Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γλίτωσε από λευχαιμία και την σκότωσε η σφαίρα του δραπέτη

Βρέθηκε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Δάκρυα στα μάτια όλων των Ελλήνων έφερε ο άδικος θάνατος της άτυχης 25χρονης που βρέθηκε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ αστυνομικών και αδίστακτων κακοποιών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο μακελάρης βαρυποινίτης Μάριον Κόλα που δραπέτευσε πρόσφατα από τις φυλακές Τρικάλων. Το χαμόγελο του γλυκού κοριτσιού με τα γαλανά μάτια από την Κόρινθο -που είχε παλέψει με τη λευχαιμία και είχε βγει νικήτρια- έσβησε με τον πιο άδικο και απάνθρωπο τρόπο, από σφαίρα Καλάσνικοφ όχι σε κάποια εμπόλεμη ζώνη, αλλά στην εθνική οδό Αθηνών – Θηβών ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό της από τη δουλειά στο σπίτι…

Ακόμη και η πορεία που ακολούθησε η σφαίρα του Καλάσνικοφ πριν τη χτυπήσει στα ζωτικά της όργανα είναι πρωτοφανής, αφού μέχρι να καρφωθεί στην πλάτη της άτυχης Κατερίνας έκανε ένα απίστευτο «ταξίδι»: αρχικά εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο, έπειτα χτύπησε τον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου της, διέσχισε το πορτμπαγκάζ, διαπέρασε το πίσω κάθισμα, τρύπησε το κάθισμα του οδηγού και καρφώθηκε στη θέση του οδηγού και κατ’ επέκταση στην πλάτη της κοπέλας, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα στο συκώτι.

Τρεις ώρες νωρίτερα τρεις στυγεροί εγκληματίες είχαν ληστέψει την ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα, που βρίσκεται στο 37ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών. Μετά τη ληστεία ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς και στη συνέχεια, στο ύψος των Ισθμίων, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Την ώρα εκείνη, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η Κατερίνα οδηγώντας ανυποψίαστη το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο κέντρο της κόλασης. Η νεαρή γυναίκα μάλιστα μιλούσε στο κινητό με τον φίλο της, ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι τον απόλυτο τρόμο της κοπέλας που άρχισε να του ζητάει απελπισμένα να τη βοηθήσει: «Βοήθεια, έλα να με πάρεις, χτυπήθηκα… Είμαι γεμάτη αίματα».

Εντρομος ο νεαρός ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και σε λίγα λεπτά βρισκόταν στο πλευρό της κρατώντας της το χέρι, ενώ εκείνη διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις της παρά το γεγονός ότι έχανε πολύ αίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίμενε μαζί της το ασθενοφόρο επί περίπου είκοσι λεπτά, τα οποία έμοιαζαν με αιώνες. Το ΕΚΑΒ μετέφερε την 25χρονη στο νοσοκομείο Κορίνθου και έγινε άμεση εισαγωγή της στο χειρουργείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή όμως η κοπέλα κατέληξε στις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου,  αφήνοντας βυθισμένους στην οδύνη τους γονείς, τα δύο της αδέλφια, τους φίλους της, αλλά και το πανελλήνιο…

Δήμαρχος Κορίνθου: «Ασυγχώρητα τα λάθη της αστυνομίας»

«Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά. Μένουν κοντά στο σπίτι μου, στην περιοχή Γιαννιώτικα. Πρόκειται για μία από τις πιο παλιές οικογένειες, αφού εκεί γεννήθηκαν οι γονείς, εκεί μεγάλωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια, όπως ήταν η Κατερίνα. Βιοπαλαιστές ο πατέρας και η μητέρα της κατάφεραν μέχρι τώρα να μεγαλώσουν τα τρία τους παιδιά με θυσίες και αγώνες», λέει συγκλονισμένος στην «Espresso» ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός (φωτό), που δεν μπορεί να πιστέψει το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στο άτυχο κορίτσι, το οποίο γνώριζε από μικρό παιδί. «Η Κατερίνα ήταν από μικρή αγωνίστρια. Οταν ήταν 4 ετών είχε χτυπηθεί από λευχαιμία, κι όμως βγήκε νικήτρια, ύστερα από πολλές προσπάθειες και μεγάλες θυσίες από τους γονείς της. Είχε αποφοιτήσει από την ΑΣΟΕΕ και δούλευε λογίστρια σε μεγάλο ξενοδοχείο, απ’ όπου σχολούσε 11.00 τη νύχτα.Το βράδυ εκείνο, όπως κάθε φορά, ξεκίνησε από το ξενοδοχείο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί επέλεξαν να κάνουν εκεί τη σύρραξη δίχως προηγουμένως να διακόψουν την κυκλοφορία. Γιατί έκαναν ανταλλαγή πυρών όταν υπήρχαν διερχόμενα αυτοκίνητα; Τόσος κόσμος περνάει από εκεί και επιλέγουν να κάνουν πραγματική μάχη σαββατόβραδο σε μια περιοχή άκρως τουριστική;», διερωτάται εξοργισμένος ο δήμαρχος Κορίνθου. Η κηδεία της 25χρονης θα γίνει σήμερα στις 6.00 το απόγευμα.  

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Καρέ-καρέ οι εφιαλτικές στιγμές στην ταβέρνα

Φανερά σοκαρισμένος και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τη συνάντησή του με τους αδίστακτους κακοποιούς ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Μάντρα ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις ενόπλους που εισέβαλαν στο κατάστημά του και άρπαξαν χρήματα, αλλά και το αυτοκίνητό του, μάρκας Subaru Forester, με το οποίο διέφυγαν.

«Εκείνη την ώρα στην ταβέρνα καθόμασταν τρία άτομα: εγώ, η γυναίκα μου και ένας φίλος μου που είναι γείτονας», λέει περιγράφοντας καρέ- καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν βρέθηκε απέναντι από τα παρατεταμένα όπλα των κακοποιών, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιστόλι. «Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον πρώτο με το χέρι προτεταμένο να κρατάει ένα πιστόλι. Νόμιζα ότι ήταν καλαμπούρι. Στη συνέχεια βλέπω τον δεύτερο, βλέπω και τον τρίτο. Ο δεύτερος κρατούσε Καλάσνικοφ, ο άλλος δεν πρόλαβα να δω. “Στα γόνατα, ληστεία, δεν θα σας πειράξουμε” φώναξαν. Καθόμουν στην καρέκλα, σηκώνομαι, τραβάω τα λεφτά από την τσέπη και τους λέω: “Πάρτε τα, παιδιά”. Ο άλλος δράστης πήγε στην ταμειακή και πήρε λεφτά και από εκεί. Τότε με ρώτησε ο ένας πού είναι η τουαλέτα και του έδειξα. Κατάλαβα ότι θα μας έσπρωχναν προς την τουαλέτα. Σκέφτηκα τότε πως θα μας κλείσουν μέσα και ότι θα βγαίναμε το πρωί. Ετσι το έπαιξα λιπόθυμος, έπεσα κάτω και η γυναίκα μου άρχισε να ζητάει βοήθεια από αυτούς. Της έδωσαν ένα μπουκάλι νερό και το έριξε πάνω μου. Εκείνοι εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τους τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, με το οποίο διέφυγαν».


ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Ο Νο 1 δημόσιος κίνδυνος, Μάριαν Κόλα, που ταυτοποιήθηκε από εργαστηριακές εξετάσεις ως ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής, θεωρούν οι αστυνομικοί ότι κρατούσε το Καλάσνικοφ που έστειλε τη μοιραία σφαίρα στο αθώο κορίτσι. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι ειδικοί από μια μικρή λεπτομέρεια, που μόνο όσοι από τους αστυνομικούς είχαν βρεθεί το 2010 αντιμέτωποι με τον αδίστακτο εγκληματία μπορούν να γνωρίζουν: ο Μάριο ή Μάριαν Κόλα (ή Κόλια ή Γκόλια ή Μάρκο ή Εντουαρτ ή Μάρζαν ή Ζαν) φαίνεται πως είναι εκπαιδευμένος στο Καλάσνικοφ και δεινός σκοπευτής, καθώς σε όλες τις καταδιώξεις στις οποίες είχε εμπλακεί το 2010 πριν τη σύλληψή του -και μάλιστα στην περιοχή τις Κορινθίας- όταν άνοιγε πυρ εναντίων των αστυνομικών δεν το έκανε με βολές κατά ριπάς, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι κακοποιοί, αλλά βολή κατά βολή, προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα της στόχευσης και της σταθερότητας που εξασφαλίζει στο Καλάσνικοφ αυτή η επιλογή πυροβολισμών.

Το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής ο άνθρωπος ο οποίος κρεμάστηκε στο παράθυρο του συνοδηγού στο μαύρο τζιπ που είχαν κλέψει οι κακοποιοί άρχισε να βάλλει εναντίον των αστυνομικών με το Καλάσνικοφ βολή κατά βολή, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 25χρονης κοπέλας. Από την πρώτη στιγμή η «Espresso», με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ της, είχε αποκαλύψει για ποιον διοργανώθηκε η απόδραση στα Τρίκαλα. Επιπλέον, μόλις την περασμένη εβδομάδα αποκαλύπταμε πως ο Κόλα και δύο συνεργοί του έχουν ήδη βρει καταφύγιο στην Αττική και είναι έτοιμοι ξαναβγούν στο «κλαρί» πραγματοποιώντας νέες αιματηρές ληστείες. Δυστυχώς τα ρεπορτάζ τις «Espresso» επιβεβαιώθηκαν με τη δολοφονία τις άτυχης Κατερίνας, που έκανε τους αστυνομικούς να θωρήσουν ζήτημα τιμής τη σύλληψη της δολοφονικής μηχανής που ακούει στο όνομα Κόλα. Οι αστυνομικοί δεν αντιλήφθησαν από την πρώτη στιγμή τι είχε συμβεί, καθώς δέχονταν των καταιγισμό πυρών από τον επικίνδυνο κακοποιό. Μάλιστα ο αστυνομικός συνοδηγός στο πρώτο περιπολικό που δέχτηκε των όγκο των πυρών -και μάλιστα στο παρμπρίζ του οχήματος- κατάφερε να απαντήσει στα πυρά χρησιμοποιώντας το υποπολυβόλο ΜP 5 με το οποίο ήταν οπλισμένος, με αποτέλεσμα να υποχρεώσει των κακοποιό να σταματήσει τους πυροβολισμούς.

Το κλεμμένο τζιπ με το οποίο διέφυγαν από τα Παλαιοκούνδουρα οι δολοφόνοι βρέθηκε χθες το μεσημέρι εγκαταλειμμένο σε έναν επαρχιακό δρόμο κοντά στην κοινότητα Σολομός της Επιδαύρου και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση. Εξάλλου έχουν ενταθεί οι έρευνες στη γύρω περιοχή, καθώς εκτιμάται πως οι κακοποιοί ίσως έχουν βρει καταφύγιο σε κρησφύγετο που έχουν εκεί συνεργοί τους ή σε ένα από τα δεκάδες εξοχικά σπίτια τα οποία αυτή την εποχή δεν κατοικούνται. Στη μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν οι δυνάμεις από Κόρινθο και Αργολίδα, ειδικευμένοι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μονάδες της ΕΚΑΜ, ενώ πάνω από την περιοχή πετά και το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Η συμπλοκή στον Βύρωνα με έναν νεκρό  

Ως σκληρός και αδίστακτος δολοφόνος χαρακτηρίζεται ο περιβόητος κακοποιός Μάριον Κόλα που συμμετείχε στην αιματηρή συμπλοκή στην Κόρινθο με αποτέλεσμα τον θάνατο της 25χρονης Κατερίνας. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ο μακελάρης του Βύρωνα ανοίγει πυρ χωρίς να υπολογίζει τη ζωή των ανυποψίαστων πολιτών.

Ο 36χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, που συμμετείχε με άλλους δέκα κρατουμένους στην αιματηρή απόδραση της 23ης Μαρτίου, είχε πρωταγωνιστήσει σε μία ακόμη άγρια συμπλοκή με θύμα έναν 25χρονο ομοεθνή του, που βρέθηκε τυχαία στο σημείο. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο αδίστακτος κακοποιός είχε αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο αστυνομικών στο Μαρούσι, ενώ στη συνέχεια -με τη βοήθεια ενός συνεργού του- κατάφερε να τους αφοπλίσει και να διαφύγει με τα όπλα τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Μία μέρα αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ο 36χρονος εντοπίστηκε μαζί με τον συνεργό του στον Βύρωνα και δεν δίστασαν οι δυο τους να ανοίξουν πυρ εναντίων των αστυνομικών εκτοξεύοντας εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες, από τις όποιες εξερράγησαν μόνο οι δύο.

Κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής βρήκε τραγικό θάνατο ο Νικόλα Τόντι, ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν σε κατάστημα υδραυλικών, ο οποίος βρέθηκε τυχαία ανάμεσα στα πυρά αστυνομικών και κακοποιών, ενώ είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί αλλά και ο συνεργός του 36χρονου κακοποιού.

Μετά την παράδοση του Κόλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του τα κλεμμένα όπλα των αστυνομικών. Μάλιστα διαπίστωσαν πως ο ίδιος είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας στις 23 Νοεμβρίου του 2009, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές των Γρεβενών προκειμένου να δικαστεί για υποθέσεις ληστειών, αφού πρώτα είχε ακινητοποιήσει τους αστυνομικούς με την απειλή χειροβομβίδας.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...