Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η… ντρίπλα της Αθηνάς με τον Σκορπιό

Οργιάζουν οι φήμες ότι το νησί περνάει στα χέρια του Ρώσου Κροίσου με τη διαδικασία leasing για να παρακαμφθεί το μπλόκο του Ωνάση.

Τη λύση στον γρίφο, που της επιτρέπει να «ρευστοποιήσει» τον Σκορπιό  περνώντας τον σε Ρώσο μεγιστάνα, φαίνεται πως βρήκε η Αθηνά Ωνάση. Τα δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Γενεύης που έχουν αναλάβει την αγοραπωλησία κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση, χωρίς τελικά να προσβάλουν το «πνεύμα» της.

Οπως ανέφεραν χθες στην «Espresso» κάτοικοι της Λευκάδας και του Νυδριού, η περιοχή έχει βουίξει τις τελευταίες ώρες από φήμες που θέλουν το νησί να περνάει στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα όχι με αγοραπωλησία, αλλά με τη διαδικασία leasing ή μακροχρόνιας μίσθωσης. Με αυτούς τους τρόπους ουσιαστικά η Αθηνά Ωνάση δεν πουλά, αλλά εκμισθώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον επίγειο παράδεισο που κληρονόμησε από τον παππού της.

Στη διαθήκη του ο Ελληνας Κροίσος καθιστούσε σαφές ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί σε τρίτους, παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας. Κι αν κάποιο από αυτά δεν μπορούσε να τον συντηρήσει, τότε θα πέρναγε στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου. Αν η νεαρή κληρονόμος προέβαινε σε πώληση, το ελληνικό Δημόσιο, που έχει έννομο συμφέρον, θα μπορούσε να προσβάλει τις όποιες διαδικασίες. Με τη μακροχρόνια μίσθωση και τη διαδικασία του leasing τα χέρια της λύνονται και μπορεί πλέον να «ξεφορτωθεί» το νησί, κάτι που προσπάθησε άλλωστε να κάνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Πάντως τέλος στο θρίλερ που διαδραματίζεται γύρω από την τύχη του Σκορπιού μπορεί να βάλει μόνο η εγγονή του Ελληνα Κροίσου. Ωστόσο μέχρι και χθες δεν υπήρχε κανένα σχόλιο από την πλευρά της Αθηνάς Ωνάση σχετικά με την πώληση.

Στο μεταξύ, η είδηση της πώλησης του Σκορπιού κάνει τον γύρο του κόσμου. Την ώρα που όλοι στη χώρα μας και δη οι δεκατέσσερις εργαζόμενοι του νησιού προσπαθούν να μάθουν έστω και μια επίσημη πληροφορία, μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα, τα οποία ωστόσο δεν εμπεριέχουν νέα στοιχεία που θα έριχναν φως και θα ξεδιάλυναν το μυστήριο. Τα περισσότερα επικαλούνται πληροφορίες από τον ελληνικό Τύπο και τονίζουν ότι και στο παρελθόν η Αθηνά Ωνάση είχε κάνει προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του Σκορπιού.

Οι αγγλικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Telegraph» σημειώνουν ότι η μοναδική κληρονόμος του Ωνάση πουλά τον Σκορπιό για 130 εκατομμύρια, επικαλούμενες ωστόσο όχι πληροφορίες, αλλά εκτίμηση του ιδιοκτήτη κορυφαίου διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου για το πόσο μπορεί να πουληθεί ο Σκορπιός. Επικαλούμενο ανεξάρτητη πηγή, και το ιταλικό πρακτορείο ANSA μετέδιδε χθες πως η πλούσια κληρονόμος συμφώνησε να πουλήσει το νησί που είχε αγοράσει ο παππούς της τη δεκαετία του ’60 σε έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...