Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Ληστεία με… άρωμα από «αντάρτες πόλης»

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική με ρουκετοβόλο στον Ασπρόπυργο.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Ιπποκράτους 46. Οι δύο δράστες, που μπήκαν στο υποκατάστημα οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιστόλι, δήλωσαν από την πρώτη στιγμή στους υπαλλήλους ότι είναι αναρχικοί. Ετσι, αφού άρπαξαν 50.000 ευρώ, έφυγαν πεζή και εξαφανίστηκαν μέσα στο πλήθος. Μάλιστα, παρά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ένα τέταρτο μετά τις 8.00 το πρωί δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στην τράπεζα, που βρίσκεται στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας, όπου φώναξαν: «Είμαστε κοινωνικοί αγωνιστές. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται κανείς να πάθει κάτι. Μόνο τα λεφτά θέλουμε».

Ετσι, την υπόθεση πλέον ερευνούν και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, καθώς εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι δράστες να ανήκουν στο νέο «αντάρτικο πόλης» και να πραγματοποίησαν τη ληστεία προκειμένου να ενισχύσουν το επαναστατικό ταμείο. Ο τρόπος δράσης τους, αλλά και το γεγονός ότι επέλεξαν να «χτυπήσουν» σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους δρόμους -με διαρκή αστυνομική παρουσία σε κάθε σημείο- μαρτυρά ότι οι ληστές είχαν περίσσιο θάρρος και θράσος, όπως και ότι είχαν μελετήσει καλά το «χτύπημά» τους.

Ηδη από τις αρχές εξετάζεται το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, προκειμένου να δουν αν ο σωματότυπος και οι κινήσεις των ληστών ταιριάζουν με ασύλληπτα καταζητούμενα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και, συγκεκριμένα, με ασύλληπτα μέλη της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης. Αλλωστε, όταν σημειώθηκε το «χτύπημα» στο Βελβεντό από τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» οι δράστες κι εκεί είχαν φροντίσει να ενημερώσουν πελάτες και υπαλλήλους ότι «είμαστε κοινωνικοί αγωνιστές και δεν πρόκειται να πειράξουμε κανέναν».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Βρήκαν ρουκετοβόλο στον Ασπρόπυργο!

 Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έθεσε τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας που εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο. Το ρουκετοβόλο όπλο μίας χρήσης εντοπίστηκε σε κανάλι της ΕΥΔΑΠ για μεταφορά νερού από τον Μόρνο και σύμφωνα με τις αρχές, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης.

Επιτόπου μετέβη κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι το μετέφεραν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάστηκε εξονυχιστικά και στη συνέχεια παραδόθηκε σε πυροτεχνουργούς του στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το ρουκετοβόλο είχε πεταχτεί στο κανάλι εδώ και περίπου είκοσι ημέρες και δεν έχει υποστεί ιδιαίτερη διάβρωση.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως το όπλο ήταν λειτουργικό και έφερε ρουκέτα έτοιμη για χρήση, ωστόσο οι κάτοχοί του επέλεξαν να το πετάξουν προτού το χρησιμοποιήσουν. Τώρα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στον εντοπισμό αυτών που είχαν στην κατοχή τους το όπλο. 

Παραδόθηκε στον Ε.Σ.

Αν και αρχικά επικράτησε η εκτίμηση ότι ίσως πρόκειται για το ρουκετοβόλο που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν οι δράστες στο «χτύπημα» κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου, φαίνεται πως τελικά δεν προέκυψαν στοιχεία που να το συνδέουν με την υπόθεση. Γι’ αυτό άλλωστε και παραδόθηκε στον Στρατό και δεν κρατήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως και στις 10 Μαρτίου του 2012 ένας ίδιου τύπου στρατιωτικός εκτοξευτήρας αντιαρματικών ρουκετών είχε εντοπιστεί πεταμένος σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σκουφά 27, στο Κολωνάκι. Στο σημείο είχε σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που το παρέλαβε και το εξέτασε. Εκείνος όμως ήταν μίας χρήσεως και χρησιμοποιημένος, κατά συνέπεια μη ενεργός.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...