Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

SOS εκπέμπει το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη

Οδεύει προς λουκέτο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο γιος της Κωνσταντίνος Καζάκος.

«Σήμα κινδύνου» από το Iδρυμα Τζένη Καρέζη, που είναι στα πρόθυρα να βάλει λουκέτο! Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, γιος της αείμνηστης πρωταγωνίστριας, μιλώντας στην «Espresso» αποκάλυψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ίδρυμα και σε δραματικούς τόνους δήλωσε πως «θα κλείσει, αν δεν βρεθούν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδά του!»

«Εκπέμπουμε SOS, γιατί βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να προσφέρουμε το σημαντικό έργο της ανακουφιστικής και παρηγορητικής αγωγής στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη!» υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος από την θέση του προέδρου βρίσκεται στο τιμόνι το Ιδρύματος Τζένη Καρέζη και γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

«Τα ετήσια έξοδα του ιδρύματος είναι 40.000 ευρώ και η αλήθεια είναι πως αν δεν βρεθεί οικονομική στήριξη, δεν θα αντέξουμε περισσότερο από ένα χρόνο» λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καζάκος και συνεχίζει: «Δεν παίρνουμε καμία κρατική επιχορήγηση, στηριζόμαστε στις χορηγίες και τις δωρεές των ανθρώπων που αναγνωρίζουν το έργο του ιδρύματος. Κι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πω ότι έχουμε ανάγκη κάθε οικονομική προσφορά για να μπορέσουμε να κρατηθούμε, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να κλείσουμε. Υπολογίστε ότι κάθε χρόνο φιλοξενούμε χιλιάδες άτομα και όπως καταλαβαίνετε, το να βάλουμε λουκέτο θα είναι μεγάλο πλήγμα στους συνανθρώπους που απευθύνονται στο ίδρυμα για ανακουφιστική αγωγή».

Το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη ιδρύθηκε το 1992, λίγο καιρό μετά τον θάνατο (από καρκίνο) της αείμνηστης πρωταγωνίστριας, για να τιμηθεί η μνήμη της από την οικογένειά της και τους φίλους της. Ηταν επιθυμία της, που την εξέφρασε προς τους δικούς της, να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ώστε και άλλοι συνάνθρωποί της ν’ ανακουφιστούν από τους πόνους που προκαλεί ο καρκίνος και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σε ανθρώπινες για τους ίδιους και τους συγγενείς τους συνθήκες.

Χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη απέκτησε το κτίριο επί της οδού Κορινθίας 27, στο οποίο στεγάζεται από το 1998. Στους πέντε ορόφους του κτιρίου, με συνολική επιφάνεια περίπου 500 τ.μ., στεγάζονται το Δ.Σ. και οι υπηρεσίες του ιδρύματος (στον 5ο όροφο), η βιβλιοθήκη και το εκπαιδευτήριο (στον 4ο) και από τον Οκτώβριο του 2003 η Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» (στον 1ο και 2ο όροφο).

Η ιερή αποστολή της ανακούφισης των ασθενών με πόρους (μόνο) από δωρεές

Το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη (εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές των συνανθρώπων μας) έχει ως αποστολή την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις, μέσω της στήριξης της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μεταφέρθηκε το 2004 από το Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, ως παράρτημα του νοσοκομείου. Μέσα από την εξειδικευμένη ομάδα της μονάδας (γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) το ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα σε πάσχοντες ασθενείς να βρίσκουν στήριγμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους προκαλεί η ασθένειά τους ανακουφίζοντας τα σωματικά συμπτώματα της νόσου και στηρίζοντας ψυχολογικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.

Η ανακουφιστική αγωγή είναι η ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα ασθενών των οποίων η ασθένεια δεν απαντά σε ριζική θεραπευτική αγωγή, όπως σε περιπτώσεις χρόνιων νεοπλασματικών ή μη νεοπλασματικών παθήσεων. Από το 1992 έως σήμερα έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε περισσότερους από 8.500 ασθενείς σε πάνω από 55.000 επισκέψεις. Ο μεγαλύτερος όγκος των περιπτώσεων είναι ασθενείς με καρκίνο, σε ποσοστό περίπου 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% περιλαμβάνει ασθενείς με χρόνιες βαριές νευρολογικές παθήσεις, νευραλγίες, καθώς επίσης και βαριές οστεοπορώσεις, παραμορφωτική αρθρίτιδα κ.ά.

Ως φορέας παροχής ολοκληρωμένης ανακουφιστικής φροντίδας, η μονάδα εκπαιδεύει λειτουργούς υγείας σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτήριο του 4ου ορόφου της μονάδας, απευθύνονται σε λειτουργούς υγείας και έχουν ως στόχο τη βασική εκπαίδευσή τους στην ανακουφιστική φροντίδα και τη διεύρυνση των γνώσεων στον τομέα αυτόν. Επιπλέον στους χώρους τις μονάδας εκπαιδεύονται σε κλινικό επίπεδο λειτουργοί υγείας από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οσον αφορά την εξειδικευμένη ανακουφιστική φροντίδα, η μονάδα εκπαιδεύει λειτουργούς υγείας μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Οργάνωση και διαχείριση Ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας χρονίως πασχόντων», διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το τμήμα της Νοσηλευτικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2010 και υλοποιείται από τη μονάδα. Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας και ειδικότερα σε ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικοθεραπευτές. Οι φοιτητές που παρακολουθούν το μεταπτυχιακό ανέρχονται στους είκοσι για κάθε κύκλο σπουδών. Το 2012 αποφοίτησαν και οι πρώτοι είκοσι ένας λειτουργοί υγείας.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....