Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Καρναβάλι, ρεμπέτικα και Κούλουμα στην ύπαιθρο

Εντονο υπάρχει το στοιχείο της παράδοσης στο εορταστικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει τα κανάλια.

Με Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού θα γιορτάσουν το τριήμερο τα τηλεοπτικά κανάλια. Το εορταστικό κλίμα θα είναι έντονο αφού εν μέσω της κρίσης θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την καλύτερη παρέα στους τηλεθεατές.

ΕΤ1

Για να μπούμε στο κλίμα των ημερών, η κρατική τηλεόραση στις 22.10 θα παρουσιάσει σε μαγνητοσκόπηση τη νυχτερινή παρέλαση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην Πάτρα. Την επόμενη μέρα το γλέντι στην ΕΤ1 θα συνεχιστεί με την εκπομπή «Αλάτι της γης» (στις 13.00) όπου θα γλεντήσουμε με τραγούδια και χορούς από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, την Εύβοια και την Ερυθραία της Μικράς Ασίας. Στις 21.00 η κρατική τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση από την Πάτρα θα μεταδώσει την τελετή λήξης και την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στον Μώλο. Την Καθαρά Δευτέρα το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης στις 11.00 θα παρουσιάσει το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Της Νικαριάς οι ζευκαλήδες». «Ζεύκια» στην Ικαρία ή Νικαριά λένε τα γλέντια, τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα. Και τι γλέντια… Ολονύκτια, με κρασομεζέδες και ικαριώτικες μελωδίες. Στις 13.15 θα παρουσιαστεί η μαγνητοσκοπημένη παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων από το Ηρώδειο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζει την παράσταση «Ταλάντων, τυμπάνων και χορών εγκώμιον» με τη συμμετοχή της Ομάδας Κρουστών του Λυκείου Ελληνίδων, σε διεύθυνση Μιχάλη Κλαπάκη και της Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Λυκείου, σε διεύθυνση της Βιβής Κανελλάτου. Ερμηνεύουν η Γιώτα Νέγκα και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Στις 21.00 το «Παρασκήνιο» τιμά τη μνήμη της Δόμνας Σαμίου, της σημαντικότερης ερμηνεύτριας παραδοσιακής μουσικής, που έφυγε από κοντά μας την περασμένη χρονιά. Η Δόμνα Σαμίου αφιέρωσε όλη σχεδόν τη ζωή της στη μελέτη και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, εφόσον το υπηρέτησε ουσιαστικά από τα δεκατρία της χρόνια. Μέσα από τις μαρτυρίες φίλων και συνεργατών της Δόμνας Σαμίου, καθώς και ανέκδοτο αρχειακό υλικό, ο φακός του «Παρασκηνίου» μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο ακολουθώντας τα χνάρια της ζωής και του έργου της σπουδαίας ερευνήτριας.

ΝΕΤ

Σήμερα το κέφι θα χτυπήσει κόκκινο με την προβολή της εκπομπής «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που για άλλη μία φορά θα τρελάνει τα μηχανάκια τηλεθέασης. Απόψε το βράδυ ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα αλλά και τραγούδια της παλιάς Αθήνας σε ατμόσφαιρα Αποκριάς θα εισβάλουν στη μικρή οθόνη. Η παρέα του Σπύρου Παπαδόπουλου αποτελείται από τους Μπάμπη Τσέρτο, Μίλλη Κάραλη, Ηλία Τηλιακό, Πάνο Σκουρολιάκο, Κατερίνα Τσιρίδου, Σπύρο Πατρά, Γιάννη και Τάκη Φίνα και Ειρήνη Τουμπάκη που ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια. Μαζί τους οι Βάσια Τριφύλλη, Πέτρος Καρσιώτης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Μαρία Αλιφέρη, Μαρία Νικόλτσιου, Νίκος Σαμοΐλης, Λίλα Καφαντάρη, Ντίνα Νικολάου, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ανδρέας Μαζαράκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη και Εύα Λάσκαρη. Την Κυριακή στις 15.00 η ΝΕΤ θα μεταδώσει απευθείας τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 που κάθε χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Την Καθαρά Δευτέρα οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές από τις 06.00-10.00, εκτός από τα ρεπορτάζ, θα κάνουν συνδέσεις ανά την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν τα Κούλουμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις 16.00 θα παρουσιαστεί το μουσικό πρόγραμμα «Cuba Festival». Το Calles de Cuba παρουσιάζει με παρεΐστικη διάθεση και φιλοσοφία την ατμόσφαιρα που δημιουργείται αυθόρμητα μέσα από το πάθος των Κουβανών που δεν διστάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν μια κιθάρα, ένα κρουστό και να στήσουν γιορτή τραγουδώντας και χορεύοντας στους δρόμους της Κούβας και όλου του κόσμου! Κάτι ανάλογο έζησε και το αθηναϊκό κοινό στις 28-29 Ιουνίου 2012 «ταξιδεύοντας» μέσα από τη μουσική και τον χορό στους δρόμους της Αβάνας, του Σαντιάγκο και των άλλων πόλεων της Κούβας, στο πιο ξέφρενο latin γεγονός του καλοκαιριού. Στις 22.00 θα απολαύσουμε ένα μουσικό πρόγραμμα-αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου με τίτλο «Εχε γεια πάντα γεια» σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη συναυλία συμμετέχουν η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου» και τραγουδούν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης Δημούδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Αννα Κουκλάκη, Αντώνης Κυρίτσης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σάββας Σιάτρας, Ηλίας Υφαντίδης.

ΕΤ3

Αύριο Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι η εκπομπή του Γιώργου Μελίτη «Ο τόπος και το τραγούδι του» θα δώσει την έναρξη για το εορταστικό κλίμα. Μουσικές, γνωστοί και άγνωστοι χοροί και τραγούδια, λαϊκά δρώμενα και εθνογραφικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα και τον μείζονα ελληνισμό θα παρουσιαστούν στον νέο κύκλο της εκπομπής. Στις 14.00 θα μεταδώσουν το κέφι και τον έντονο ρυθμό που έχει το Καρναβάλι της Ξάνθης με ζωντανή σύνδεση, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ενώ στις 18.00 μέσα από την εκπομπή «Ελλήνων δρώμενα» θα απολαύσουμε ένα αφιέρωμα σε έναν δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, τον Γιάννη Μωραΐτη, ο οποίος έπαιξε δίπλα σε εξίσου μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής. Στις 19.00 θα απολαύσουμε την ελληνική ταινία «Ο ζηλιαρόγατος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Λογοθετίδη, Ιλυα Λιβικού, Σμάρω Στεφανίδου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Καίτη Λαμπροπούλου, Βαγγέλη Πρωτόπαπα. Το γλέντι θα συνεχιστεί στις 23.00. Ενα τηλεοπτικό αφιέρωμα στη Ζάκυνθο του χθες και του σήμερα, σε μια περίοδο γιορτής, χαράς και γλεντιού, με δρώμενα από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που μας μεταφέρουν σε εποχές νοσταλγίας και μοναδικών εικόνων από περασμένες στιγμές στο νησί, από την εποχή των Βενετσιάνων και των Ποπολάρων, μέχρι τον Διονύσιο Σολωμό, όπως και στην ιδιαίτερη κουλτούρα των Ζακυνθινών με το πηγαίο χιούμορ και το ταλέντο στο τραγούδι και τη μουσική. Αποκριάτικα δρώμενα όπως ο βενετσιάνικος γάμος, οι ιππικοί αγώνες των ευγενών της Γκιόστρας, οι καρναβαλικές ομάδες και οι θεατρικές ομιλίες μαζί με τους χορευτές και τραγουδιστάδες του νησιού αποτελούν τη σύνθεση του αφιερώματος «Απόκριες στη Ζάκυνθο». Στις 00.00 θα προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη παράσταση διάρκειας 85 λεπτών, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2005 σε ένα αυτοσχέδιο γλέντι στο «Ούζον Μέλαθρον», όπου τα τραγούδια διαδέχονται τα κωμικά σκετς και τις αστείες αφηγήσεις, σε ένα καθαρά αποκριάτικο πανηγύρι με καντάδες, βαλς, καλαματιανά και ρεμπέτικα. Οι λεχρίτες ήταν περιθωριακοί τύποι που ήρθαν από τη Μικρά Ασία και όταν δεν είχαν να φάνε, αντάλλασσαν στα ταβερνεία μερίδες φαγητού προσφέροντας κέφι και πολύ γέλιο.

ΑΝΤ1

Το σαββατόβραδο πλέον θα έχει άλλο χρώμα. Ο Γιώργος Παπαδάκης έρχεται με τη νέα εκπομπή «Sold Out» στις 21.00, με την Αννα Βίσση να κάνει ποδαρικό, έχοντας πλάι της τους συντελεστές από την παράσταση «Δαίμονες». Ο αγαπημένος δημοσιογράφος με τη μοναδική αμεσότητα και το χιούμορ που τον διακρίνει έρχεται με τη νέα εκπομπή-αφιέρωμα «Sold Out» να αναδείξει, όπως μόνο ο ίδιος ξέρει, ξεχωριστές, αλλά και άγνωστες πτυχές της ζωής και της πορείας εκλεκτών και αγαπημένων προσωπικοτήτων. Ετσι η Αννα Βίσση θα δείξει μια άλλη πλευρά του εαυτού της, ενώ δεν θα διστάσει να συγκινηθεί on camera βλέποντας την κόρη της να ερμηνεύει σε μικρή ηλικία το «Ακόμα μια φορά». Επίσης οι τηλεθεατές θα μάθουν τα μελλοντικά της σχέδια και θα την απολαύσουν να ερμηνεύει τραγούδια από την παράσταση. Την Καθαρά Δευτέρα, αντί για τον Γιώργο Παπαδάκη, θα απολαύσουμε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, που από τις 9.30 θα μεταφέρει το εορταστικό κλίμα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Mega

To «Πρωινό mou» θα πετάξει για άλλη μια φορά χαρταετό με τους τηλεθεατές, έχοντας όμως κι εκλεκτούς καλεσμένους για παρέα. Ετσι η Ελένη Φουρέιρα και ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη νέα τηλεοπτική σειρά «Με τα παντελόνια κάτω», θα κρατήσουν συντροφιά στους τηλεθεατές μιλώντας για τα επαγγελματικά τους, με την Ελένη να τραγουδάει μερικές από τις επιτυχίες της προκειμένου να ξεκινήσει η μέρα ευχάριστα για τους τηλεθεατές προτού πάνε για Κούλουμα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...