Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο καρνάβαλος στην τσιμπίδα του… ΣΔΟΕ!

Οργιο φοροδιαφυγής με «μαύρα» κέρδη στα υπεράριθμα πληρώματα των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Πάτρας.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρέθηκε το καρναβάλι της Πάτρας και συγκεκριμένα τα υπεράριθμα γκρουπ του! Οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, που μιλούν για όργιο φοροδιαφυγής, μετέβησαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό έχοντας στα χέρια τους την επίμαχη λίστα των… ύποπτων γκρουπ, που καρπώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ αφορολόγητα ντύνοντας από 2.500 μέχρι 6.000 καρναβαλιστές χωρίς αποδείξεις και με «μαύρο» κέρδος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΣΔΟΕ Αγγελο Γεωργακόπουλο, η συνάντηση στον Καρναβαλικό Οργανισμό έγινε σε κλίμα συνεργασίας. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως σύντομα οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία, τα οποία θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα γίνουν φορολογικοί έλεγχοι. Ωστόσο έχουν ήδη εντοπιστεί παραβάσεις. Για παράδειγμα, αρχηγοί πληρωμάτων που διατηρούσαν στέκι δεν είχαν κάνει έναρξη εργασιών, ενώ απουσίαζαν μισθωτήρια και συμφωνητικά για τους χώρους που νοίκιαζαν. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι καρναβαλικό πλήρωμα με 1.000 άτομα είχε αποδείξεις για μόνο πενήντα στολές! Σε όλες τις περιπτώσεις θα επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο και θα αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για τον «χορό» των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που στήθηκε γύρω από τη μεγαλύτερη γιορτή της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στην «Espresso», ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε το μέγεθος της αισχροκέρδειας σημειώνοντας ότι οι αρμόδιοι του ΣΔΟΕ έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους έχοντας στα χέρια τους ονόματα και διευθύνσεις: «Το Σώμα έχει αρχίσει το ξεσκόνισμα σε συνεργασία και με εμάς, γιατί φέτος είχαμε γκρουπ τα οποία ήταν υπεράριθμα. Δηλαδή ήταν περισσότερα από 2.000 άτομα, ενώ το ανώτερο είναι τριακόσια! Εδώ μπαίνουμε σε μια διαδικασία αισχροκέρδειας, αφού έστω και 5 ευρώ να βγάλεις για τη στολή, βγαίνει ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Δέκα ευρώ τη στολή στα 5.000 άτομα βγάζει κέρδος 50.000 ευρώ “μαύρα”. Φέτος παρέλασαν 45.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι την τελευταία εξαετία».

Οπως τονίζει ο κ. Καρκούλιας, ο διοικητής του ΣΔΟΕ κ. Γεωργακόπουλος του ζήτησε τα στοιχεία των υπεράριθμων γκρουπ, ενώ και ο Καρναβαλικός Οργανισμός από πλευράς του έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιβολή ποινών: «Οι αρχηγοί πληρωμάτων που είναι υπόλογοι δεν θα μπορούν του χρόνου να συμμετάσχουν στο καρναβάλι. Εξάλλου από το επόμενο έτος θα αλλάξουν τελείως ο κανονισμός και η συνεργασία με τα πληρώματα -πιθανόν να υπογράφουμε και σύμβαση μεταξύ μας- προκειμένου να διασφαλίσουμε και τον θεσμό του καρναβαλιού και να μην υπάρχει αυτή η αισχροκέρδεια, αφού μιλάμε για τεράστια ποσά. Εμείς αναλαμβάνουμε τις καρναβαλικές ποινές και το ΣΔΟΕ το φορολογικό κομμάτι».

Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει εγγράφως τη συνδρομή και της Εισαγγελίας Πατρών, καθώς ο δήμος Πατρέων δεν έδινε τα στοιχεία, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα. Ο διοικητής του ΣΔΟΕ ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι την άκρη του νήματος προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο που αμαυρώνει τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού τα τελευταία χρόνια.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...