Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ανατριχίλα

Φρίκη σε χωριό της Αρτας με ναρκομανή που σκότωσε τον φίλο του και στη συνέχεια τεμάχισε κι έβρασε κομμάτια από το πτώμα.

Τεμάχισε τον φίλο του και στη συνέχεια έβρασε κομμάτια του στην κατσαρόλα και τα ξεκοκάλισε, πετώντας τα στην αποχέτευση, ενώ το κεφάλι και τα μεγάλα οστά τα έριξε στον Αραχθο ποταμό! Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Αρτα ξεφεύγουν από τα όρια της ανθρώπινης λογικής και ξεπερνούν σε νοσηρότητα ακόμη και τα πιο φρικιαστικά κινηματογραφικά θρίλερ. Δράστης του αποτρόπαιου φονικού είναι ο σεσημασμένος 36χρονος Νίκος Γκόγκος από τις Κεραμάτες, γνωστός στην αστυνομία για την εγκληματική του δράση, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί τρεις ημέρες μετά το έγκλημα και είχε αφεθεί ελεύθερος. Το θύμα είναι ο 48χρονος Γιώργος Παπαλέξης από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, την εξαφάνιση του οποίου είχε δηλώσει η μητέρα του στις 11 Φεβρουαρίου. Από εκείνη τη στιγμή είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες τα ξημερώματα αποκαλύπτοντας το ειδεχθές έγκλημα.

Αιτία για το φονικό ήταν ο καβγάς που στήθηκε ανάμεσά τους για ναρκωτικές ουσίες. Ο 36χρονος αρχικά πυροβόλησε στο κεφάλι (και συγκεκριμένα στο μάτι) τον άτυχο 48χρονο και κατόπιν άρχισε να τον κόβει σε κομμάτια με σκεπάρνι. Κάποια από αυτά τα πολτοποίησε με το γεωργικό εργαλείο σε τέτοιο βαθμό που, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι της αστυνομίας, θύμιζαν δουλειά… χασάπη. Στη συνέχεια πήρε τα μαλακά κομμάτια και τα έβρασε στην κατσαρόλα της κουζίνας του, ενώ τα υπόλοιπα τα πέταξε στον βόθρο του σπιτιού του και κάποια άλλα στον Αραχθο ποταμό που διαρρέει το χωριό.

Νωρίς χθες το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν μέλη της σορού στον βόθρο, τα οποία μεταφέρθηκαν στα Ιωάννινα προκειμένου να τα εξετάσει ο ιατροδικαστής Θόδωρος Βουγιουκλάκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο ποτάμι.

 

Η ομολογία

Υστερα από έρευνες και καταθέσεις που μαρτυρούσαν ότι θύτης και θύμα είχαν δοσοληψίες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το βράδυ τον 36χρονο που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα ενώπιον του αστυνομικού διευθυντή Αρτας, παρουσία εισαγγελέα. Με σκυμμένο το κεφάλι κι επιδεικνύοντας απίστευτη ψυχραιμία, ο άνδρας άρχισε να περιγράφει με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τον 48χρονο και με ποιο τρόπο διαμέλισε το πτώμα του, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν.

Οπως είπε, όλα έγιναν το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, όταν οι δυο τους μαζί με την 25χρονη φίλη του έκαναν ομαδικά χρήση ηρωίνης. Κάποια στιγμή άρχισαν να τσακώνονται, επειδή ο 36χρονος νόμιζε ότι το θύμα είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα κατά το διάστημα (τον Ιανουάριο) που τον φιλοξενούσε στο πατρικό του για είκοσι μέρες. «Στην αρχή πυροβόλησα δύο φορές μέσα στο σπίτι και μετά τον πυροβόλησα στο μάτι και τον σκότωσα».

Εντρομη η 25χρονη, το έβαλε στα πόδια, και τότε ο 36χρονος, ανενόχλητος άρχισε να τεμαχίζει και να πολτοποιεί τον άτυχο άνδρα: «Αρχισα να τον κόβω με σκεπάρνι και κάποια τμήματα του σώματός του να τα πολτοποιώ. Τα μικρά κομμάτια τα έβαλα στην κατσαρόλα και τα έβρασα, ενώ τα μεγάλα κομμάτια και τα κόκαλα τα πέταξα στον βόθρο του σπιτιού και στο ποτάμι. Μετά έβαλα φωτιά στην αυλή κι έκαψα τα ρούχα τα δικά μου και τα δικά του».

Μαζί με τον 36χρονο συνελήφθη ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση και η φίλη του, η οποία ήταν παρούσα την ώρα του φονικού. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σκεπάρνι, μία κατσαρόλα κι ένα πιστόλι replica.

Το αλισβερίσι με τα ναρκωτικά και οι συλλήψεις

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο 48χρονος έφυγε από το σπίτι του στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας με προορισμό τους Κεραμάτες στην Αρτα, όπου επισκέφτηκε τον 36χρονο με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και πολλά πάρε-δώσε για ναρκωτικά, αφού και οι δύο έκαναν χρήση ηρωίνης. Από εκείνη τη μέρα χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μέσα στον Ιανουάριο ο θύτης είχε και πάλι φιλοξενήσει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες το θύμα του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, εκείνη ακριβώς την περίοδο το θύμα τού έκλεψε ποσότητα ναρκωτικών και χρήματα κι εξαφανίστηκε. Οπως έγινε γνωστό, δεν ήταν λίγες οι φορές που εξαφανιζόταν από το σπίτι του στη Φιλιππιάδα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Από την πλευρά του, ο δράστης του στυγερού εγκλήματος έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί τουλάχιστον επτά φορές για κλοπές, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή, αλλά περιέργως κυκλοφορούσε πάντα ελεύθερος. Στις 14 Φεβρουαρίου μάλιστα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον 36χρονο για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά και είχαν κατασχέσει ένα πιστόλι, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, είναι και το όπλο του εγκλήματος. Τέλος, η κοπέλα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία είναι παιδί γνωστής οικογένειας της Αρτας και τα τελευταία χρόνια είχε πέσει στα «δίχτυα» των ναρκωτικών.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Από τον Φραντζή και τον Σεχίδη, στον «δολοφόνο με το πριόνι»

«Δια ασήμαντον αφορμή» όλοι τους πέρασαν τη λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει τη λογική από την παράνοια, και καταγράφηκαν στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά ως οι πιο ειδεχθείς εγκληματίες. Σκότωσαν, τεμάχισαν κι έπειτα με ψυχραιμία προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα κομμένα μέλη των θυμάτων τους. Οι αποτρόπαιες πράξεις τους, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο κι έκαναν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή όλων. Τον Ιούνιο του 1987, μουδιασμένοι οι Ελληνες παρακολουθούν το φρικτό έγκλημα που διαπράττει ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Φραντζής. Κατά τη διάρκεια ενός καβγά που έχει με την όμορφη σύζυγό του Ζωή τη σπρώχνει. Η 18χρονη χτυπά το κεφάλι της και βρίσκει ακαριαίο θάνατο. Το μυαλό του θολώνει. Μεταφέρει το πτώμα στην μπανιέρα και με σύνεργα ένα κρητικό μαχαιράκι-σουβενίρ κι ένα σφυρί το τεμαχίζει από τις 3.30 μέχρι τις 7.00 το πρωί σε δεκαέξι κομμάτια. Τα τοποθετεί σε πλαστικές σακούλες, τις φορτώνει στο αυτοκίνητό του και τις πετά σε γειτονικούς κάδους απορριμμάτων.

Εννέα χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1996 οι διωκτικές αρχές συλλαμβάνουν τον «δολοφόνο με τον πριόνι». Ο Αντώνης Δαγλής, αφού σκότωσε τρεις ιερόδουλες, τις τεμάχισε με αλυσοπρίονο στο λευκό φορτηγάκι του, με το οποίο έβγαινε στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα. Μάλιστα, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και αρκετές ακόμη. Με αποτρόπαιο τρόπο τελείωσε και τον παράφορο έρωτά του ο μηχανικός του Ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος. Στις 8 Ιανουαρίου του 1999 ο 23χρονος δολοφόνησε την 30χρονη Ελληνοαμερικανίδα -πρώην μοντέλο- Τζούλι Μαρί Σκάλι. Τη στραγγάλισε, έκοψε το κεφάλι με πριόνι, έβαλε το σώμα σε βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Οπως ομολόγησε ο ίδιος, έκοψε το κεφάλι της αρραβωνιαστικιάς του επειδή δεν χωρούσε στη βαλίτσα.

Ενα ακόμη ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2004 στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Εγκυος στον όγδοο μήνα ήταν η 25χρονη Ουκρανή Ελένα Σατούλοβα που δολοφονήθηκε από τον 24χρονο Γεωργιανό σύντροφό της Χριστοφόρ Παρασκεβόφ. Ενας οικογενειακός καβγάς ήταν αρκετός για τον Γεωργιανό ώστε να σφάξει την άτυχη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά τους. Στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα, κόβοντας το κεφάλι και τα χέρια, τα οποία πέταξε στον Αλιάκμονα, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ. Το υπόλοιπο σώμα, το οποίο μετέφερε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, το πέταξε σε χωματερή του Αιγινίου Πιερίας.

Η ανατριχιαστική ιστορία του 24χρονου φοιτητή Νομικής από την Καβάλα Θεόφιλου Σεχίδη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου τον Αύγουστο του 1996. Ο νεαρός είχε δολοφονήσει τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, την 50χρονη μητέρα του Ελένη, την 32χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη και τον 57χρονο θείο του Βασίλη. Η πενταπλή δολοφονία είχε διαπραχθεί στις 19 και 20 Μαΐου 1996. Ο Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματά τους, τα τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του με φεριμπόουτ στην Καβάλα, όπου τα εξαφάνισε στον σκουπιδότοπο της Νέας Κάρβαλης. Μάλιστα, είχε φυλάξει κάποια ανθρώπινα μέλη στην κατάψυξη του σπιτιού του.

Τον Αύγουστο του 2008, σε κατάσταση αμόκ, ο νεαρός Θανάσης Αρβανίτης σκότωσε την άτυχη 25χρονη δασκάλα Αδαμαντία Κάρκαλη, αποκεφάλισε το πτώμα της και στη συνέχεια με απίστευτη ψυχραιμία περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια της Σαντορίνης προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό σε όσους τον συναντούσαν.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...