Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Οι συγγενείς του Τομ Πρωτόπαπα ελπίζουν μόνο σ’ ένα θαύμα

H συγκλονιστική εξομολόγηση του θείου του 25χρονου ηθοποιού, ο οποίος προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή.

«Τώρα πια ελπίζουμε στο θαύμα» λένε συντετριμμένοι οι συγγενείς του Τόμας Πρωτόπαπα. Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου ηθοποιού, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του ΚΑΤ μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε το πρωί της Κυριακής, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Χθες γύρω στις 5.00 το απόγευμα η «Espresso» επικοινώνησε με τον θείο του ηθοποιού, τον Γιώργο Πρωτόπαπα, ο οποίος δεν έκρυψε πως η κατάσταση του αγαπημένου του ανιψιού όχι μόνο είναι κρίσιμη, αλλά είχε επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. «Οι γιατροί υπέβαλαν σε ακτινογραφία το κεφάλι του Τόμας και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Η ακτινογραφία έδειξε πως η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί επιπλέον. Τώρα μένει μόνο ένα θαύμα» δήλωσε στην «Espresso» με πόνο ψυχής ο κύριος Πρωτόπαπας, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS. O ίδιος μάς εξήγησε πως μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ η κατάστασή του Τόμας ήταν μεν κρίσιμη αλλά σταθερή, ωστόσο χθες ο οργανισμός του επιβαρύνθηκε. «Εδώ που φτάσαμε δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Σήμερα υπάρχει επιβάρυνση, αύριο ίσως σταθεροποιηθεί. Τι να σας πω; Οι γιατροί μάς είπαν πως δεν παίρνει άλλη εγχείρηση. Δεν αντιδράει στην αγωγή, οπότε… τώρα πια περιμένουμε μόνο ένα θαύμα».

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς, ο αδελφός και η κοπέλα του νεαρού ηθοποιού, που περιμένουν υπομονετικά, χωρίς να έχουν κλείσει μάτι, έξω από την πόρτα της Εντατικής του ΚΑΤ ελπίζοντας πως το παλικάρι τους θα κερδίσει τη μάχη και θα κρατηθεί στη ζωή. Δίπλα στην οικογένειά του είναι οι φίλοι του, οι συναθλητές και ο προπονητής του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο 25χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική υποβοηθούμενος από τα μηχανήματα.

Οι έρευνες

Σύμφωνα με την Τροχαία της Αττικής οδού, το συμβάν σημειώθηκε στις 9.00 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Ο ηθοποιός κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σταμάτησε το αυτοκίνητο -Smart- που οδηγούσε στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης, στο 36ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας. Ηταν η στιγμή που έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το διερχόμενο βαν της Αττικής οδού, με αποτέλεσμα ο Τόμας Πρωτόπαπας να τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και το κεφάλι. Τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το φοβερό τροχαίο ατύχημα, που έστειλε στην Εντατική του ΚΑΤ τον ηθοποιό, διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η Τροχαία της Αττικής οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου της Αττικής οδού στην αρχική του κατάθεση φαίνεται να υποστήριξε ότι αιτία του τροχαίου ήταν «ο ήλιος που με στράβωσε».

Ο διοικητής της Τροχαίας της Αττικής οδού Γιώργος Λευτεράκης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, ούτε και να διαψεύσει την είδηση. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ενα νέο παιδί δίνει μάχη για τη ζωή του και προσευχόμαστε όλοι να βγει νικητής» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο φάκελος της υπόθεσης είναι ανοιχτός. Προσπαθούμε να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία και να ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου της Αττικής οδού, που έπεσε πάνω στο μικρό αυτοκίνητο του νεαρού, έχει δώσει κατάθεση, έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Δεν κρατείται… Οταν συμπληρωθεί ο φάκελος, θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει για τα περαιτέρω».

Ο οδηγός του βαν

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο οδηγός του βαν της Αττικής οδού, σοκαρισμένος από το περιστατικό, έδωσε κατάθεση στην Τροχαία τονίζοντας πως τον στράβωσε ο ήλιος. «Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο ύστερα από μια μικρής κλίσης στροφή. Εκείνη την ώρα ήταν κόντρα ο ήλιος, με στράβωνε και προσπαθούσα να κατεβάσω το προστατευτικό. Ημουν στη δεξιά λωρίδα και πρέπει να έπιανε το αυτοκίνητο λίγο από τη ΛΕΑ. Δεν κατάλαβα τίποτα από ό,τι έγινε, παρά μόνο μετά τη πρόσκρουση είδα τα συντρίμμια» είπε στην κατάθεσή του.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το δεξί μέρος του βαν βρήκε την αριστερή μεριά του Smart χτυπώντας το στη θέση του οδηγού. Η αριστερή μεριά του μικρού αυτοκινήτου έχει διαλυθεί, ωστόσο το παρμπρίζ δεν φέρει χτύπημα. Οι αερόσακοι άνοιξαν και, όπως λένε οι συγγενείς του Τόμας, εκείνος φορούσε ζώνη και το κινητό ήταν στην τσάντα του.

Σχετική ανακοίνωσε εξέδωσε χθες το μεσημέρι και η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: «Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το τραγικό ατύχημα που συνέβη στον Τόμας Πρωτόπαπα την Κυριακή το πρωί στην Αττική οδό. Το ατύχημα αυτό μας έχει συνταράξει όλους, ειδικότερα δε τον οδηγό του οχήματος της εταιρείας, ο οποίος είναι συντετριμμένος. Ευχόμαστε και εμείς μαζί με όλο τον κόσμο να μπορέσει ο Τόμας να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από τις Αρχές, στη διάθεση των οποίων βρίσκονται όλα τα σχετικά στοιχεία».

Βουρκωμένα τα γαλάζια μάτια της Ιωάννας του

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Τόμας Πρωτόπαπας είναι μαζί με την Ιωάννα Ζεμπερλίγκου, μια πανέμορφη κοπέλα που τα γαλάζια της μάτια είναι γεμάτα δάκρυα από την ώρα που ο αγαπημένος της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μέσα στο κρύο δωμάτιο της Εντατικής. Η ίδια δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό των γονιών του Τόμας, ενώ προσπαθεί να παραμένει ψύχραιμη μπροστά τους για να τους δίνει κουράγιο. «Είναι δυνατός, θα τα καταφέρει» έλεγε συνέχεια στους φίλους του 25χρονου ηθοποιού, που βρέθηκαν έξω από το ΚΑΤ.

Ο Τόμας σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως αυτό που τον έδεσε με την Ιωάννα ήταν ο χαρακτήρας της. «Το βασικό στοιχείο είναι ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει κανένα στοιχείο του χαρακτήρα μου και ότι σέβεται ακόμη και τις παραξενιές μου. Υπάρχουν, για παράδειγμα, μέρες που μπορεί να με πιάσουν οι μουγκαμάρες μου και να μη θέλω να μιλήσω σε άνθρωπο. Η κοπέλα μου δεν με ζηλεύει κι αν το κάνει, είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Δεν αντέχω τη ζήλια. Κι αν διαπίστωνα ότι η κοπέλα μου δεν μπορεί να ελέγξει τη ζήλια της, δεν θα μπορούσα να την έχω στη ζωή μου» είχε δηλώσει.

Ευχές από καρδιάς στο Διαδίκτυο

Από την ώρα που η είδηση του σοβαρού τροχαίου έγινε ευρέως γνωστή, η προσωπική σελίδα του Τόμας στο Facebook και στο Twitter έχει γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ανάρρωση: «Τόμας, είσαι μαχητής. Θα κερδίσεις. Ολη η δύναμη και η σκέψη μας μαζί σου» γράφουν οι φίλοι του στον διαδικτυακό τοίχο του ηθοποιού. «Ελπίζω ο Θεός να κάνει το θαύμα του» γράφει ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ενώ αρκετοί ακόμη επώνυμοι φίλοι του ηθοποιού έγραψαν τις δικές τους ευχές προσπαθώντας έστω και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τον ξανθό «Βασιλιά» της τηλεόρασης. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος γράφει: «Θετική ενέργεια και αγάπη για τον νεαρό συνάδελφο που χαροπαλεύει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά». To δικό της μήνυμα συμπαράστασης έγραψε και η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου: «Ελπίζω ο Θεός να κάνει το θαύμα του και όλα να πάνε καλά. Είναι άδικο».

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...