Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Δεν άντεξε το cyberbullying

Η 22χρονη τενίστρια που εγκατέλειψε τα κορτ λόγω της «επίθεσης» αγνώστων στο Διαδίκτυο.

Το bullying (παρενόχληση) στα σχολεία είναι πολύ διαδεδομένο. Το cyberbullying (ηλεκτρονική παρενόχληση) στο Διαδίκτυο επίσης. Το bullying και το cyberbullying στον αθλητισμό όμως δεν ήταν γνωστό έως τώρα. Κι όμως, ήρθε η στιγμή για την πρώτη αποχώρηση αθλητή, εξαιτίας της «παρενόχλησης» που δέχτηκε όχι στο σχολείο, αλλά στα social media. Η Ρεμπέκα Μαρίνο αποφάσισε να εγκαταλείψει τα κορτ στα 22 της χρόνια, διότι δεν άντεξε άλλο την επίθεση που δεχόταν από αγνώστους, πολλές φορές παίκτες του στοιχήματος, στο Facebook και στο Twitter, οι οποίοι της εύχονταν «να πεθάνει», «να μη ζήσει άλλη μέρα» και άλλες παρόμοιες κατάρες.

«Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και φέρνουν πολλά καλά πράγματα» είπε η Γαλλοκαναδή τενίστρια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε: «Δεν θέλω να τα διαβάλω ή να τα υποβαθμίσω. Απλώς θεωρώ ότι μου έκαναν μόνο κακό. Υπήρχαν άνθρωποι που πίσω από την ανωνυμία του Internet μού έστελναν μηνύματα και μου εύχονταν να πεθάνω, να καώ στην κόλαση, ό,τι είμαι ηλίθια ή ό,τι έχασαν λεφτά. Αυτά τα μηνύματα ήταν μαχαιριές στην καρδιά μου, δεν μπόρεσα να τα αντιμετωπίσω».

Η 22χρονη είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες νέες τενίστριες του Καναδά, όμως δεν θα αποδείξει ποτέ αν πράγματι είχε τις ικανότητες να φτάσει ψηλά. Πρόσθεσε βέβαια ότι δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αποφάσισε να εγκαταλείψει το τένις, καθώς υπήρχε κι έλλειψη πάθους από την πλευρά της για το άθλημα. Το cyberbullying ήταν ωστόσο η βασική αιτία…

Η Μαρίνο έπαθε κατάθλιψη και προσπαθεί να την πολεμήσει με τη βοήθεια ειδικών, αλλά και των δικών της ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό της και τη στηρίζουν. Στο μεταξύ, αποφάσισε να διαγράψει όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα και να πάψει να ασχολείται με αυτά για μεγάλο διάστημα. Συμβουλές έλαβε επίσης από αρκετούς άλλους αθλητές του Καναδά, οι οποίοι προσπαθούν να τη βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ο επιθετικός της ομάδας χόκεϊ Τορόντο Μέιπλ Λιφς, Τζέφρι Λούπουλ, εξήγησε ότι με 165.000 «followers» στο Twitter είναι λογικό να αντιμετωπίζει… κάθε καρυδιάς καρύδι: «Το σημαντικό είναι να μείνεις ήρεμος και να είσαι λίγο χοντρόπετσος. Εκατομμύρια άνθρωποι υπάρχουν στο Twitter και σίγουρα δεν είναι όλοι με αγαθές προθέσεις. Αν κάποιος με ενοχλεί με αυτά που γράφει, κλείνω τον υπολογιστή. Αν μου χαλάει τη ζωή συχνά, απλώς διαγράφω τον λογαριασμό μου και τελείωσε».

Γ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...