Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη… Ευχαριστούμε»

Συγκινημένοι οι γονείς του Γιάννη Ρουσάκη μετά τα ισόβια στον 26χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του γιου τους.

Την εσχάτη των ποινών επέβαλε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου Κρήτης στον 26χρονο Αλέξη Κολοβό για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη κατά τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί ο «βρασμός ψυχικής ορμής», ενώ το δικαστήριο δεν δέχτηκε ούτε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στο άκουσμα της απόφασης ο 26χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ξέσπασε σε λυγμούς, προκαλώντας αντιδράσεις οργής από την οικογένεια του Γιάννη Ρουσάκη, που απάντησε: «Να σε σφάξω κι εγώ, και μετά να κλαίω».

Ο τραγικός πατέρας του άτυχου θύματος συγκινημένος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και είπε ότι ο γιος του δεν θα γυρίσει πίσω, αλλά η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν σωστή. Η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού δεν άφησε στιγμή τη φωτογραφία του γιου της από τα χέρια της. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου οι γονείς του Γιάννη Ρουσάκη δήλωσαν: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη… Ευχαριστούμε».

Σε κλάματα ξέσπασε και ο μικρότερος αδελφός του κατηγορουμένου, ενώ έβριζε και φώναζε κρίνοντας άδικη την απόφαση της ισόβιας κάθειρξης. Ο 26χρονος Αλέξης Κολοβός οδηγήθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Σε οκτώ άτομα (μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος που αθωώθηκε για την άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία) επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της συμπλοκής. Σε έναν 24χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και εννέα μηνών και 600 ευρώ χρηματική ποινή για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, συμπλοκής και, επιπλέον, για κατοχή παράνομης εκτόξευσης βλαπτικού χημικού αερίου.

Στους τρεις φίλους του Γιάννη Ρουσάκη, για τις ίδιες πράξεις, τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή τριών ετών και πέντε μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε την εξαγορά των ποινών για τις πλημμεληματικές πράξεις σε 5 ευρώ ανά ημέρα και αποφάνθηκε ότι η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, η εισαγγελέας δικαιολόγησε τη μη παρέμβασή τους, καθώς όπως είπε, «φοβήθηκαν». Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, τονίζοντας πως οι κατηγορούμενοι «έδρασαν ως συμμορία. Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση. Εχουν καθαρά ποινικά μητρώα, αλλά έχουν απασχολήσει τις αρχές».

Η άγρια δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στη συμπλοκή οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΦΗ στην παραλιακή του Ηρακλείου είχε «παγώσει» το πανελλήνιο τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Aυστηρή απόφαση»

Μιλώντας στην «Espresso» o συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξη Κολοβού, Μανώλης Αναστασάκης, τόνισε: «Η απόφαση, κατά την κρίση της υπεράσπισης, είναι σκληρή και αυστηρή. Στο πρόσωπο του Κολοβού τιμωρήθηκε ο χουλιγκανισμός με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται για μια περίπτωση ανθρωποκτονίας στην οποία κάποιος καραδοκούσε ή σχεδίασε το έγκλημα. Πρόκειται για μια ανθρωποκτονία η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συμπλοκής. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε να συνεκτιμηθούν οι περιστάσεις αυτές και να δικαστεί σύμφωνα με αυτές. Θέλω να πιστεύω ότι δικαιούται τουλάχιστον ένα ελαφρυντικό και ευελπιστώ ότι στο Εφετείο θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση και πως εκεί πραγματικά θα αποδοθεί η τιμωρία που αξίζει στον εντολέα μου γι’ αυτό που έπραξε».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...