Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Στα χνάρια του Ρότσα ο… Χουάν Βονόρτας!

Ο τέταρτος τεχνικός του ΠΑΟ για φέτος θα συνεχίσει το έργο που διακόπηκε…

Πρόκληση χαρακτήρισε ο Γιάννης Βονόρτας την ευκαιρία που του δόθηκε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο νέος τεχνικός των «πράσινων» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην παρθενική του προπόνηση στην Παιανία.

Ο Βονόρτας εξήγησε ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του Χουάν Ρότσα, του οποίου ήταν βοηθός, και δήλωσε: «Είναι τιμή που με εμπιστεύεται η διοίκηση αυτή την περίοδο που είναι δύσκολη για τον σύλλογο. Είναι πρόκληση για κάθε προπονητή να κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού κι εγώ είμαι άνθρωπος των προκλήσεων. Με τον Ρότσα κάναμε μια καλή προσπάθεια που διακόπηκε κάπως βίαια. Ελπίζω τώρα να καταφέρω κάτι για να αποτελέσει συνέχεια. Βούληση της διοίκησης είναι να εκμεταλλευτούμε τα νέα παιδιά».

Αυτοί ήταν και δύο από τους λόγους για τους οποίους ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε τον Βονόρτα για τον πάγκο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε έναν άνθρωπο που να τον ξέρουν και να ξέρει την Παιανία, ενώ η σύνδεσή του με τις ακαδημίες της ομάδας είναι καθοριστική. Επίσης έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές σε μια εποχή που η ηρεμία είναι απαραίτητο συστατικό.

Ο Βονόρτας αναφέρθηκε στη συνέχεια που περιμένει το «τριφύλλι»: «Οι επόμενοι τρεις αγώνες είναι πολύ σημαντικοί. Θα προσπαθήσω να βγάλω από τους ποδοσφαιριστές τις δυνατότητες που έχουν. Τους πιστεύουμε, έχουν ποιότητα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Το βάρος θα πέσει στο να βγάλουν οι παίκτες ό,τι μπορούν. Να επανέλθουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

Ο νέος τεχνικός εξήγησε ότι κανείς δεν έχει σίγουρη θέση: «Αν υπάρχουν νέα παιδιά με απόδοση ίδια ή καλύτερη από τους ξένους, θα τα εκμεταλλευτούμε. Ψάχνουμε όσους αποδώσουν καλύτερα. Ολοι ξεκινούν από το ίδιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να έχουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας, να επιβάλουμε ρυθμό και να μην κινδυνεύουμε. Δεν θα παίξουμε παθητικό ρόλο, αλλά πρέπει να είμαστε εμείς κυρίαρχοι και να ελέγχουμε το ματς».

Ο Αλαφούζος δεν έδωσε το παρών στην Παιανία, σε αντίθεση με τις πρωινές φήμες που τον ήθελαν να μιλάει στους ποδοσφαιριστές μετά την αλλαγή στον πάγκο. Παρ’ όλα αυτά το μεγάλο αφεντικό της ΠΑΕ θεώρησε ότι ο Βονόρτας δεν χρειάζεται συστάσεις, εξαιτίας της συνεργασίας του με τον Ρότσα, ενώ δεν είχε να πει κάτι στους παίκτες που να μην το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


Επιμένει ο Φάμπρι σε όσα είπε για τους παίκτες

Ο Φάμπρι έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να παραδώσει τα ηνία στον τέταρτο τεχνικό της φετινής σεζόν, αλλά δεν πρόκειται να «εξαφανιστεί» σε μία νύχτα για τους «πράσινους». Ο Ισπανός τεχνικός όχι μόνο δεν υπαναχωρεί σχετικά με όσα δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου, αλλά συνεχίζει να τα επαναλαμβάνει χωρίς να αλλάζει γνώμη.

Ο Φάμπρι την Κυριακή βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και έλυσε τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» τυπικά, ενώ μίλησε με τον Χρήστο Παναγόπουλο και του επισήμανε ότι όσα είπε σχετικά με τους παίκτες είναι μόνο η αλήθεια. Σε σαφώς πιο ήρεμους τόνους εξήγησε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται και του είπε: «Ηρθα για να βοηθήσω, δούλεψα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά όλοι ξέρουν ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα. Εκτός από τα εξωαγωνιστικά, υπάρχουν θέματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ομάδας. Κάποιοι παίκτες δεν γνωρίζουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...