Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Εκαναν τον ναό λουξ σπίτι!

Η πρώην εκκλησία μεταμορφώθηκε σε τετραώροφη μεζονέτα με πισίνα, ταβάνια με φύλλα χρυσού και σπα.

Αλλαγή χρήσης έκανε ο ναός που βρίσκεται στην απέναντι γωνία από τα «Harrods» στο Λονδίνο, σε μία από τις πιο ακριβές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας. Η Επισκοπή του Λονδίνου αποφάσισε να τον πουλήσει, αφενός επειδή η προσέλευση των πιστών είχε πέσει σε… ασύμφορο επίπεδο, αφετέρου επειδή είχε ανάγκη από χρήματα. Ετσι σήμερα ο ιερός ναός μετατράπηκε σε ναό πολυτέλειας και σύγχρονου design. Η πρώην εκκλησία μεταμορφώθηκε σε τετραώροφη μονοκατοικία με επτά υπνοδωμάτια και πισίνα στο υπόγειο, διατηρώντας όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της, καθώς ένα μέρος της εξακολουθεί να ανήκει ακόμη στην Επισκοπή του Λονδίνου και να λειτουργεί ως ναός.

Για τη μετατροπή του υπόλοιπου κτίσματος σε σπίτι 1.070 τετραγωνικών χρειάστηκαν τρία χρόνια και 11,7 εκατομμύρια ευρώ. Αρχικά είχε αγοραστεί από τον Αλέν Μπαμπλίλ, συγγραφέα του μιούζικαλ «Les Miserables», ωστόσο το 2009 πέρασε στην ιδιοκτησία Ταϊλανδού επιχειρηματία. Πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι ετοιμάζεται και πάλι να πουληθεί, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να ανυπομονούν να δουν τον νέο εκκεντρικό τους γείτονα. Το φυλλάδιο που δημιουργήθηκε για την προώθηση του σπιτιού στη μεσιτική αγορά αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο τη χλιδή μέσα στην οποία θα ζει ο νέος ιδιοκτήτης του. Ταβάνια διακοσμημένα με φύλλα χρυσού, πισίνα μεγάλων διαστάσεων κι ένα μίνι σπα που περιλαμβάνει σάουνα, χαμάμ, μπαρ φρουτοχυμών και γυμναστήριο είναι μονάχα μερικά από τα πολυτελή χαρακτηριστικά του.

Η μετακίνηση ανάμεσα στους ορόφους γίνεται ξεκούραστα με το γυάλινο ασανσέρ που κρύφτηκε επιμελώς ανάμεσα στην ξύλινη σκάλα, ενώ κάθε όροφος έχει το δικό του σαλόνι, εξοπλισμένο με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας. Για μάξιμουμ ψυχαγωγία υπάρχει φυσικά και αίθουσα προβολών με οθόνη 120 ιντσών, που επιτρέπει σε οικοδεσπότες και καλεσμένους να παρακολουθούν έως και οκτώ κανάλια ταυτόχρονα. Το κυρίως σαλόνι του σπιτιού βρίσκεται στο σημείο που ήταν ο νάρθηκας του ναού, με το ύψος του ταβανιού σε αυτό το σημείο να αγγίζει τα δώδεκα μέτρα. Το μόνο που φαίνεται να προβληματίζει το μεσιτικό γραφείο, που φέρεται να έχει αναλάβει την πώλησή του, είναι ότι το «παρελθόν» του αποκλείει ενδεχομένως αγοραστές μουσουλμανικού ή εβραϊκού θρησκεύματος.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...