Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Νεκρός ο δολοφόνος του υπαρχιφύλακα!

Το άψυχο σώμα του 42χρονου Αλβανού βρέθηκε στο κρεβάτι του κελιού του. Είχε χτυπηθεί με κλομπ, λέει ο ιατροδικαστής.

Δύο 24ωρα μετά τη σφαγή του 46χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου που σόκαρε το πανελλήνιο, ο στυγερός δολοφόνος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του κελιού του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Σερρών, όπου είχε μεταφερθεί λίγες ώρες νωρίτερα. Η υπόθεση θυμίζει θρίλερ, καθώς το σώμα και το πρόσωπο του 42χρονου Ιλία Καρέλι ήταν γεμάτα μώλωπες και εκδορές, γεγονός που πυροδότησε αναβρασμό στις φυλακές όλης της χώρας!


Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, ο Καρέλι έφερε εκτεταμένα τραύματα σε όλο το σώμα του, προερχόμενα από όργανα (πιθανότατα κλομπ)!


Μάλιστα ο 42χρονος είχε πολλαπλές εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του και κατάγματα στην περιοχή του στέρνου που προκλήθηκαν πριν από περίπου δύο 24ωρα, όταν βρισκόταν ακόμη στις φυλακές Μαλανδρίνου μετά τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου! Οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγκελίδου περιμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι καρδιακές αρρυθμίες που τον οδήγησαν στον θάνατο σχετίζονταν με τα βαρύτατα χτυπήματα που είχε δεχτεί.


Ο Αλβανός βαρυποινίτης μετήχθη στις 3.45 το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές Νιγρίτας από το Μαλανδρίνο, όπου έγινε το φονικό με θύμα τον Αγρινιώτη υπαρχιφύλακα και οικογενειάρχη. Μάλιστα, η μεταγωγή του αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να διαμορφώσουν άμεσα ειδικό χώρο με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Ο κρατούμενος οδηγήθηκε στον θάλαμο νεοεισερχομένων, μακριά από άλλους φυλακισμένους, ώστε να τον παρακολουθεί στενά το προσωπικό των φυλακών. Μάλιστα, στον χώρο κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή των κινήσεών του.


Γύρω στις 19.00 ο 42χρονος παρέλαβε το δείπνο του, το οποίο άφησε ανέγγιχτο. Οταν ξάπλωσε, φαίνεται πως άρχισε να νιώθει δυσφορία, όπως κατέγραψε η κάμερα του κελιού. Ομως δεν ζήτησε βοήθεια, ούτε ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι δεν αισθάνεται καλά. Ξάπλωσε πάλι και φάνηκε πως αποκοιμήθηκε. Ομως, στις 11.30 τη νύχτα οι υπάλληλοι παρατήρησαν ότι παρέμενε ακίνητος στην ίδια θέση του κρεβατιού και γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Αμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο που έφτασε στις φυλακές παρέλαβε τον κρατούμενο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε επισήμως ο θάνατός του.


«Γύρω στις 23.30 ειδοποιήθηκε η εξωτερική φρουρά να συνοδεύσει τον κρατούμενο για έκτακτη μεταγωγή στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας. Οταν ήρθε το ασθενοφόρο διαπιστώθηκε ο θάνατός του εδώ στο κατάστημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Νιγρίτας Αθανάσιος Τούσιος. Και πρόσθεσε αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για την άφιξη του Αλβανού βαρυποινίτη:


«Δεν υπήρχε κανένα “τυφλό” σημείο στις κάμερες που παρακολουθούσαν τον Καρέλι. Τον είδα στο αυτοκίνητο κι όταν κατέβηκε από αυτό δεν είπε τίποτα. Μεταφέρθηκε γρήγορα μέσα στη φυλακή. Φαινόταν καταβεβλημένος και χτυπημένος και έφερε μώλωπες». Τα χτυπήματα στο κορμί και το πρόσωπο του 42χρονου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Χάρης Κονσολίδης.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ,ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ


Ερευνα για τα αίτια θανάτου


Εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελέα για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια θανάτου του 42χρονου Ιλια Καρέλι που οδηγήθηκε χτυπημένος στις φυλακές Νιγρίτας έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει «σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του Καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης». Την ίδια ώρα, προανάκριση για το συμβάν διενεργεί και η Αστυνομία, στην οποία παραδόθηκε και το υλικό από την κάμερα που είχαν εγκαταστήσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο κελί του βαρυποινίτη.


«Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε τη ζωή του σε κίνδυνο…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στις φυλακές


Η ατμόσφαιρα στις φυλακές της χώρας είναι ηλεκτρισμένη από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας.


Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς ομοεθνείς του βαρυποινίτη στις φυλακές Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Πάτρας και Δομοκού βρίσκονται σε αναβρασμό. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις που άρχισαν από τη Δευτέρα οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, Κέρκυρας, Λάρισας και Πάτρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.


«Εχουμε δεχθεί επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, βρισιές, μαχαιρώματα, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε σε θάνατο. Μπαίνουμε με γυμνά χέρια στα κελιά. Ηλεκτρονικά μέσα δεν έχουμε. Τα μέτρα παρακολούθησης είναι μηδαμινά. Πρέπει να μπουν ηλεκτρικές πόρτες. Αλλά και σε εμάς πρέπει να δοθεί ένα μέσο για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Δεν μιλάμε για όπλα, αλλά για κάποιο σπρέι ή κάποιο άλλο μέτρο άμυνας» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου σωφρονιστικών υπαλλήλων Διαβατών και μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας, Ευριπίδης Δίκαρος.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...