Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Νίκος Μπάμπαλης: «Εχω ρίξει πόρτα στον μεγαλύτερο εφοπλιστή της Ελλάδας»

❱❱ Ο παλιάς κοπής επιχειρηματίας μιλά για την εποχή της παντοδυναμίας του στη νυχτερινή Αθήνα και για τα… βαφτίσια του θρυλικού κλαμπ Must

❱❱ Η γνωριμία με αστέρια διεθνούς φήμης και το τηλεφώνημα της Ντόρας για να βάλει τα παιδιά της στο κλαμπ

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Νίκος Μπάμπαλης, η πολυτάραχη ζωή του! Ο παλιάς κοπής επιχειρηματίας του εγχώριου nightlife μιλά στην «Espresso» για την εποχή της παντοδυναμίας του στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης με το θρυλικό κλαμπ Must, το οποίο έφερε την υπογραφή του.

Θυμάται περιστατικά σχετικά με τη «σκληρή» πόρτα του, όπως αυτό με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να βάλει τα παιδιά της μέσα και αναφέρεται στην περίοδο που θαμώνας του μαγαζιού ήταν ο Μίνως Κυριακού, στον οποίο είχε προτείνει για τον «Πρωινό καφέ» την Ελένη Μενεγάκη.

Φωτό δεξιά: Χαμογελαστός με το μοντέλο Βικτόρια Σίλβστεντ

Τέλος, εξηγεί γιατί αποσύρθηκε από τη νύχτα και ασχολείται πλέον με τα καλλιστεία, κατοχυρώνοντας πανελλήνια τον τίτλο Σταρ Eλληνική Oμορφιά.

Ξεφυλλίζοντας το προσωπικό του αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 10.000 φωτογραφίες, με τον ίδιο στα καλύτερά του να καμαρώνει στο πλευρό εγχώριων και ξένων σταρ, ο Νίκος Μπάμπαλης αρχίζει την κουβέντα μας από τον χαμό που δημιουργήθηκε με το κλαμπ Must.

«Το μαγαζί το βάφτισε ο Γιώργος Πολυχρονίου. Είχαμε φτάσει στα εγκαίνια και δεν είχαμε βρει ακόμη όνομα. Μου λέει, λοιπόν, ο Γιώργος: “Το βράδυ θα έρθει ο Μαστοράκης με τα κορίτσια του”. Και αμέσως μετά: “Ρε Μπάμπαλη, βρήκα όνομα για το μαγαζί. Θα το πούμε Must από το Μαστοράκης”. Στα εγκαίνιά του έκλεισε όλη η Κηφισίας. Δεν υπήρχε διάσημος που να μην είχε περάσει μια βόλτα από εκεί: Σακίλ Ο’ Νιλ, Βερσάτσε, Βαλεντίνο, Σάρον Στόουν, Ζακλίν Μπισέ, Λίντα Εβαγκελίστα, που μου τραβούσε πονηρά τη γραβάτα, Αρμάνι, Καβάλι, Ναόμι Κάμπελ» μας λέει και προσθέτει ότι το κλαμπ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα.

Εκεί συνεχίστηκε το «έλα να δεις», με τον ιδιοκτήτη του να είναι «στα μέσα και τα έξω», πολλές φορές εκτελώντας και χρέη πορτιέρη: «Δεν μπορούσες να κλείσεις τραπέζι αν δεν είχες κάποιο μέσον. Ακόμη κι εγώ, να σκεφτείς, που ήμουν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ζοριζόμουν να βρω τραπέζι για να κάνω μια εξυπηρέτηση. Θυμάμαι την Ντόρα Μπακογιάννη να με παίρνει τηλέφωνο και να μου ζητά επίμονα να βάλω τα παιδιά της μέσα στο κλαμπ. Ημουν η πιο αυστηρή “πόρτα” όλης της Αθήνας. Κάθε βράδυ καθόμουν μέχρι τις δύο τα μεσάνυχτα πόρτα. “Εκοβα” πάντα τις γυναίκες που φορούσαν παπούτσια πλατφόρμες και ας ήταν οι ωραιότερες γκόμενες της Αθήνας. Με εκνεύριζε αυτό το τακούνι, το θεωρούσα τελείως αντιερωτικό. Επίσης, έχω ρίξει πόρτα στον μεγαλύτερο εφοπλιστή της Ελλάδας. Μη ρωτήσεις ποιος είναι,  δεν θα αποκαλύψω όνομα. Την επόμενη μέρα μού έστειλε μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά και προκράτησε 20 σαμπάνιες, για να μπει στο μαγαζί».

Αποκάλυψη

Ανάμεσα στους τακτικούς θαμώνες ήταν Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Μίνως Κυριακού, στον οποίο, όπως μας αποκαλύπτει, πρότεινε την Ελένη Μενεγάκη για τον «Πρωινό καφέ»: «Ο Κυριακού με αποκαλούσε “γέρο”. Δεν έφευγε από το μαγαζί αν δεν πήγαινε 11 το πρωί. “Γέρο, φέρε μια ακόμη, Cristal” μου έλεγε. Ενα βράδυ, λοιπόν -ήταν τότε που είχε φύγει από τον ΑΝΤ1 η Ρούλα Κορομηλά και είχε έρθει στη θέση της η Πόπη Χατζηδημητρίου-, μου λέει: “Ρε γέρο, ποια λες να φέρω για το ‘Πρωινό’;”. Δεν του έκανε η Χατζηδημητρίου. Εγώ τότε ήμουν ανάμεσα σε δύο γυναίκες, τη Χριστίνα Παππά και την Ελένη Μενεγάκη. Παίρνει, θυμάμαι, εκείνη την ώρα τηλέφωνο τον Χαραμή, τον διευθυντή του καναλιού, και του παραγγέλνει: “Θέλω αύριο στο γραφείο μου τη Μενεγάκη”».

«Η Λάσκαρη ήταν star»

Οσο για το ποια προσωπικότητα του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια, η απάντηση του Νίκου Μπάμπαλη έρχεται αυθόρμητα. «Η Ζωή Λάσκαρη! Ηταν μια γυναίκα πλασμένη να γίνει σταρ. Ηταν έξυπνη, συγκροτημένη, μια γυναίκα που ήξερε πάντα τι ήθελε από τους άνδρες και τη ζωή της, μια σταρ χωρίς ηλικία» μας λέει.

Μετά το Μust συνεργάστηκε σε επίσης θρυλικά κλαμπ, όπως είναι τα Ειρηνικός, La Mamounia, El Pecado, La Playa κι άλλα.  Εδώ και μερικά χρόνια αποχώρησε από την ενεργό νυχτερινή ζωή.

«Κουράστηκα, βαρέθηκα. Να σ’ το πω αλλιώς; Επαψε να μου κάνει κέφι. Υπάρχει πολλή βρομιά και ζήλια μέσα στη νύχτα. Ασε που κινδύνευσα πολλές φορές… Δεν υπάρχουν φίλοι στη νύχτα, μόνο φίδια. Ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ένα πράγμα: ότι ο Μπάμπαλης δεν φοβάται. Το πιστόλι να μου βάλεις στον κρόταφο, εγώ θα γελάω» μας λέει και προσθέτει: «Πριν από αρκετά χρόνια, ο επιχειρηματίας κάποιου ανταγωνιστικού μαγαζιού θέλησε να με βγάλει από τη μέση. Εστειλε μπράβους και με πυροβόλησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τώρα πια, ασχολούμαι μόνο με το μαγαζί που έχει η γυναίκα μου στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για το wine bar Piccolo. Οταν ήταν πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ερχόταν στο μαγαζί μας και έπινε κόκκινο κρασί».

Ο Νίκος Μπάμπαλης, ο οποίος είναι παντρεμένος για περισσότερα από 40 χρόνια με τη Χριστίνα, «μία από τις ομορφότερες γυναίκες της Θεσσαλονίκης», όπως μας λέει, ήταν αναμφισβήτητα στα νιάτα του -και όχι μόνο- ένας πολύ γοητευτικός άντρας, με μεγάλες επιτυχίες στο γυναικείο φύλο.

«Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά υπήρξα ένας από τους πιο ωραίους άνδρες της Αθήνας. Περπατούσα στους δρόμους και σταματούσε η κυκλοφορία. Εχω ψώνιο με το καλό ντύσιμο. Τις έκανα όλες και παραμιλούσαν. Ακόμη και πριγκίπισσες της Σαουδικής Αραβίας με ήθελαν» μας λέει γελώντας.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...