Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο χρόνος άλλαξε και ο δήμαρχος ακόμα… μετρούσε!

Ο Γιώργος Καμίνης δεν πρόλαβε και φέτος την αντίστροφη μέτρηση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχασε τη «μάχη» με την… αλλαγή του χρόνου ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης! Θαμπωμένος από τα χιλιάδες ευρώ που ξόδεψε ο δήμος για εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, που φώτισαν αλλά δεν ζέσταναν τους εξαθλιωμένους αστέγους της πόλης οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά, δεν κατάφερε να προλάβει την αντίστροφη μέτρηση!
Οπως το 2013, έτσι και το 2014 ο «άρχοντας» της πόλης παρασύρθηκε από την ανάγνωση του καθιερωμένου μηνύματός του στο Θησείο και ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα να τον προδώσει το χρονόμετρο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του λόγου του δεν ήταν λίγες οι φορές που κοίταξε με αγωνία τα μόνιτορ που είχαν τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά του, ώστε να έχει οπτική επαφή με την αντίστροφη μέτρηση.


Πλησιάζοντας στην αλλαγή του χρόνου, ο Γιώργος Καμίνης πρόσταξε από μικροφώνου τους πολίτες: «Ελάτε όλοι μαζί να υποδεχτούμε το 2014!», με το χρονόμετρο της δημόσιας τηλεόρασης να έχει κυλήσει ήδη στα έξι δευτερόλεπτα και εκείνον να βρίσκεται ακόμα στα… 10! Μόλις το αντιλήφθηκε προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του «τρώγοντας» τη μέτρηση, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να υποδεχτούμε το 2014 κανονικά από το τηλεοπτικό χρονόμετρο της μοναδικής live μετάδοσης των καναλιών και διά στόματος Καμίνη… τρία δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ήδη ακούγονταν οι σειρήνες από τα καράβια στον Πειραιά!


Τα ευτράπελα όμως δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού και το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου της Αθήνας, για το οποίο ξοδεύτηκε ένα σεβαστό ποσό, μάλλον εκνεύρισε παρά διασκέδασε τους πολίτες που το παρακολούθησαν! Μάλιστα ο χώρος σχεδόν… άδειασε μετά την αλλαγή του χρόνου, με αποτέλεσμα η Γιώτα Νέγκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Νίκος Πορτοκάλογλου που ακολούθησαν να τραγουδούν σχεδόν… ελλείψει κοινού!


Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το συγκρότημα Stringless, που προσπάθησε να εισαγάγει μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση, όπου όλα τα μουσικά όργανα αντικαθίστανται από ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα! Το γυναικείο συγκρότημα αποτελούν η Αλεξία Χρυσομάλλη, η Albena Koutova, η Βασιλική Αλεξίου, η Eljona Sinjari, η Ελσα Μουρατίδου και η Κατερίνα Μαυροφρύδου, ενώ στο «μουσικό τους ταξίδι» συμπεριέλαβαν μεταξύ άλλων τραγούδια από τα βουνά του Καυκάσου, την Πίνδο και τα Καρπάθια. Τα φωνητικά τους, όμως, δεν συγκίνησαν το κοινό…


Στο μεταξύ, στην πλατεία Συντάγματος τα γέλια αλλά και τα περίεργα βλέμματα των περαστικών τράβηξαν δύο νεαροί οι οποίοι στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο εορταστικό βίντεο έφτασαν στο σημείο μέχρι και να βγει ο ένας από αυτούς… από τα ρούχα του! Συγκεκριμένα, ενώ ο ένας είχε τον ρόλο του κάμεραμαν, ο άλλος μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων περαστικών δεν δίστασε να μείνει μόνο με το εσώρουχό του ευχόμενος: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, διεκδικήστε ένα ευτυχισμένο 2014»!



Ποδαρικό με ξύλο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού


Το πρώτο «ραντεβού» της νέας χρονιάς μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών δόθηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έκαναν μαζί… Πρωτοχρονιά με αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια, τα οποία ευτυχώς δεν πήραν διαστάσεις.


Εκατοντάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν το βράδυ της παραμονής έξω από τις φυλακές προκειμένου να συμπαρασταθούν στους αναρχικούς που κρατούνται εκεί. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κινήθηκαν προς τη γυναικεία πτέρυγα, όπου βρίσκονται προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του κόμματος. Τρία λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου οι διμοιρίες των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των αντρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές έως την πλατεία Τρικούπη.


Στο μεταξύ, η πρώτη κλήση του 2014 στην Αμεση Δράση έγινε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα και αφορούσε την ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας. Οπως αποδείχτηκε, αιτία του συναγερμού ήταν μια βλάβη της ηλεκτρονικής συσκευής.


Ενα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα έγινε και η πρώτη διακομιδή του 2014 από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περιστατικό στο Παγκράτι. Το ίδιο λεπτό δέχτηκε και η Πυροσβεστική την πρώτη κλήση για τη νέα χρονιά. Το περιστατικό αφορούσε φωτιά σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα στο κέντρο της Θήβας. Στην Αθήνα η πρώτη κλήση έγινε στις 00.10 για πυρκαγιά σε καμινάδα τζακιού στον Κολωνό, που κατασβέστηκε άμεσα.


Από τη γειτονική Τουρκία ήταν το αεροσκάφος που έκανε ποδαρικό στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Η πτήση της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη ήταν η πρώτη που αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 00.16 της Πρωτοχρονιάς. Στον Πειραιά το «Blue Star Paros» ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του 2014.


Τέλος, το καλύτερο δώρο έκανε η Πρωτοχρονιά στην Κατερίνα και τον Δημήτρη Κουκούτση από την Καλαμάτα: πέντε λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου ήρθε στον κόσμο η δεύτερη κόρη τους, που είναι το πρώτο μωρό του 2014 για την Ελλάδα. Η μπέμπα γεννήθηκε φυσιολογικά και είχε βάρος 3 κιλά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...