Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Επίδειξη μαλλιών (άλλης εποχής) με υπόκρουση… μπουζουκιού

Η Ελένη Καρουσάκη και ο κομμωτής Τηλέμαχος Κωστόπουλος συμμαχούν σε μια εκδήλωση, μέρος των εσόδων από την οποία θα πάει στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη και ο κομμωτής Τηλέμαχος Κωστόπουλος ενώνουν πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Το σόου που ετοιμάζουν και είναι αφιερωμένο στις μεγάλες Ελληνίδες σταρ του κινηματογράφου υπόσχονται πως θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των επιδείξεων μόδας μαλλιών, αφού πρώτη φορά καλοχτενισμένα μοντέλα θα περπατήσουν στη σκηνή του θεάτρου «Ορφέας» (πρώην «Χατζηχρήστου»), με τη μουσική υπόκρουση του μπουζουκιού.

Το hair show-παράσταση, όπως εξηγούν στην «Espresso» οι δύο καλλιτέχνες, εκτός από λάμψη, χάρη και ομορφιά θα είναι γεμάτο τραγούδια που λατρεύτηκαν μέσα από τις ελληνικές ταινίες του ’60 και του ’70. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη, η οποία όλο αυτό το διάστημα μελετά τις κινηματογραφικές επιτυχίες και τις μουσικές που υπέγραψαν οι μεγαλύτεροι συνθέτες της χώρας μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Ζαμπέτας.

«Είμαι ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μου στη φιλανθρωπική αυτή βραδιά, αλλά και με τον ρόλο μου επί σκηνής, που δεν είναι άλλος από την ερμηνεία γνωστών τραγουδιών που αγαπήθηκαν μέσα από τον κινηματογράφο. Εχω μεγαλώσει με τα τραγούδια αυτά, όπως όλοι οι Ελληνες, και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να τα τραγουδήσω πάνω στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου. Μάλιστα κάποια από αυτά τα έχω συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό μου και ο κόσμος τα αγαπά ιδιαίτερα» εξηγεί η τραγουδίστρια, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τον εμπνευστή του event και προσωπικό της κομμωτή Τηλέμαχο Κωστόπουλο.

Ιερός σκοπός

«Είναι σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας εμείς οι καλλιτέχνες να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε τέτοιου είδους προσπάθειες. Ο σκοπός είναι ιερός, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου» και στο σπουδαίο έργο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, που από το 1998 προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του στα άπορα παιδιά».

Την πρόταση στην Ελένη Καρουσάκη για τη συμμετοχή της στο φιλανθρωπικό gala με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τις stars», που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου, την έκανε ο ίδιος ο Τηλέμαχος Κωστόπουλος, ο οποίος γνώριζε καλά την ευαίσθητη πλευρά της τραγουδίστριας. «Συγκινούμαι πραγματικά όταν ακούω ότι το 2013 εξακολουθούν να υπάρχουν παιδιά τα οποία βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παιδιά που πεινάνε κι υποφέρουν» αναφέρει η Ελένη Καρουσάκη και προσθέτει: «Οταν μου έγινε η πρόταση, δέχτηκα αμέσως, αφού πέρα από την αγάπη μου για τη μουσική γνώριζα καλά και τους σκοπούς, αλλά και τους στόχους της «Κιβωτού του Κόσμου», που για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Το έργο του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζεται από μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τα παιδιά, με διάθεση προσφοράς και αγάπης. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και αυτό που έχουμε ονειρευτεί τελικά να μας δικαιώσει και στην πράξη. Θα είναι κάτι διαφορετικό για όλους μας, αφού πρώτη φορά επί σκηνής θα καταφέρουμε να παντρέψουμε τη ζωντανή λαϊκή ορχήστρα με μια επίδειξη μαλλιών με θέμα τις μεγάλες Ελληνίδες σταρ. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και σύνθετο, αλλά στην εποχή που ζούμε λένε πως o τολμών νικά».

Η Ελένη Καρουσάκη αυτή την περίοδο εμφανίζεται μαζί με τον Χάρη Ακριτίδη σ’ ένα φιλόξενο, καινούργιο χώρο στο Γκάζι, το «Mercury». «Προσπαθούμε να προσφέρουμε στον κόσμο πραγματική διασκέδαση κι αυτό με ικανοποιεί. Περνάμε καλά και σε αντίθεση με τα περισσότερα μαγαζιά, που ανοίγουν δύο φορές την εβδομάδα, εμείς είμαστε για τέσσερις βραδιές και σε αυτό βέβαια βοηθούν και οι χαμηλές τιμές που έχουμε. Οι επιχειρηματίες μας Σταύρος Ψαράς και Ντίνα Χατζή-Λιούτα είναι δύο άνθρωποι που βλέπουν μπροστά και αφουγκράζονται τα προβλήματα της εποχής».

Κορίτσια για φυσικό… χτένισμα μεγάλων σταρ

Στη φιλανθρωπική βραδιά τα χτενίσματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Μαίρης Χρονοπούλου και όλων των μεγάλων σταρ του παλιού ελληνικού σινεμά θα ζωντανέψουν ξανά από τα χέρια του κομμωτή Τηλέμαχου Κωστόπουλου. Ο δημιουργός όλο αυτό το διάστημα επεξεργάζεται μία προς μία τις κορυφαίες ηθοποιούς, αφού στόχος του δεν είναι μόνο η αντιγραφή ενός περίτεχνου κότσου ή ενός χτενίσματος, αλλά και η ψυχολογία της εκάστοτε σταρ που υποστήριζε μια τέτοιου τύπου κόμμωση.

«Το θέμα δεν είναι μόνο να δείξουμε το χτένισμα, αλλά και να μιλήσουμε γι’ αυτό. Στη μελέτη που έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου ανακαλύψαμε πολλά και ενδιαφέροντα μυστικά που μέχρι σήμερα εμείς οι νεότεροι κομμωτές ίσως αγνοούσαμε για την τέχνη της δεκαετίας του ’60» αναφέρει ο γνωστός κομμωτής Τηλέμαχος Κωστόπουλος και προσθέτει: «Στην προσπάθεια αυτή εμείς αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε όλα τα χτενίσματα πάνω σε φυσικά μαλλιά και όχι σε ψεύτικα ή περούκες, όπως έκαναν οι κομμωτές τις εποχής εκείνης. Αν έχετε προσέξει, οι περισσότεροι κότσοι που έγιναν στις σταρ τελειοποιήθηκαν χάρη στα ψεύτικα μαλλιά που προστέθηκαν. Δεν γίνεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” να παρουσιάζεται στην αρχή του έργου με ένα καλοκουρεμένο καρέ και στη συνέχεια να εμφανίζεται με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κότσους του σινεμά. Αυτό σημαίνει ότι μέρος του μαλλιού που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν δικό της.

»Εμείς αυτό στο σόου που ετοιμάζουμε δεν θα το κάνουμε, αφού το εντυπωσιακό αυτό χτένισμα θα γίνει πάνω σε φυσικό, μακρύ μαλλί. Ψάξαμε και βρήκαμε κορίτσια με όμορφα, μακριά μαλλιά, τα οποία θα μπορέσουμε για εκείνη ειδικά τη βραδιά να τα φτιάξουμε με γνώμονα τα χτενίσματα εκείνης της εποχής. Δεν θα αντιγράψουμε χαρακτήρες, παρά μόνο μαλλιά».

Σε ρόλο – έκπληξη του hair show η Shaya

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κομμωτής αποφάσισε μέσα από μια φιλανθρωπική βραδιά να παρουσιάσει τη μόδα των χτενισμάτων της δεκαετίας του ’60, αφού, όπως μας εξηγεί, με αυτό τον τρόπο θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και σε όλους αυτούς που θεωρούν πως η μόδα των μαλλιών ήταν προνόμιο μόνο των κομμωτών του εξωτερικού: «Και στην Ελλάδα την εποχή εκείνη έγιναν εξαιρετικά καλές κομμωτικές δουλειές. Αρκετά μάλιστα από τα χτενίσματα του τότε γίνονται με κάποιες παραλλαγές και σήμερα. Ετσι, γιατί μια γυναίκα να πρέπει να αντιγράψει την Μπριζίτ Μπαρντό, όταν η Ελλάδα ανέδειξε μια Αλίκη Βουγιουκλάκη ή ακόμα στιλιστικά και μια Ρίκα Διαλυνά, η οποία ως μοντέλο και εστεμμένη ήξερε πολύ καλά να παίζει με την εικόνα της και τα μαλλιά της, τα οποία ήθελε είτε να μοιάζουν με λιονταρίσια χαίτη, όταν τα άφηνε να πέφτουν κάτω, είτε σε χαλαρούς κότσους που την έκαναν πιο γατούλα και καθόλου στυμμένη».

Το hair show σκηνοθετεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Βορκάς, ο οποίος από την πλευρά του θα προσπαθήσει να μεταφέρει τους θεατές στην εποχή της ξεγνοιασιάς και της απλότητας. «Εχουμε βάλει όλοι μαζί ένα στοίχημα, το οποίο φαίνεται να το κερδίζουμε. Ακόμα και τα ρούχα των κοριτσιών, που τα υπογράφει ο σπουδαίος Πάρις Βαλταδώρος, είναι ιδιαίτερα και ταιριάζουν απόλυτα στα μαλλιά που θα δημιουργήσω. Στο hair show συμμετέχει επίσης σε ρόλο-έκπληξη και η αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας Shaya, η οποία θα παρουσιαστεί όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Η νεαρή τραγουδίστρια είναι μια γυναίκα που θαυμάζω ιδιαίτερα, γιατί ξέρει να τολμά στιλιστικά κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να μεγαλουργήσουμε πάνω της. Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά για τον ρόλο της. Το μόνο που θα πω είναι ότι η Shaya τη βραδιά εκείνη θα μεταμορφωθεί στην απόλυτη σταρ. Οσο για την παρουσιάστρια της βραδιάς, θα είναι η Ανθή Βούλγαρη, ένα λαμπερό μα πάνω απ’ όλα νέο πρόσωπο στον χώρο του lifestyle, το οποίο ξεχωρίζει με τη φίνα μεσογειακή του ομορφιά» καταλήγει ο γνωστός κομμωτής.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
ΦΩΤ.:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ
{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...