Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Να ψάξουν ποιος πρόεδρος δεν πλήρωνε»…

Ο Ντέμης πήγε χαλαρός στην εισαγγελία και έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τα χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο.

«Οσο καιρό ήμουν πρόεδρος όλες οι οφειλές πληρώνονταν κανονικά. Ας ψάξει η Δικαιοσύνη να βρει ποιος δεν πλήρωνε». Αυτή ήταν η δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη, που παρουσιάστηκε χθες στο αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο, κατά τη θητεία του ως προέδρου της ΑΕΚ, άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ακολούθησε το παράδειγμα του νυν προέδρου της ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλου και παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, όπου του ασκήθηκε δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 35.600.410,50 ευρώ, σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, απ’ όπου όμως πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στα δικαστήρια ο Ντέμης Νικολαΐδης έδειχνε χαλαρός και ευδιάθετος. Αν και αρχικά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις βγαίνοντας από το κτίριο της Εισαγγελίας, μετά το πέρας της διαδικασίας -ελεύθερος πια- δέχτηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το κτίριο του αυτοφώρου. «Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη κινείται πολύ σωστά» τόνισε ο 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για τα χρέη της ΑΕΚ. «Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου, τα οποία ήταν σε ρύθμιση. Από την ώρα που έφυγα χάθηκε η ρύθμιση, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, ήταν κάτι το οποίο το περιμέναμε. Η Δικαιοσύνη πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε, ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι» ήταν το επόμενο  σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος συμπλήρωσε ότι έχει πέσει πολλή λάσπη στο πρόσωπό του.

Αναφερόμενος, τέλος, στο διάστημα των πληρωμών κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ είπε ο ίδιος δεν χρωστάει ούτε ΦΠΑ ούτε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας ότι όσο καιρό βρισκόταν στο τιμόνι της ΑΕΚ όλες οι οφειλές της πληρώνονταν κανονικά προς το Δημόσιο. Οπως ήταν αναμενόμενο, η χθεσινή παρουσία του παλιού άσου του ποδοσφαίρου στα δικαστήρια προκάλεσε την έκπληξη αλλά και την έντονη απορία των περαστικών, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος πάντως ο Ντέμης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατευθύνθηκε στην έξοδο διατηρώντας την καλή του διάθεση.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και έπειτα, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα υπογραφής τα τελευταία χρόνια. Ο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν στείλει έγγραφο στην αστυνομία ζητώντας τη σύλληψή τους και αυτοί με την σειρά τους ήταν υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν ενώπιον των Αρχών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ετσι την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 40.000 ευρώ και ακολούθησε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Οσο για την κατηγορία της μη καταβολής 35 εκατομμυρίων ευρώ που αντιμετωπίζει ο πρώην άσος της μπάλας, αυτή αφορά το διάστημα κατά το οποίο ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, δηλαδή την περίοδο από το 2004 μέχρι το 2008. Συνολικά έχει υπολογιστεί ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ 
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
 

Οι Ελληνες Μπέκαμ και τα χρέη

Πυκνά σύννεφα έχουν σκεπάσει τις αχτίδες του ήλιου που έλουζαν τη χλιδάτη «αυλή του παραδείσου» της «ελληνικής οικογένειας Μπέκαμ». Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή, το λαμπερό ζευγάρι της showbiz που κατάφερε να φιγουράρει στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους Ελληνες, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αναζητούν όαση στη μέση της ερήμου. Μια όαση που θα τους βγάλει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα οικονομικά τους και τη Δικαιοσύνη.

Η χθεσινή σύλληψη του πρώην άσου του ποδοσφαίρου, αλλά και η πρόσφατη πώληση του «παλατιού» τους στο Κεφαλάρι μαρτυρούν τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν ύστερα από μια ζωή γεμάτη λάμψη, επιτυχία και χλιδή. Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης γεννήθηκαν στη Γερμανία από Ελληνες μετανάστες γονείς και μεγάλωσαν στη Βόρεια Ελλάδα: εκείνη στην Καβάλα και ο Θεμιστοκλής στην Αλεξανδρούπολη. Γρήγορα όμως έδειξαν το ταλέντο τους στο τραγούδι και την μπάλα αντίστοιχα και λίγα χρόνια αργότερα είδαν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα. Μάλιστα το παραμυθένιο ταξίδι τους στη μαγική χώρα του lifestyle έγινε ακόμη και ντοκιμαντέρ στο BBC.

Η μοίρα τούς έφερε κοντά κι έγιναν ζευγάρι το 1998 συγκεντρώνοντας τα βλέμματα από την αρχή κιόλας της σχέσης τους. Η γνωριμία τους έγινε στο κέντρο «Γκάζι», όπου τραγουδούσε η Βανδή, ένα βράδυ που η ΑΕΚ έκανε τον χορό της στο κέντρο και η τραγουδίστρια βγήκε στη πίστα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 11, δηλαδή τον αριθμό του Ντέμη, που ήταν τότε στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του δόξας.

Ο γάμος τους έγινε το 2003 στο κτήμα Νάσιουτζικ, παρουσία περίπου ογδόντα καλεσμένων. Το 2004 απέκτησαν την κόρη τους Μελίνα, ενώ την ίδια χρονιά ο Ντέμης Νικολαΐδης, που είχε μόλις επιστρέψει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έγινε πρόεδρος της ΑΕΚ. Τρία χρόνια αργότερα ήρθε στον κόσμο και ο γιος τους Γιώργος. Το 2009 το ζευγάρι στέγασε την ευτυχία του σε ένα «παλάτι» στο Κεφαλάρι, που χτίστηκε με διαδικασία εξπρές στο οικόπεδο που είχαν αγοράσει.

Με άνετους χώρους υποδοχής, υπνοδωμάτια, αίθουσες ψυχαγωγίας, γυμναστήριο και μία ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, η έπαυλη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, κόστος συντήρησης της τάξης των 10.000 ευρώ τον μήνα. Πουλήθηκε πριν από μερικούς μήνες στην πρέσβειρα της Αγκόλας έναντι του ποσού των 11,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ φήμες λένε πως το ζευγάρι, που πλέον ζει σε μεζονέτα στη Βούλα, χρωστούσε περίπου 5 εκατομμύρια και πως η συγκεκριμένη πώληση ήταν… ανάσα ανακούφισης.

Τα οικονομικά τους προβλήματα έγιναν γνωστά όταν οι διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν στη Θεσσαλονίκη συμμορία τοκογλύφων. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε δανειστεί από τη διαβόητη συμμορία 350.000 ευρώ! Παράλληλα η εταιρεία συναυλιών Eleven του Ντέμη δεν είχε τα αναμενόμενα κέρδη, παρά τα σπουδαία ονόματα που έφερε.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Ερωτήματα και «τρύπες» έφερε στο φως ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ

Ουκ ολίγα είναι τα ζητήματα που προφανώς θα κληθεί να εξηγήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης, όταν θα βρεθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις ημέρες που ασκούσε εκείνος διοίκηση προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Ο ίδιος βέβαια έχει υπερασπιστεί τις πρακτικές του, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει πείσει τους μετόχους που του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση… Ας δούμε όμως τι χρεώνουν στον Ντέμη την περίοδο που διοικούσε:

– Απουσιάζουν εντελώς τα στοιχεία της περιόδου 2005-06. Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε στους ορκωτούς πως ο λογιστής του Νικολαΐδη, ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος δεν έδωσε ποτέ τα βιβλία αυτά, αλλά ο ίδιος (ο κ. Παπαγιαννόπουλος) εμφάνισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τα έχει παραδώσει στις 23/10/2006 (επί ημερών Νικολαΐδη δηλαδή). Τι απέγιναν λοιπόν τα βιβλία;

– Για τη σεζόν 2004-05 δεν υπάρχουν τιμολόγια για έξοδα της εταιρείας, τα οποία ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ! Στοιχεία λείπουν για τις υπόλοιπες χρήσεις, με το συνολικό ύψος να φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

– Το 2007 υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο ποδοσφαιριστής Δαρσίνος αντί 13.705 ευρώ, ενώ ο μάνατζέρ του έλαβε 35.000 ευρώ…

– Για τον δανεισμό του Μπλάνκο το 2007 η ΑΕΚ έστειλε δύο τραπεζικά εμβάσματα στη Νέα Υόρκη. Ενα προς την ομάδα του την Κολόν και ένα προς εταιρεία… τουριστικών υπηρεσιών!

– Το 2008 η ΑΕΚ κατέβαλε στη Λανούς 650.000 ευρώ για τα δικαιώματα του τερματοφύλακα Γκουστάβο Μογιάνο, τον οποίο τελικά δεν αγόρασε ποτέ, με το αντίγραφο όμως του εμβάσματος να αναφέρει «αμοιβή του ποδοσφαιριστή Πελετιέρι»!

– Η μεταγραφή του Σίμου Κρασσά στην Α.Ε. Λεμεσού κοστολογήθηκε στα 177.000 ευρώ. Ο κυπριακός σύλλογος όμως είπε ότι πλήρωσε 80.000 στην ομάδα και 24.000 ευρώ στον μάνατζερ. Υπάρχει λοιπόν «τρύπα» ύψους 73.000 ευρώ…

– Πολύς ντόρος έχει γίνει και με τη σύσταση της εταιρείας ΑΕΚ Εmpire, η οποία συνεχώς ήταν ζημιογόνα και η ΠΑΕ αναγκαζόταν να τη χρηματοδοτεί. Οι μέτοχοι κατηγορούν τον Ντέμη για τις επιλογές του και τη διαχείριση. Από τα μεγαλύτερα «σκάνδαλα» που του χρεώνουν, ήταν η συμφωνία με την Puma για τη δημιουργία 80.000 εμφανίσεων του Ριβάλντο το καλοκαίρι του 2008 και μετά το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού! Η συγκεκριμένη επιλογή στοίχισε στην ΑΕΚ περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που ποτέ δεν ήρθαν πίσω, καθώς ο Βραζιλιάνος σταρ έφυγε λίγο αργότερα για το Ουζμπεκιστάν…

– Στην πενταετία του Ντέμη αποδείχθηκε, πάντα μέσω του διαχειριστικού ελέγχου που διατάχθηκε επί ημερών Σταύρου Αδαμίδη, ότι βγήκαν πολλά χρήματα από τα ταμεία της εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...