Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πετούσαν με τα όπλα στην πλάτη

Ο πιλότος και ο μηχανικός του ελικοπτέρου περιέγραψαν την πτήση του τρόμου για την απόδραση του Βλαστού.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια εισαγγελέα που τον επισκέφθηκε χθες στις φυλακές Τρικάλων ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Για λόγους ασφαλείας ο 41χρονος δεν μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί για την απόπειρα απόδρασής του από το σωφρονιστικό κατάστημα κι έτσι το μεσημέρι η δικαστικός λειτουργός πέρασε το κατώφλι τον φυλακών για να τον συναντήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Το ίδιο είχαν ζητήσει λίγες ώρες νωρίτερα και οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Αν και οι κακοποιοί είχαν ήδη λάβει 48ωρη προθεσμία, ζήτησαν και έλαβαν ακόμη μία. Ετσι πλέον αναμένεται να εξεταστούν από εισαγγελέα και ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν ο πιλότος και ο μηχανικός του ιδιωτικού ελικοπτέρου το οποίο είχαν ναυλώσει οι κακοποιοί προκειμένου να «πετάξει» ο Παναγιώτης Βλαστός από τη φυλακή. Η ανάκριση του πιλότου κράτησε παραπάνω από πέντε ώρες. μιας και η θέση του ήταν ιδιαίτερα δυσμενής σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, κυρίως αναφορικά με τις συνθήκες ελέγχου των επιβαινόντων και των αποσκευών τους στο ελικόπτερο.

Επίσης νωρίτερα και ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που νοσηλευόταν μέχρι χθες στο νοσοκομείο Τρικάλων, αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα κατά τη νοσηλεία του δεν υπήρξε αστυνομική φύλαξη, δεδομένου ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του. Τόσο ο μηχανικός όσο και ο πιλότος εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι από την κατάληξη της περιπέτειάς τους. Βέβαια ο μηχανικός εκτός από την επικίνδυνη πτήση βρέθηκε νοσηλευόμενος, χτυπημένος από πυρά που του προκάλεσαν διαμπερές τραύμα στο χέρι, για το οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του χεριού του δεν αποκλείεται να υποβληθεί και σε πρόσθετη επέμβαση μελλοντικά.

Οπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει όσα έζησε το πρωί της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησαν από την Αθήνα το μεσημέρι στις 2.15 και έφτασαν στη Ζαγορά, όπου προσγειώθηκαν και παρέλαβαν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άντρες. Ο πιλότος παρέλαβε τις ταυτότητες και τα διαβατήρια, ενώ έλεγξε και τις βαλίτσες, χωρίς όμως να εντοπίσει τα όπλα, που προφανώς ήταν κάτω από ρούχα. Στη συνέχεια τις έβαλε στον χώρο αποσκευών.

Η πτήση για Θεσσαλονίκη ξεκίνησε και όπως υποστηρίζει ο μηχανικός, στα πρώτα λεπτά οι επιβάτες παρίσταναν τους τουρίστες, γελούσαν και έδιναν την εντύπωση ότι πάνε εκδρομή. Υστερα από δεκαπέντε λεπτά έβγαλαν πιστόλια και είπαν στο πλήρωμα: «Τώρα βγάζετε τα ακουστικά και κάνετε ό,τι σας λέμε εμείς». Εκείνη την ώρα, περιγράφει ο μηχανικός του ελικοπτέρου, άνοιξαν το παράθυρο και πυροβόλησαν στον αέρα για να αποδείξουν ότι τα όπλα ήταν αληθινά. Επειτα έφτασαν πάνω από τη φυλακή, όπου οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Οι διωκτικές αρχές πάντως συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο γυναικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Στο μικροσκόπιό τους έχει μπει το βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της Ζαγοράς και στο οποίο φαίνονται οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες. Και οι δύο γυναίκες έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία. Η μία είναι ρωσικής και η άλλη ουκρανικής καταγωγής, σεσημασμένες ιερόδουλες που τα τελευταία χρόνια ζούσαν στη βόρεια Ελλάδα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Χλιδάτο διήμερο σε σουίτες με σπα και σκι

«Μας είπαν ότι δεν τους αρέσει το χιόνι του Πηλίου και ότι είχαν νοικιάσει ελικόπτερο για να πάνε για σκι στο Καϊμακτσαλάν» λέει ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς παραδοσιακού ξενώνα, όπου οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού απόλαυσαν ένα χλιδάτο διήμερο.

Οι κακοποιοί και οι δύο εντυπωσιακές ιερόδουλες διέμειναν σε πολυτελείς σουίτες, ενώ έκαναν και σκι στα Χάνια του Πηλίου. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενώνα, οι δύο συνεργοί του βαρυποινίτη πήγαν στο ξενοδοχείο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και το βράδυ της ίδιας ημέρας έφτασαν οι δύο γυναίκες. Αρχικά χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια ταξί. Ηταν ευγενικοί και πλήρωναν πάντα με μετρητά. Μάλιστα μαρτυρίες τούς θέλουν να κυκλοφορούν με αρκετές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη και να επιδεικνύουν την οικονομική τους άνεση. Οι «κουβαρντάδες» κακοποιοί πριν επιβιβαστούν στο ελικόπτερο με προορισμό τις φυλακές Τρικάλων άφησαν και μεγάλο πουρμπουάρ στη ρεσεψιόν…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...