Η επιτυχημένη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Δρίσκα.
Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στο Golden Hall. Ο Βαγγέλης Δρίσκας, ιδιαίτερα συγκινημένος για το 6o κατά σειρά βιβλίο μαγειρικής που φέρει την υπογραφή του (ο διακεκριμένος σεφ αυτή την περίοδο μάλιστα ετοιμάζει και ένα περιοδικό-έκπληξη), μίλησε για τη μακροχρόνια διαδρομή του στον κόσμο της γεύσης, ταξίδεψε το κοινό καταθέτοντας τις εμπειρίες του στις κουζίνες του κόσμου, και μοιράστηκε συνταγές και μικρά μυστικά νοστιμιάς πραγματοποιώντας ένα απολαυστικό ανοιχτό σεμινάριο μαγειρικής.
Τη χαρά της για τη συνεργασία της με τον σεφ και συγγραφέα μοιράστηκε η εκδότριά του Αννα Πατάκη, που έστειλε το δικό της μήνυμα στους φίλους – αναγνώστες του Βαγγέλη Δρίσκα λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Τον Βαγγέλη Δρίσκα τον πρωτοσυνάντησα δέκα και κάτι χρόνια πριν στα γραφεία μας, στη Βαλτετσίου τότε. Από αυτή τη συνάντηση βγήκε το “Κάθε μέρα σεφ”, που τον Μάιο συμπληρώνει δέκα χρόνια κυκλοφορίας και αλλεπάλληλων επανεκδόσεων. »Ακολούθησαν βραβεία, η “Αρωματική κουζίνα”, ένα βιβλίο-φαινόμενο επίσης, του οποίου ο πλούτος και φρεσκάδα είναι πραγματικά ανεξάντλητα, και άλλα βραβεία, η αγγλική έκδοση του “Κάθε μέρα σεφ” με αφορμή τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, η “Κινέζικη κουζίνα” που αναμετρήθηκε με εκδόσεις απ’ όλο τον κόσμο και κέρδισε επάξια το βραβείο «Best Chinese Cookbook in the World» στα Gourmand, και τώρα, επιτέλους, το “Αυτή είναι η κουζίνα μου”, που σε πείσμα των καιρών -που το ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολοι είναι- οδεύει ήδη στη δεύτερη έκδοση σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας».
Από την πλευρά του, ο σεφ χαιρέτησε έναν-έναν προσωπικά τους παρευρισκομένους, υπέγραψε τα βιβλία του και ευχαρίστησε θερμά για την αγάπη που εισπράττει μέσα από τα βιβλία του και την τηλεοπτική του εκπομπή «Γεύσεις στη φύση». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά σοκολατάκια, φτιαγμένα από τον ίδιο τον σεφ, με τους πιο πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς φρέσκων μυρωδικών και μπαχαρικών, ενώ οκτώ τυχεροί κληρώθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο που θα γίνει τον Μάιο στον χώρο των σεμιναρίων του σεφ «Driskas Test Kitchen» (www.testkitchen.gr) και να μαγειρέψουν παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα. Μιλώντας στην «Espresso» ο διακεκριμένος σεφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το βιβλίο αυτό είναι ένα καταστάλαγμα από τις εμπειρίες μου, τις διδασκαλίες μου από αυτά που μαγειρεύω τόσα χρόνια. Είναι ουσιαστικά ένα πολύ ώριμο βιβλίο, που φτιάχτηκε με πολλή γνώση και με πολλές δοκιμές. Βγήκε πλέον με συμπυκνωμένη γνώση, έχοντας ως άξονα τις συνταγές που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις στον ουρανίσκο μας».
Ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζοντας είπε: «Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Υπήρχαν άνθρωποι που με γνωρίζουν χρόνια από τις εκπομπές μου και τα βιβλία μου, και τους δόθηκε η ευκαιρία να με γνωρίσουν από κοντά, αλλά να τους γνωρίσω κι εγώ. Αυτό ήταν πολύ συγκινητικό και ήταν όλοι ενθουσιασμένοι».
Οσο για το τι θα δούμε στο νέο αυτό βιβλίο, ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ενημερώνει: «Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όλους. Είναι τόσο αναλυτικό που απευθύνεται και σε αυτούς που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν και κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά και σε αυτούς που ήδη μαγειρεύουν. Είναι συνταγές που έχουν πρωτότυπους συνδυασμούς. Ετσι κι αλλιώς μαγειρεύω για όλο τον κόσμο και προσπαθώ με τις ίδιες συνταγές να τους ικανοποιώ όλους».