν συνεχεία φοίτησε στη Φιλοσοφική και Θεολογική Σχολή Σαν Μιγκέλ από το 1980 έως το 1986 και έγινε καθηγητής Θεολογίας. Αφού ολοκλήρωσε τη διδακτορική του εργασία στη Γερμανία, επέστρεψε στην Αργεντινή για να υπηρετήσει ως εξομολογητής στην Κόρδοβα. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ τον χειροτόνησε καρδινάλιο τον Φεβρουάριο του 2001. Τότε ήταν που ζήτησε από τους πιστούς να μην τον ακολουθήσουν στη Ρώμη για την τελετή, αλλά να διαθέσουν τα χρήματα στους φτωχούς.

Ο βιογράφος του, Σέρτζιο Ρουμπίνι, μιλώντας στο Associated Press έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ταπεινό. Αυτό μάλλον αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προτιμά να μετακινείται με λεωφορείο, ενώ δείχνει να μην πτοείται από το γεγονός ότι ζει με έναν πνεύμονα, ύστερα από λοίμωξη που είχε πάθει στην εφηβεία του.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Σάλος με τις… υιοθεσίες καρδιναλίων μέσω Διαδικτύου!

Κι ενώ οι καρδινάλιοι ξεκίνησαν από προχθές τη διαδικασία εκλογής του 266ου Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η ιστοσελίδα adopteuncardinal.org προτείνει στους πιστούς να υιοθετήσουν έναν καρδινάλιο και να τον βοηθήσουν να κάνει τη σωστή επιλογή, συνοδεύοντάς τον με την προσευχή τους. Δίνοντας ένα όνομα και μια ηλεκτρονική διεύθυνση, ο θρήσκος χρήστης του Ιντερνετ υιοθετεί στην τύχη έναν από τους 115 καρδιναλίους του κονκλαβίου. Αμέσως του αποστέλλεται στο e-mail του η φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του υιοθετημένου καρδιναλίου, στον οποίο μπορεί από εκείνη τη στιγμή να απευθύνει τις προσευχές του για να τον βοηθήσει στο δύσκολο και ιερό έργο της επιλογής του νέου Ποντίφικα. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, η οποία ίδρυσε την εν λόγω ιστοσελίδα μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, «οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας αυτή την περίοδο συνεδριάσεων του κονκλαβίου». Η ανταπόκριση είναι ήδη πολύ μεγάλη στις ενορίες, σε οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά σε γηροκομεία. «Μέχρι χθες πάνω από 500.000 πιστοί είχαν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής», όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...