Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

«Αυτοψία» στις… ουρές του ελληνικού Δημοσίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας από τον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 24.00, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στις ατέλειωτες ουρές στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. Ασφαλισμένοι, επαγγελματίες, φορολογούμενοι, καταναλωτές χάνουν καθημερινά πολλές ώρες στις δημόσιες υπηρεσίες περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.

Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τραγελαφικά περιστατικά που εκτυλίσσονται καθημερινά στις ουρές αναμονής αλλά και την προσπάθεια των υπαλλήλων να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους. Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ οι οποίοι θέλουν να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους πηγαίνουν στα υποκαταστήματα του ιδρύματος από τις 3.00 τα ξημερώματα για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο ώστε να εξυπηρετηθούν εγκαίρως. Πολίτες γράφουν το όνομά τους σε αυτοσχέδιους καταλόγους προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας ώστε να καταφέρουν να κάνουν τη συναλλαγή τους με τη δημόσια υπηρεσία. Εικόνες με ατέλειωτες ουρές και στη ΔΕΗ. Εκατοντάδες καταναλωτές περιμένουν υπομονετικά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς και να κάνουν τον διακανονισμό πληρωμής των χρεών τους. Απέναντί τους βρίσκονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι γίνονται οι αποδέκτες όλων των παραπόνων. Νέες εταιρείες εξυπηρέτησης προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες καθώς αναλαμβάνουν, έναντι αμοιβής, να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Την προσωπική τους εμπειρία περιγράφουν στην κάμερα της εκπομπής οι δημοφιλείς ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος παραθέτει την άποψή του για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Νέες εταιρείες εξυπηρέτησης έχουν κερδίσει πελάτες οι οποίες, έναντι αμοιβής όπως αναφέραμε, περιμένουν στην ουρά γι’ αυτούς. Μια τέτοια εταιρεία χρησιμοποιεί ο Κώστας Βουτσάς. «Εχω κάτσει σε ουρά στην Κατοχή για φαγητό, πούλαγα τσιγάρα για να πάρουμε κιουσπέ. Ζούσαμε σε ένα ημιυπόγειο. Ο πατέρας μου ήταν κομουνιστής κυνηγημένος, τον είχαν τιμωρία σε ένα αχούρι στο Ασβεστοχώρι. Τώρα δεν κάθομαι στην ουρά γιατί υπάρχει μία εταιρεία που όταν άλλαξα σπίτι έκανα εξουσιοδότηση στο ΚΕΠ και πήγε και έκανε όλες τις δουλειές και δεν είναι ακριβά: στον ΟΤΕ τρεις δουλειές έδωσα 15 ευρώ και 10 ευρώ ΕΥΔΑΠ» λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.

Από την πλευρά της η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είπε: «Είναι αγωνιώδες να περιμένεις στην ουρά, σε πιάνει αίσθηση ασφυξίας, γι’ αυτό δημιουργούνται διάφορα περιστατικά. Εγώ πηγαίνω στην Αίγινα που είναι πιο ανθρώπινα. Εδώ επικρατεί ανοργανωσιά, αποκτάς την ψυχοσύνθεση ανθρώπου σε μπουλούκι και δεν αντιδράς σαν τους Εβραίους που παρ’ όλο που ήταν πολλοί, δεν αντέδρασαν…  Εχει τύχει να μαλώσω με αγενή υπάλληλο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...